Artikel top billede

Ny skærmteknologi kompenserer for din synsfejl

Knap 68 procent af danskerne bruger briller eller kontaktlinser, men snart betyder ny teknologi, at du kan tage brillerne af, når du sidder foran skærmen.

Amerikanske forskere har udviklet en ny type skærm, som forvrænger billedet, så det fremstår skarpt, når brugeren tager brillerne af.

Det skriver avisen The Telegraph.

Teknologien bag "brilleskærmen" består i grove træk af, at der placeres en hulplade over skærmen, som sammen med en særlig softwarealgoritme justerer pixlernes lysretning, så billedet fremstår forvrænget for almindelige brugere, men matcher personen med synsfejl.

Der er endnu tale om en personlig løsning, som baseres på målinger foretaget ved optikeren og indtastes i enheden og ikke en selvjusterende skærm.

Teknologien fortsat under udvikling

Forskerne fra det californiske universitet Berkely, har i samarbejde med MIT udviklet en prototype af hulpladen, som passer til en iPod Touch.

Test foretaget af forskerne viser, at skarpheden i billedet, når brugerne tager brillerne af, er næsten perfekt, men forvrængningen koster knap en tredjedel i farvekontrasten.

Læs forskernes rapport om den nye teknologi.

Hulpladen kræver forsat en del arbejde, men ambitionen er, at den kan masseproduceres i form af en beskyttelsesfilm, som det kendes til de fleste smartphone- og tabletskærme.

Skærmen står ikke klar i butikkerne

Hvornår den nye teknologi står klar til kommerciel brug, står endnu hen i det uvisse, men udviklingen kan få stor betydning for de mennesker, som arbejder med en skærm til daglig.

Se videoen om, hvordan teknologien fungerer:

Læs også:
Nu kan du se 3D Blueray-film på din konsol
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere