Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Ny businesssoftware krypterer din Gmail

En ny software, som tillader administratorer at kontrollere og kryptere Gmail, vil åbne op for flere businessbrugere på Googles populære platform, spår virksomheden bag.

En mindre krypteringvirksomhed, Virtru, har frigivet en version af firmaet services beregnet til Google Apps; Et marked, som firmaet tror har store forretningsmuligheder efter at flere og flere virksomheder bevæger sig over mod software i skyen.

Det skriver IDG News Service.

Google Apps har over 30 millioner brugere, og antallet er støt stigende, fordi virksomheder bliver stadig mere trygge ved tanken om, at det hele godt kan ligge i skyen.

Virtru arbejder på at få gjort email-krytering så enkelt som muligt, og firmaet har bygget en browser-extension til at kryptere indhold og vedhæftede filer.

Servicen giver også en udvidet kontrol over beskederne, så en administrator nemt kan have kontrol over hvem der skal have adgang og hvor længe - ligesom at beskeder kan have en tidsbestemt eksistens.

Gratis at prøve

For at give potentielle brugere en mulighed for at teste systemet, giver Virtru mulighed for at teste systemet gratis i en længere periode af 2014.

"Virtru for Business vil være gratis at prøve indtil en gang sidst i 2014 uanset hvor mange brugere, der sættes op," forklarer medstifter John Ackerly til IDG News Service.

"Efter prøvetiden forventer vi at sætte prisen til at være omkring 2,5 dollars per bruger per måned - før mængderabat."

I øjeblikket håndteres krypteringskoderne fra Amazons Web Services, men John Ackerly og Virtru forventer at komme med et nøgle-program, så virksomhederne selv kan stå for dem.

"Mange lande er ikke glade for, at et amerikansk firma sidder med koderne - specielt firmaer i Europa og Asien," forklarer John Ackerly.

Frygten kommer efter at Edward Snowden offentliggjorde en række dokumenter om NSA's adgang til amerikanske firmaers data.

Læs også: Spion-fiasko: Én it-mand kendte alle hemmeligheder i verden

Læs også: Snowden i dansk interview: Danmark giver millioner af oplysninger til NSA hver dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere