Artikel top billede

Kina smider populære it-sikkerhedsfirmaer på porten

Efter at Microsofts Windows 8 er blevet sparket ud af kinesiske myndigheds-servere, er turen nu kommet til to sikkerhedsfirmaer, som er store i den vestlige verden.

Det er ikke altid nemt at være udenlandsk it-leverandør til den kinesiske regering.

It-sikkerhedsselskaberne Symantec og Kaspersky har således for nylig oplevet, at de to virksomheder er blevet smidt af listen over godkendte it-sikkerhedsleverandører til den kinesiske stat.

Det skriver The Register, som kan berette, at det henholdsvis amerikanske og russiske firma ikke længere er passende til den kinesiske regering, selv om begge selskaber har flere statslige kontrakter i deres porteføljer.

Symantec er således blandt andet fundet god nok til den danske stat.

Fremover kan myndighederne i Kina så vælge mellem fem kinesiske leverandører, der tæller: Qihoo 360 Technology, Venustech, CAJinchen, Beijing Jiangmin og Rising.

Farvel til det sikreste system

Hverken Symantec eller Kaspersky har ønsket at kommentere sletningen fra den officielle liste over godkendte sikkerhedsselskaber i Kina.

Kasperskys amerikanske talsmand udtaler, at selskabet lige vil få overblik over situationen og tale med myndighederne i Kina, inden det er klar til at udtale sig omkring tabet af lukrative millionaftaler i Østens absolutte stormagt.

Samtidig med fyresedlen til Symantec og Kaspersky har Kina også for nylig droppet Windows 8 fra Microsoft.

Windows XP lever dog videre i Riget i Midten på trods af, at Microsoft for flere måneder siden har trukket supporten tilbage til det bedagede styresystem, som forventes overløbet med sikkerhedsangreb.

USA frygter også kinesisk it

Frygten for udenlandsk spionage er samtidig langtfra et kinesisk fænomen.

For mens Kina altså lukker flere skotter for udenlandske it-leverandører, er serverhandlen mellem amerikanske IBM og kinesiske Lenovo blevet bremset af amerikanske sikkerhedsmyndigheder.

Opbremsningen skyldes, at USA frygter for, at Kina skulle stikke spion-snablen ned i fortrolige oplysninger hos blandt andet det amerikanske forsvarsministerium i Pentagon-bygningen, der benytter IBM-servere.

Læs også:
Kina opruster til cyberkrig: Bliver værre end atombomben
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere