Artikel top billede

(Foto: Foto: jhaymesisvip, CC BY 2.0)

Ny gratis iPhone-app kan kryptere og hemmeligholde dine opkald

Den første gratis krypterings-app til samtaler er nu kommet til iPhone. Det er en gammel kending fra Android.

Signal er en ny gratis app, som kan kryptere dine samtaler iPhone. App'en forstyrrer samtalerne, så overvågningsglade regeringer eller ondsindede hackere ikke kan lytte med.

Det fortæller IDG News Service.

Signal er et Open Source Project, som kommer fra Open Whisper Systems, der også står bag Android-apps som RedPhone og TextSecure; begge er apps, som tillader krypterede samtaler eller beskeder.

Både RedPhone og den nye iPhone-version Signal kræver, at begge har app'en installeret, og Signal vil være kompatibel med sin Android-tvilling, der i en nærliggende fremtid vil blive kombineret med TextSecure og skifte navn til Signal.

Gratis som få

Signal er værd at nævne af to grunde.

Første punkt er, at det er gratis. Der findes mange applikationer, som giver krypterede kald og beskeder, men de er absolut ikke gratis, og er ofte rettet direkte mod enterprise-løsninger.

Derudover er det open source-kode, som app'en er baseret på.

Det betyder, at udviklere selv kan gå ind i koden og se, at krypteringen er god nok. I den seneste tid er frygten for, at softwarefirmaer har installeret "backdoors" i deres programmer for at støtte regeringer i deres overvågning, steget.

App'en fungerer ved, at man sætter telefonen op med sit telefonnummer, hvorefter at man bliver spurgt, om man vil gennemføre et "sikkert" kald hver eneste gang, at man ringer til en anden person med Signal eller RedPhone.

Opkaldet sker over en dataforbindelse.

Signal er blot en ud af mange nye krypterings-apps, som er kommet i kølvandet på Edward Snowdens mange afsløringer af NSA og metoderne til at overvåge ikke bare amerikanerne, men også resten af verden - og os.

Silent Circle kom tidligere på året med sin løsning (kræver månedlig betaling) og er partner med BlackPhone, som skulle være en af de mest sikre telefoner på markedet.

Læs også: 

Verdens sikreste telefon på trapperne - nu kommer Blackphone

Denne telefon vil destruere sig selv om 5...4...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere