Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Ny businesssoftware krypterer din Gmail

En ny software, som tillader administratorer at kontrollere og kryptere Gmail, vil åbne op for flere businessbrugere på Googles populære platform, spår virksomheden bag.

En mindre krypteringvirksomhed, Virtru, har frigivet en version af firmaet services beregnet til Google Apps; Et marked, som firmaet tror har store forretningsmuligheder efter at flere og flere virksomheder bevæger sig over mod software i skyen.

Det skriver IDG News Service.

Google Apps har over 30 millioner brugere, og antallet er støt stigende, fordi virksomheder bliver stadig mere trygge ved tanken om, at det hele godt kan ligge i skyen.

Virtru arbejder på at få gjort email-krytering så enkelt som muligt, og firmaet har bygget en browser-extension til at kryptere indhold og vedhæftede filer.

Servicen giver også en udvidet kontrol over beskederne, så en administrator nemt kan have kontrol over hvem der skal have adgang og hvor længe - ligesom at beskeder kan have en tidsbestemt eksistens.

Gratis at prøve

For at give potentielle brugere en mulighed for at teste systemet, giver Virtru mulighed for at teste systemet gratis i en længere periode af 2014.

"Virtru for Business vil være gratis at prøve indtil en gang sidst i 2014 uanset hvor mange brugere, der sættes op," forklarer medstifter John Ackerly til IDG News Service.

"Efter prøvetiden forventer vi at sætte prisen til at være omkring 2,5 dollars per bruger per måned - før mængderabat."

I øjeblikket håndteres krypteringskoderne fra Amazons Web Services, men John Ackerly og Virtru forventer at komme med et nøgle-program, så virksomhederne selv kan stå for dem.

"Mange lande er ikke glade for, at et amerikansk firma sidder med koderne - specielt firmaer i Europa og Asien," forklarer John Ackerly.

Frygten kommer efter at Edward Snowden offentliggjorde en række dokumenter om NSA's adgang til amerikanske firmaers data.

Læs også: Spion-fiasko: Én it-mand kendte alle hemmeligheder i verden

Læs også: Snowden i dansk interview: Danmark giver millioner af oplysninger til NSA hver dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.