Artikel top billede

Kan denne mand få dig til at bruge Firefox igen?

Firefox-browseren mister markedsandele og har været ramt af en stor skandale, der ikke gør livet lettere. Men nu har Mozilla ansat manden, der skal få dig til at bruge Firefox igen.

Firmaet bag Firefox-browseren, Mozilla, har nu ansat en ny administrerende direktør, der skal bringe browseren på rette kurs i den stadig hårdere kamp imod Googles Chrome-browser.

Det meddeler Mozillas bestyrelsesformand, Mitchell Baker, i et blogindlæg.

Det bliver Chris Beard, der nu tager tøjlerne i virksomheden, og det er ikke helt uvant for ham; han har været en del af Mozilla siden 2004 og har haft forskellige lederstillinger i virksomheden.

Ramt af direktør-skandale

Senest har han været konstitueret direktør i nogle måneder, efter at Mozilla i april blev ramt af en større skandale, da den helt nyudnævnte administrerende direktør, Brendan Eich, var nødt til at forlade posten efter blot få dage.

Årsagen til det pludselig exit var, at det kom frem, at Eich havde givet økonomisk støtte til modstandere af homo-ægteskaber.

Det er et sprængfarligt emne, fordi Mozilla som så mange andre virksomheder gør meget ud af at tale varmt for mangfoldigheden i medarbejderstaben og i verden i det hele taget - og det førte til trusler om boykot fra flere webtjenester. 

Nu håber Mozilla, at Chris Beard er manden, der igen kan føre virksomheden og dens produkter på rette kurs.

"I årenes løb har Chris ledet mange af Mozillas mest innovative projekter. Vi har stolet på hans dømmekraft og rådgivning i næsten et årti. Chris har en klar vision for, hvordan han kan gøre Mozillas mission til produkter og idéer, der kan ændre industrien," skriver bestyrelsesformand Mitchell Baker.

Firefox' taber terræn 
Sandheden er dog også, at der skal til at ske noget i Mozilla - ikke mindst i forhold til Firefox.

For fem år siden, i juli 2009, var Firefox ifølge Statcounter verdens næstmest benyttede browser med en markedsandel på 30 procent.

Den markedsandel er i dag faldet til 17 procent, og førstepladsen tilhører ikke længere Microsofts Internet Explorer, men derimod Googles Chrome, der i dag ligger på en markedsandel på omkring 45 procent ifølge Statcounter.

Firefox' helt store problem er, at Chrome har nuppet en stor del af de brugere, som Firefox tidligere havde - og at Google, der står bag Chrome, har nogle ganske skræmmende muskler, når det gælder evnen til at innovere og videreudvikle på browser-teknologierne.

Hvor Firefox godt kunne eksistere side om side med Internet Explorer, er det noget mere kompliceret med Chrome, der også bygger på open source og har mange af de samme styrker, som Firefox tidligere kunne slå på. 

Mozilla forsøger sig dog med flere andre typer af produkter også - ikke mindst smartphonestyresystemet Firefox OS, som du kan læse mere om her.

Læs også:

Firefox i stor nedtur - mister brugere med stor hast

Ny Mozilla-direktør færdig efter få dage: Her er forklaringen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere