Artikel top billede

Kan denne mand få dig til at bruge Firefox igen?

Firefox-browseren mister markedsandele og har været ramt af en stor skandale, der ikke gør livet lettere. Men nu har Mozilla ansat manden, der skal få dig til at bruge Firefox igen.

Firmaet bag Firefox-browseren, Mozilla, har nu ansat en ny administrerende direktør, der skal bringe browseren på rette kurs i den stadig hårdere kamp imod Googles Chrome-browser.

Det meddeler Mozillas bestyrelsesformand, Mitchell Baker, i et blogindlæg.

Det bliver Chris Beard, der nu tager tøjlerne i virksomheden, og det er ikke helt uvant for ham; han har været en del af Mozilla siden 2004 og har haft forskellige lederstillinger i virksomheden.

Ramt af direktør-skandale

Senest har han været konstitueret direktør i nogle måneder, efter at Mozilla i april blev ramt af en større skandale, da den helt nyudnævnte administrerende direktør, Brendan Eich, var nødt til at forlade posten efter blot få dage.

Årsagen til det pludselig exit var, at det kom frem, at Eich havde givet økonomisk støtte til modstandere af homo-ægteskaber.

Det er et sprængfarligt emne, fordi Mozilla som så mange andre virksomheder gør meget ud af at tale varmt for mangfoldigheden i medarbejderstaben og i verden i det hele taget - og det førte til trusler om boykot fra flere webtjenester. 

Nu håber Mozilla, at Chris Beard er manden, der igen kan føre virksomheden og dens produkter på rette kurs.

"I årenes løb har Chris ledet mange af Mozillas mest innovative projekter. Vi har stolet på hans dømmekraft og rådgivning i næsten et årti. Chris har en klar vision for, hvordan han kan gøre Mozillas mission til produkter og idéer, der kan ændre industrien," skriver bestyrelsesformand Mitchell Baker.

Firefox' taber terræn 
Sandheden er dog også, at der skal til at ske noget i Mozilla - ikke mindst i forhold til Firefox.

For fem år siden, i juli 2009, var Firefox ifølge Statcounter verdens næstmest benyttede browser med en markedsandel på 30 procent.

Den markedsandel er i dag faldet til 17 procent, og førstepladsen tilhører ikke længere Microsofts Internet Explorer, men derimod Googles Chrome, der i dag ligger på en markedsandel på omkring 45 procent ifølge Statcounter.

Firefox' helt store problem er, at Chrome har nuppet en stor del af de brugere, som Firefox tidligere havde - og at Google, der står bag Chrome, har nogle ganske skræmmende muskler, når det gælder evnen til at innovere og videreudvikle på browser-teknologierne.

Hvor Firefox godt kunne eksistere side om side med Internet Explorer, er det noget mere kompliceret med Chrome, der også bygger på open source og har mange af de samme styrker, som Firefox tidligere kunne slå på. 

Mozilla forsøger sig dog med flere andre typer af produkter også - ikke mindst smartphonestyresystemet Firefox OS, som du kan læse mere om her.

Læs også:

Firefox i stor nedtur - mister brugere med stor hast

Ny Mozilla-direktør færdig efter få dage: Her er forklaringen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


Premium
Jacob og Henrik har netop solgt deres it-virksomhed for et trecifret millionbeløb: "Vi havde et mål om at vokse endnu mere, men så kom det her tilbud"
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje