Artikel top billede

Ny gratis iPhone-app kan kryptere og hemmeligholde dine opkald

Den første gratis krypterings-app til samtaler er nu kommet til iPhone. Det er en gammel kending fra Android.

Signal er en ny gratis app, som kan kryptere dine samtaler iPhone. App'en forstyrrer samtalerne, så overvågningsglade regeringer eller ondsindede hackere ikke kan lytte med.

Det fortæller IDG News Service.

Signal er et Open Source Project, som kommer fra Open Whisper Systems, der også står bag Android-apps som RedPhone og TextSecure; begge er apps, som tillader krypterede samtaler eller beskeder.

Både RedPhone og den nye iPhone-version Signal kræver, at begge har app'en installeret, og Signal vil være kompatibel med sin Android-tvilling, der i en nærliggende fremtid vil blive kombineret med TextSecure og skifte navn til Signal.

Gratis som få

Signal er værd at nævne af to grunde.

Første punkt er, at det er gratis. Der findes mange applikationer, som giver krypterede kald og beskeder, men de er absolut ikke gratis, og er ofte rettet direkte mod enterprise-løsninger.

Derudover er det open source-kode, som app'en er baseret på.

Det betyder, at udviklere selv kan gå ind i koden og se, at krypteringen er god nok. I den seneste tid er frygten for, at softwarefirmaer har installeret "backdoors" i deres programmer for at støtte regeringer i deres overvågning, steget.

App'en fungerer ved, at man sætter telefonen op med sit telefonnummer, hvorefter at man bliver spurgt, om man vil gennemføre et "sikkert" kald hver eneste gang, at man ringer til en anden person med Signal eller RedPhone.

Opkaldet sker over en dataforbindelse.

Signal er blot en ud af mange nye krypterings-apps, som er kommet i kølvandet på Edward Snowdens mange afsløringer af NSA og metoderne til at overvåge ikke bare amerikanerne, men også resten af verden - og os.

Silent Circle kom tidligere på året med sin løsning (kræver månedlig betaling) og er partner med BlackPhone, som skulle være en af de mest sikre telefoner på markedet.

Læs også: 

Verdens sikreste telefon på trapperne - nu kommer Blackphone

Denne telefon vil destruere sig selv om 5...4...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.