Foto: Matteo Achili - Twitter.

22-årig italiener udråbes til at være den næste Mark Zuckerberg

Har du nogensinde hørt om Matteo Achili?

Det er sandsynligvis de færreste, der kender navnet Matteo Achili.

Men i det italienske erhvervsliv er den blot 22-årige Matteo Achili angiveligt allerede en berømthed.

Han står bag et fremadstormende socialt netværk for erhvervsfolk i Italien ved navn Egomnia, og ifølge det amerikanske erhvervsmedie Business Insider vil netværket allerede i oktober blive lanceret uden for Italien, hvor det skal tage kampen op mod LinkedIn.

På Egomnia kan brugerne ligesom på LinkedIn designe deres eget cv. Men med den afgørende forskel, at siden ved hjælp af en algoritme udstyrer brugernes profiler med en karakter, der viser, hvor attraktiv personen er for en eventuel arbejdsgiver.

Fik ideen da han søgte universitet
Matteo Achili har angiveligt selv fået ideen til algoritmen, men har ikke selv udviklet den. Det hyrede han en række it-studerende til at gøre.

Ifølge den britiske tv-station BBC fik han ideen for tre år siden, da han skulle på universitet og kunne sammenligne de forskellige universiteter med hinanden på internationale opgørelser over de bedste universiteter.

"Jeg tænkte: Hvorfor giver vi ikke også virksomheder mulighed for at rangere jobsøgere i forhold til, hvor godt de passer til virksomheden," siger han.

Men ifølge Business Insider har Matteo Achili også hentet inspiration hos Googles berømte Pagerank-algoritme. Pagerank-algoritmen er i stand til at vurdere kvaliteten af internetsider, og har været afgørende for søgemaskinens succes, fordi algoritmen sikrer, at Google leverer søgeresultater af høj kvalitet til brugerne. 

Forside af erhvervsmedie
Som blot 20-årig blev han på forsiden af det italienske erhvervsmagasin Panorama Economy udråbt som "den italienske Mark Zuckerberg", og i øjeblikket bliver der arbejdet på et italiensk tv-drama om hans liv, der forventes at få premiere til næste år.

Han har også vakt interesse uden for Italien, og han medvirker i øjeblikket i en dokumentarserie på britiske BBC ved navn "The Next Billionaires."

Samtidig har flere tunge venture kapital-firmaer i Silicon Valley angiveligt udvist interesse for Egomnia.

Ifølge Achili har hans virksomhed allerede indgået samarbejdsaftaler med Microsoft og Google, og i BBC's dokumentarfilm siger Anders Nilsson, direktør for Microsofts udviklingsafdeling i Italien, at Microsoft ønsker at bidrage til at accelerere Egomnias vækst.

Artiklen fortsætter på næste side...
IT-JOB

Continia Software A/S

Software Engineer - Backend

Uddannelses- og Forskningsministeriet

Områdeleder til e-grant tilskudsadministrativt system

Continia Software A/S

System Engineer - Infrastructure
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.