Artikel top billede

Ny opdatering redder NemID på Windows XP

En ny opdatering af Oracles Java skulle have stoppet brugen af NemID på Windows XP-maskiner, men opdateringen er rullet ud, og XP-folket har stadig adgang til NemID.

Oracle frigav i går tirsdag den længe ventede opdatering til Java, som skulle have været dødsstødet til NemID på XP-maskiner.

Det var ventet, at opdateringen skulle have gjort NemID ubrugelig på det over 10 år gamle system, men sådan blev det ikke.

Udmeldingen fra Oracle selv var ellers, at netop denne opdatering ville stoppe adgangen, ligesom at Oracle er stoppet med at supportere Java i forhold til Windows XP.

Men opdateringen har vist sig at fungere udmærket på XP, og derfor kan de 5,5 procent af brugerne, der bruger NemID på XP-maskiner, stadig få adgang til de mange sites som bruger NemID uden først at skulle opdatere deres styresystem.

Men drop stadigvæk XP

At opdateringen stadig virker kommer som en mindre overraskelse for Nets, som står bag NemID, men man lever på lånt tid, hvis man bliver på XP, siger Søren Winge, der er presseansvarlige hos Nets.

"Vi havde en frygt for, at det blev denne opdatering, hvor det skulle være slut, men selv om det ikke sker, så dør supporten jo lige så stille til XP - hverken Microsoft, Oracle eller for den sags skyld os supporterer XP," siger Søren Winge til Computerworld.

Med den nye opdatering er der ikke nogen fast dato på, hvornår XP ikke vil virke med NemID. Derfor opfordrer Søren Winge også til, at man hurtigst muligt får opdateret systemet.

"Det virker måske nu, men da vi ikke ved, hvornår det vil stoppe, opfordrer vi stadig til, at man får opdateret sin computer til et nyere styresystem. Ud over NemID er der jo også en række sikkerhedsmæssige farer ved ikke at opdatere," siger Søren Winge.

At NemID stadig fungerer har ikke påvirket udrulningen af NemID på Javascript, som støt er blevet rullet ud til institutioner og banker siden den 1. juli

Læs også: Så mange danskere kan stå uden NemID i næste måned

Læs også: I næste uge kommer NemID til din smartphone - prøv det her

Læs også: Her er den ultimative overlevelsesguide til Windows XP




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere