Artikel top billede

VM i bold: Microsofts regnemaskine fører 14-0 ... og tyskerne vinder til sidst

Computer har korrekt forudsagt resultatet af 14 VM-kampe indtil nu. Og teknologien har også en klar mening om, hvem der vinder finalen på søndag.

Microsofts analyseværktøj Cortana fortsætter med at imponere, når det gælder spådomme om vindere og tabere ved VM i fodbold.

Trods målfattige kampe, forlængede spilletider og et inferno af straffesparkskonkurrencer har Microsofts regnemaskine nemlig indtil videre ramt plet i samtlige 14 knockout-kampe i ottendedels-, kvart- og semifinaler.

Når det gælder resultatet af den kommende søndags finale mellem Tyskland og Argentina, vælger Cortana en variant af det gamle citat fra den tidligere engelske angriber Gary Lineker, der engang beskrev fodbold, som et spil, der inkluderer en bold og 22 spillere, hvor tyskerne altid vinder til sidst.

Og det gør de altså. Tyskerne. Vinder til sidst. I hvert fald hvis man skal tro Cortana, som senest kan prale med også at have ramt plet i sin forudsigelse af VM-semifinalerne, hvor Brasilien og senest Holland som bekendt måtte strække våben mod tyskere og argentinere.

Men sætter man sin lid til it-teknologien, er det nærmest spild af tid at tænde for skærmen, når Tyskland og Argentina på søndag aften afgør ejerskabet til det gyldne trofæ ved VM i fodbold.

Som en parentes kan nævnes, at Cortana også tror på et brasiliansk comeback og gevinst i lørdagens bronzekamp mod Holland.

Cortanas forudsigelser bygger ifølge Microsoft på en algoritme, der bruger data fra internetsøgninger, kamp- og holdstatistikker, vejrforhold, hjemmebanefordel og en hel del andre finurlige parametre.

Bookmakernes bud

Microsofts VM-spådomme er så i øvrigt på linie med bookmakernes bud på udfaldet af søndagens finale. Lige nu giver Danske Spil pengene igen 1,60 gange, hvis tyskerne ender som verdensmester, mens Argentina giver pengene igen 2,30 gange.

Bliver finalen afgjort indenfor ordinær spilletid, giver tysk sejr odds 2,20, mens argentinsk sejr er sat til lodds 3,55.

Fodbold- og it-fans, der kun interesserer sig for resultater og knap så meget for løbepensum, spilsystemer, gule og røde kort og hvor mange spillere, der i kampens hede bider, slår eller sparker hinanden, kan altså overveje, om de skal droppe søndagens finale og i stedet nyde en kølig drink eller samværet med familie og venner. Eventuelt kan man kombinere den ene af de løsninger med liveopdateringer fra ens foretrukne news-feeds.


Læs også:

JJJAAA eller NNEEEJJJ? VM i fodbold indfører ny teknologi

Advarsel mod at bide på Suarez-phishing




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere