Artikel top billede

Kina smider populære it-sikkerhedsfirmaer på porten

Efter at Microsofts Windows 8 er blevet sparket ud af kinesiske myndigheds-servere, er turen nu kommet til to sikkerhedsfirmaer, som er store i den vestlige verden.

Det er ikke altid nemt at være udenlandsk it-leverandør til den kinesiske regering.

It-sikkerhedsselskaberne Symantec og Kaspersky har således for nylig oplevet, at de to virksomheder er blevet smidt af listen over godkendte it-sikkerhedsleverandører til den kinesiske stat.

Det skriver The Register, som kan berette, at det henholdsvis amerikanske og russiske firma ikke længere er passende til den kinesiske regering, selv om begge selskaber har flere statslige kontrakter i deres porteføljer.

Symantec er således blandt andet fundet god nok til den danske stat.

Fremover kan myndighederne i Kina så vælge mellem fem kinesiske leverandører, der tæller: Qihoo 360 Technology, Venustech, CAJinchen, Beijing Jiangmin og Rising.

Farvel til det sikreste system

Hverken Symantec eller Kaspersky har ønsket at kommentere sletningen fra den officielle liste over godkendte sikkerhedsselskaber i Kina.

Kasperskys amerikanske talsmand udtaler, at selskabet lige vil få overblik over situationen og tale med myndighederne i Kina, inden det er klar til at udtale sig omkring tabet af lukrative millionaftaler i Østens absolutte stormagt.

Samtidig med fyresedlen til Symantec og Kaspersky har Kina også for nylig droppet Windows 8 fra Microsoft.

Windows XP lever dog videre i Riget i Midten på trods af, at Microsoft for flere måneder siden har trukket supporten tilbage til det bedagede styresystem, som forventes overløbet med sikkerhedsangreb.

USA frygter også kinesisk it

Frygten for udenlandsk spionage er samtidig langtfra et kinesisk fænomen.

For mens Kina altså lukker flere skotter for udenlandske it-leverandører, er serverhandlen mellem amerikanske IBM og kinesiske Lenovo blevet bremset af amerikanske sikkerhedsmyndigheder.

Opbremsningen skyldes, at USA frygter for, at Kina skulle stikke spion-snablen ned i fortrolige oplysninger hos blandt andet det amerikanske forsvarsministerium i Pentagon-bygningen, der benytter IBM-servere.

Læs også:
Kina opruster til cyberkrig: Bliver værre end atombomben
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere