Artikel top billede

Blokér trafikken fra USA og du slipper for en fjerdedel af verdens spam

Spam er noget af det værste: Det generer dit arbejde, fylder i din indbakke, og der er tilsyneladende ingen ende på det. Men hvor kommer det fra? Her er listen over skurkene.

Når det kommer til spam er der stadig ét land, som er den absolutte "spamkonge": USA.

Ifølge en opgørelse fra it-sikkerhedsfirmaet SophosLabs sender USA godt og vel 24 procent af al spam i verden målt på landenes størrelse.

Derefter er det lande som Frankrig, Kina og Italien, som kommer på listen med henholdsvis 6,7 procent, 6,2 procent og 5,2 procent.

"Grunden til, at USA er så højt på listen, er jo ikke fordi, at der er sort af cyberkriminelle i USA. Langt det meste spam sendes fra folks computere, uden at de er bekendt med det, fordi computerne er blevet inficeret," forklarer SophosLabs i en kommentar til tallene.

Samtidig er USA et af de lande, som både har den største befolkning og den største andel af borgere, som har adgang til internettet.

Små lande sender også meget spam

Fordi USA sender så meget mere spam end andre lande i verden, har SophosLabs brugt USA's enorme spammængde og foretaget et benchmark - et pejlemærke - til at vurdere, hvor meget spam andre lande sender i forhold til deres indbyggertal.

Og så er det pludselig de små lande, som kommer op på listen over de lande, som sender mest spam. Bulgarien sender 2,1 gange USA's niveau af spam.

I begge tilfælde skal vi lede længe efter Danmark. I forhold til vores størrelse er vi på en 70. plads, og i forhold til vores indbyggertal er vi på en 60. plads på SophosLabs' liste.

Ifølge SophosLabs sendes langt det meste spam fra inficerede computere, som på et eller andet tidspunkt har åbnet noget andet spam, har fået en virus eller er blevet keylogget fra en offentlig tilgængelig computer.

Og ender din computer som en "zombie" - en computer som udsender spam til andre computere, så tænk på, hvad den i stedet kunne have gjort af om muligt endnu værre handlinger:

  • Logge dine kodeord og brugernavn og stjæle kreditoplysninger. 
  • Tjekke din computer for data, der kan bruges imod dig. 
  • Downloade mere malware, som for eksempel ransomware, der kan overtage din computer.
  • Angribe andre computere, så det ser ud til, at du er en cyberkriminel.

Her er hele spamlisten over både landestørrelser og per indbygger.

Læs også: Når dit køleskab mistænkes for spam

Læs også: ComOFF: Så mærkeligt ville livet være hvis spam ikke var fup

Læs også: Virksomhed: Så voldsomt var årets største spam-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere