Artikel top billede

(Foto: Mikkel Wenzel Andreasen)

Ny skærmteknologi kompenserer for din synsfejl

Knap 68 procent af danskerne bruger briller eller kontaktlinser, men snart betyder ny teknologi, at du kan tage brillerne af, når du sidder foran skærmen.

Amerikanske forskere har udviklet en ny type skærm, som forvrænger billedet, så det fremstår skarpt, når brugeren tager brillerne af.

Det skriver avisen The Telegraph.

Teknologien bag "brilleskærmen" består i grove træk af, at der placeres en hulplade over skærmen, som sammen med en særlig softwarealgoritme justerer pixlernes lysretning, så billedet fremstår forvrænget for almindelige brugere, men matcher personen med synsfejl.

Der er endnu tale om en personlig løsning, som baseres på målinger foretaget ved optikeren og indtastes i enheden og ikke en selvjusterende skærm.

Teknologien fortsat under udvikling

Forskerne fra det californiske universitet Berkely, har i samarbejde med MIT udviklet en prototype af hulpladen, som passer til en iPod Touch.

Test foretaget af forskerne viser, at skarpheden i billedet, når brugerne tager brillerne af, er næsten perfekt, men forvrængningen koster knap en tredjedel i farvekontrasten.

Læs forskernes rapport om den nye teknologi.

Hulpladen kræver forsat en del arbejde, men ambitionen er, at den kan masseproduceres i form af en beskyttelsesfilm, som det kendes til de fleste smartphone- og tabletskærme.

Skærmen står ikke klar i butikkerne

Hvornår den nye teknologi står klar til kommerciel brug, står endnu hen i det uvisse, men udviklingen kan få stor betydning for de mennesker, som arbejder med en skærm til daglig.

Se videoen om, hvordan teknologien fungerer:

Læs også:
Nu kan du se 3D Blueray-film på din konsol
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere