Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

VM i bold: Microsofts regnemaskine fører 14-0 ... og tyskerne vinder til sidst

Computer har korrekt forudsagt resultatet af 14 VM-kampe indtil nu. Og teknologien har også en klar mening om, hvem der vinder finalen på søndag.

Microsofts analyseværktøj Cortana fortsætter med at imponere, når det gælder spådomme om vindere og tabere ved VM i fodbold.

Trods målfattige kampe, forlængede spilletider og et inferno af straffesparkskonkurrencer har Microsofts regnemaskine nemlig indtil videre ramt plet i samtlige 14 knockout-kampe i ottendedels-, kvart- og semifinaler.

Når det gælder resultatet af den kommende søndags finale mellem Tyskland og Argentina, vælger Cortana en variant af det gamle citat fra den tidligere engelske angriber Gary Lineker, der engang beskrev fodbold, som et spil, der inkluderer en bold og 22 spillere, hvor tyskerne altid vinder til sidst.

Og det gør de altså. Tyskerne. Vinder til sidst. I hvert fald hvis man skal tro Cortana, som senest kan prale med også at have ramt plet i sin forudsigelse af VM-semifinalerne, hvor Brasilien og senest Holland som bekendt måtte strække våben mod tyskere og argentinere.

Men sætter man sin lid til it-teknologien, er det nærmest spild af tid at tænde for skærmen, når Tyskland og Argentina på søndag aften afgør ejerskabet til det gyldne trofæ ved VM i fodbold.

Som en parentes kan nævnes, at Cortana også tror på et brasiliansk comeback og gevinst i lørdagens bronzekamp mod Holland.

Cortanas forudsigelser bygger ifølge Microsoft på en algoritme, der bruger data fra internetsøgninger, kamp- og holdstatistikker, vejrforhold, hjemmebanefordel og en hel del andre finurlige parametre.

Bookmakernes bud

Microsofts VM-spådomme er så i øvrigt på linie med bookmakernes bud på udfaldet af søndagens finale. Lige nu giver Danske Spil pengene igen 1,60 gange, hvis tyskerne ender som verdensmester, mens Argentina giver pengene igen 2,30 gange.

Bliver finalen afgjort indenfor ordinær spilletid, giver tysk sejr odds 2,20, mens argentinsk sejr er sat til lodds 3,55.

Fodbold- og it-fans, der kun interesserer sig for resultater og knap så meget for løbepensum, spilsystemer, gule og røde kort og hvor mange spillere, der i kampens hede bider, slår eller sparker hinanden, kan altså overveje, om de skal droppe søndagens finale og i stedet nyde en kølig drink eller samværet med familie og venner. Eventuelt kan man kombinere den ene af de løsninger med liveopdateringer fra ens foretrukne news-feeds.


Læs også:

JJJAAA eller NNEEEJJJ? VM i fodbold indfører ny teknologi

Advarsel mod at bide på Suarez-phishing
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.