Artikel top billede

Søger ny direktør: Her er IT-Branchens største udfordringer

It-brancheforeningen ITB leder med lys og lygte efter en ny direktør, der skal kunne lidt af hvert. Læs her, hvilke udfordringer den kommende direktør skal være med til at løse.

It-brancheforeningen IT-Branchen (ITB) har i sommerens løb skilt sig af med sin direktør Morten Bangsgaard efter en såkaldt 'gensidig aftale'.

ITB's bestyrelsesformand Cecilia Bonefeld-Dahl fra virksomheden GlobIt takker den nu forhenværende ITB-direktør for at have ydet en stor indsats igennem en svær tid.

Her tænker hun ikke mindst på den altoverskyggende finanskrise og de medfølgende vækstproblemer.

Men hvad ligger der egentlig til grund for afskeden med Morten Bangsgaard?

"Vi står over for nye tider med et stort vækstpotentiale, hvilket gælder for både ITB og it-branchen, så vi har en ny strategi i vente, og har derfor brug for at styrke både den politiske linje og de forretningsmæssige aktiviteter. Set i det lys er det simpelthen bare tid til nye kræfter," forklarer Cecilia Bonefeld-Dahl.

Internationale udfordringer

Hun bedyrer, at parterne skiltes i god ro og orden.

Samtidig fortæller hun, at ITB nu fremadrettet blandt andet skal have større fokus på løsninger i branchesamarbejder for at imødekomme de mangeartede vækstudfordringer, som Danmark står over for.

Hvad går disse branchesamarbejder ud på?

"Ser vi på industrivirksomhederne, så har Danmark sammen med Tyskland fået det største udbytte af EU-samarbejdet med moderne løsninger og processer, der er blevet accelereret igennem de sidste 10 år."

"Ser vi derimod på serviceindustrien, så udgør servicevirksomhederne 70 procent af EU's samlede BNP, mens services kun står for 20 procent af samhandlen i EU. Så bedre it-løsninger til servicebranchen er en af de problemstillinger, som vi i ITB skal være med til at løse."

Hun påpeger, at der således alene inden for serviceindustrien er et kæmpe uudnyttet potentiale for samhandel på tværs af landegrænserne.

Disse evner skal den nye ITB-direktør have

"Derudover er det næsten et kvalitetsstempel, når man nævner, at en it-løsning kommer fra Danmark, hvor vi har stor erfaring med løsninger til både den offentlige og private sektor."

Kan du nævne konkrete løsninger på service-området, som I skal være med til at tage hånd om for at skærpe danske virksomheders samhandel i EU?

"Blandt andet dataanalyser på tværs af landegrænser er store virksomheder som Ecco, Lego og Pandora godt i gang med, men det kunne også lade sig gøre for små og mellemstore virksomheder inden for eksempelvis retail-branchen."

"For at tage det næste skridt i væksten for en mindre virksomhed kræver det også, at man investerer i it-systemer, så man kan kommunikere internt, optimere sin supply-chain og kigge på supplerende markeder. It-branchen er jo i bund og grund en facilitator for vores kunders forretninger og dermed også deres succeser."

Hvad med den nye direktør? 
Cecilia Bonefeld-Dahl forklarer til Computerworld, at ITB lige nu er i en intern proces med at finde en ny direktør.

Hvad er det for en profil, som I kigger efter?

"Vi leder efter en ny direktør med en forretningsmæssig profil, og vi kigger os godt omkring, da det ikke nødvendigvis behøver at være en person fra it-branchen."

Hvad skal den nye direktør for ITB kunne?

"Vores kommende direktør skal kunne samarbejde med andre brancher og stå på tre ben: Det politiske, det forretningsmæssige og så naturligvis håndtere vores medlemsservice."

Hun ønsker ikke at sætte dato, måned eller sågar årstal på udnævnelsen af den nye ITB-direktør. 

Den kommende ITB-direktør skal være frontfiguren i brancheforeningen, der har knap 300 it-virksomheder som medlemmer.

Læs også: 

Ny politisk aftale en tidlig julegave til danske it-firmaer

Undersøgelse afslører: Så stort et problem er manglen på it-arbejdskraft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere