Artikel top billede

NemID gik i sort tirsdag aften

OPDATERET: Logintjenesten NemID fik tirsdag aften endnu et driftproblem, hvilket betød, at kun få kunne logge ind.

Tirsdag aften måtte mange gå forgæves for at tjekke deres netbank, Borger.dk eller bestille SU.

Igen var den offentlige logintjeneste NemID nede med driftsproblemer.

"Omkring klokken 17.00 fik NemID et driftproblem, og vi kunne derfor kun gennemføre ganske få longins for borgerne, forklarer Søren Winge, presseansvarlig hos Nets, til Computerworld.

Problemet blev hurtigt løst omrking klokken 18.00, men senere på aftenen blev NemID igen ramt af problemer.

"Mellem 19.00 og 22.00 fik vi en række følgeproblemer på grund af den rettelse, som vi havde udarbejdet, så vi kunne kun gennemføre tre ud af fire forsøg på login," siger Søren Winge.

Opdateret 13.53: Flere har skrevet ind til os om at der stadig er problemer med NemID onsdag, hvilket Nets bekræfter overfor Ekstrabladet. Der forventes at der igen skulle være fri adgang til NemID omkring klokken 19.00 onsdag.  

Problemer med NemID

NemID har med tiden givet en række problemer for danskerne. Blandt andet tilbage i 2013, hvor et DDOS-angreb fra en dansk hackergruppe lagde NemID ned i flere timer.

Samtidig har Oracles opdateringer af Java, som NemID kører på, gentagende gange givet små driftsproblemer. 

NemID på vej med en version i Javascript, som siden 1 juli er ved at blive rullet ud til institutioner og banker.

Tilbage i november 2013 udarbejdede Rigsrevisionen en større rapport om NemID, blandt andet om NemIDs gode og dårlige sider. Her blev Java igen nævnt.

Læs også:Afsløring: Tys-tys-kilden har haft fingrene i NemID

Læs også: Ny opdatering redder NemID på Windows XP

Læs også: I næste uge kommer NemID til din smartphone - prøv det her 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere