Artikel top billede

Yahoo-køb gør teenager til millionær

Den 17-årige Nick D'Aloisio har solgt sit firma Summly til Yahoo for 170 millioner kroner.

Det seneste Yahoo-opkøb har gjort den britiske teenager Nick D'Aloisio til mangemillionær. Yahoo har købt hans firma Summly for 170 millioner kroner. D'Aloisio var kun 15 år, da han startede projektet fra sit hjem i London i 2011, og nu kan han kalde sig internet-millionær som 17-årig.

Hans firma tilbyder en populær iPhone-app kaldet Summly, som analyserer nyhedstekster og genererer en forkortet version på 400 tegn, der lige passer til en smartphone-skærm. Brugerne slipper så for at scrolle for at læse hele teksten.

Hemmeligheden ligger i den algoritme, der anvendes til at sammenfatte nyhederne. Den skulle være så god, at den er i stand til at skære teksten ned til benet uden at meningen går tabt. Det er noget, som normalt vil kræve at der sidder et menneske og omskriver teksten.

Nu vil Yahoo bruge denne teknologi i sine egne applikationer. Der findes flere andre lignende apps, herunder Circa og Evening Edition.

Det er ikke alle 170 millioner kroner, der lander i teenage-lommerne hos Nick D'Aloisio. Hans firma har modtaget kapital fra en lang række investorer.

Det gælder blandt andet skuespilleren Ashton Kutcher, Zynga-chef Mark Pincus, kunstneren Yoko Ono og mediemogulen Rupert Murdochs News Corp. De kan nu glæde sig over, at deres investering er mangedoblet i værdi.

D'Aloisio og hans lille hold skal fremover arbejde for Yahoo. I et kortfattet blogindlæg - helt i firmaets ånd - skriver han, at teknologien nu skal videreudvikles.

Summly er allerede forsvundet fra Apples App Store. Den populære app, der har genereret mere end 90 millioner sammenfatninger i løbet af nogle få måneder, er ikke længere tilgængelig.

D'Aloisio betegner det som en "power nap" og lover at teknologien snart vender tilbage i Yahoos produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere