Artikel top billede

Foto: Matteo Achili - Twitter.

22-årig italiener udråbes til at være den næste Mark Zuckerberg

Har du nogensinde hørt om Matteo Achili?

Det er sandsynligvis de færreste, der kender navnet Matteo Achili.

Men i det italienske erhvervsliv er den blot 22-årige Matteo Achili angiveligt allerede en berømthed.

Han står bag et fremadstormende socialt netværk for erhvervsfolk i Italien ved navn Egomnia, og ifølge det amerikanske erhvervsmedie Business Insider vil netværket allerede i oktober blive lanceret uden for Italien, hvor det skal tage kampen op mod LinkedIn.

På Egomnia kan brugerne ligesom på LinkedIn designe deres eget cv. Men med den afgørende forskel, at siden ved hjælp af en algoritme udstyrer brugernes profiler med en karakter, der viser, hvor attraktiv personen er for en eventuel arbejdsgiver.

Fik ideen da han søgte universitet

Matteo Achili har angiveligt selv fået ideen til algoritmen, men har ikke selv udviklet den. Det hyrede han en række it-studerende til at gøre.

Ifølge den britiske tv-station BBC fik han ideen for tre år siden, da han skulle på universitet og kunne sammenligne de forskellige universiteter med hinanden på internationale opgørelser over de bedste universiteter.

"Jeg tænkte: Hvorfor giver vi ikke også virksomheder mulighed for at rangere jobsøgere i forhold til, hvor godt de passer til virksomheden," siger han.

Men ifølge Business Insider har Matteo Achili også hentet inspiration hos Googles berømte Pagerank-algoritme. Pagerank-algoritmen er i stand til at vurdere kvaliteten af internetsider, og har været afgørende for søgemaskinens succes, fordi algoritmen sikrer, at Google leverer søgeresultater af høj kvalitet til brugerne. 

Forside af erhvervsmedie

Som blot 20-årig blev han på forsiden af det italienske erhvervsmagasin Panorama Economy udråbt som "den italienske Mark Zuckerberg", og i øjeblikket bliver der arbejdet på et italiensk tv-drama om hans liv, der forventes at få premiere til næste år.

Han har også vakt interesse uden for Italien, og han medvirker i øjeblikket i en dokumentarserie på britiske BBC ved navn "The Next Billionaires."

Samtidig har flere tunge venture kapital-firmaer i Silicon Valley angiveligt udvist interesse for Egomnia.

Ifølge Achili har hans virksomhed allerede indgået samarbejdsaftaler med Microsoft og Google, og i BBC's dokumentarfilm siger Anders Nilsson, direktør for Microsofts udviklingsafdeling i Italien, at Microsoft ønsker at bidrage til at accelerere Egomnias vækst.

De virkelige eksperter er de unge - ikke folk med gråt hår

I den amerikanske tech-branche har Mark Zuckerberg og en ny generation af yngre iværksættere været med til at sætte dagsordenen.

En generation der består af folk som Tumblrs David Karp, Snapchats Evan Spiegel og Instagram-stifteren Kevin Systrom.

Og sidst men ikke mindst vakte det stor opsigt, da Yahoo sidste år opkøbte den blot 17-årige Nick D'Aloisios app Summly for 170 millioner kroner. 

I et interview med den britiske tv-station BBC forklarer Matteo Achili, at det at være ung ikke er en ulempe for iværksættere som ham.

Tværtimod er det den unge generation, der er opvokset med internettet, som har nøglen til succes i dag: 

"De virkelige eksperter er de unge mennesker, ikke folk med gråt hår," siger han til BBC og tilføjer:

"I starten troede jeg ikke, at min unge alder var en god ting, men i dag forstår jeg, at det er min unge alder, der er min succes," siger han.

Langt op til LinkedIn

Egomnia har i dag 330.000 registrerede brugere i Italien, og mere end 700 virksomheder bruger siden til rekruttering. 

Men selv om det måske umiddelbart lyder af meget, er det værd at huske på, at det er i et land med knap 60 millioner indbyggere. Til sammenligning menes det, at LinkedIn har i omegnen af en million brugere alene i Danmark og mere end 200 millioner på verdensplan.

Herunder kan du se Matteo Achili tale til et Techcrunch-arrangement i Italien: 

Læs også: 
Yo - historien om en latterlig app, der erobrede verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere