Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Søger ny direktør: Her er IT-Branchens største udfordringer

It-brancheforeningen ITB leder med lys og lygte efter en ny direktør, der skal kunne lidt af hvert. Læs her, hvilke udfordringer den kommende direktør skal være med til at løse.

It-brancheforeningen IT-Branchen (ITB) har i sommerens løb skilt sig af med sin direktør Morten Bangsgaard efter en såkaldt 'gensidig aftale'.

ITB's bestyrelsesformand Cecilia Bonefeld-Dahl fra virksomheden GlobIt takker den nu forhenværende ITB-direktør for at have ydet en stor indsats igennem en svær tid.

Her tænker hun ikke mindst på den altoverskyggende finanskrise og de medfølgende vækstproblemer.

Men hvad ligger der egentlig til grund for afskeden med Morten Bangsgaard?

"Vi står over for nye tider med et stort vækstpotentiale, hvilket gælder for både ITB og it-branchen, så vi har en ny strategi i vente, og har derfor brug for at styrke både den politiske linje og de forretningsmæssige aktiviteter. Set i det lys er det simpelthen bare tid til nye kræfter," forklarer Cecilia Bonefeld-Dahl.

Internationale udfordringer

Hun bedyrer, at parterne skiltes i god ro og orden.

Samtidig fortæller hun, at ITB nu fremadrettet blandt andet skal have større fokus på løsninger i branchesamarbejder for at imødekomme de mangeartede vækstudfordringer, som Danmark står over for.

Hvad går disse branchesamarbejder ud på?

"Ser vi på industrivirksomhederne, så har Danmark sammen med Tyskland fået det største udbytte af EU-samarbejdet med moderne løsninger og processer, der er blevet accelereret igennem de sidste 10 år."

"Ser vi derimod på serviceindustrien, så udgør servicevirksomhederne 70 procent af EU's samlede BNP, mens services kun står for 20 procent af samhandlen i EU. Så bedre it-løsninger til servicebranchen er en af de problemstillinger, som vi i ITB skal være med til at løse."

Hun påpeger, at der således alene inden for serviceindustrien er et kæmpe uudnyttet potentiale for samhandel på tværs af landegrænserne.

Disse evner skal den nye ITB-direktør have

"Derudover er det næsten et kvalitetsstempel, når man nævner, at en it-løsning kommer fra Danmark, hvor vi har stor erfaring med løsninger til både den offentlige og private sektor."

Kan du nævne konkrete løsninger på service-området, som I skal være med til at tage hånd om for at skærpe danske virksomheders samhandel i EU?

"Blandt andet dataanalyser på tværs af landegrænser er store virksomheder som Ecco, Lego og Pandora godt i gang med, men det kunne også lade sig gøre for små og mellemstore virksomheder inden for eksempelvis retail-branchen."

"For at tage det næste skridt i væksten for en mindre virksomhed kræver det også, at man investerer i it-systemer, så man kan kommunikere internt, optimere sin supply-chain og kigge på supplerende markeder. It-branchen er jo i bund og grund en facilitator for vores kunders forretninger og dermed også deres succeser."

Hvad med den nye direktør? 
Cecilia Bonefeld-Dahl forklarer til Computerworld, at ITB lige nu er i en intern proces med at finde en ny direktør.

Hvad er det for en profil, som I kigger efter?

"Vi leder efter en ny direktør med en forretningsmæssig profil, og vi kigger os godt omkring, da det ikke nødvendigvis behøver at være en person fra it-branchen."

Hvad skal den nye direktør for ITB kunne?

"Vores kommende direktør skal kunne samarbejde med andre brancher og stå på tre ben: Det politiske, det forretningsmæssige og så naturligvis håndtere vores medlemsservice."

Hun ønsker ikke at sætte dato, måned eller sågar årstal på udnævnelsen af den nye ITB-direktør. 

Den kommende ITB-direktør skal være frontfiguren i brancheforeningen, der har knap 300 it-virksomheder som medlemmer.

Læs også: 

Ny politisk aftale en tidlig julegave til danske it-firmaer

Undersøgelse afslører: Så stort et problem er manglen på it-arbejdskraft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.