Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Foto: Uffe Weng.

Carsten Dilling: Her har vi kernen i fremtidens TDC

Interview: TDC er i gang med at redefinere sig selv som virksomhed. Helt nye konkurrenter stormer ind på markedet og tvinger TDC til at tænke på nye måder, fortæller koncernchef Carsten Dilling.

TDC's netop offentliggjorte halvårsregnskab vidner om et stort dansk teleselskab med en lang historie, der nu forsøger at navigere efter bedste evne på et meget presset telemarked, hvor særligt pris-krigen sætter kraftige aftryk.

Regnskabet bliver dog noget overskygget af gårsdagens meddelelse om, at 800 TDC-medarbejdere skal have ny arbejdsgiver.

Outsourcing-kontrakten med Sitel er langt fra den første eller eneste hos TDC. 

TDC har allerede valgt indiske TCS (Tata Consultancy Services) som leverandør af firmaets it-drift og udvikling, kinesiske Huawei leverer udstyr til og drift af TDC's mobilnetværk, og nu skal 800 TDC-ansatte så også arbejde for den nye outsourcing-partner, amerikanske Sitel.

Her er de nye konkurrenter

Carsten Dilling, normalt siger man, at det giver god mening at outsource de ting, der ikke er en del af virksomhedens kerneforretning. Hvad er TDC's kerneforretning, som du ser det?

"Det, der sker med TDC's forretning i øjeblikket, er, at det marked, vi agerer i, bevæger sig helt enormt. Vi får nogle helt andre typer af konkurrenter og skal levere nogle helt andre typer af ydelser, end vi skulle, hvis du går tre eller fem år tilbage."

"Det er for eksempel en masse meget store selskaber som Netflix, Google og Apple, der kommer ind og sætter agendaen med nye typer løsninger."

"Det er løsninger, vi skal matche, og det skal vi matche på baggrund af netop én kernekompetence og en kæmpe fordel, TDC har: At vi har infrastruktur i Danmark, og vi har adgangen til kunden, hvad enten det er med et sim-kort eller en fast forbindelse."

"Der er en række indholds-services, der begynder at sætte agendaen for fremtiden," siger Carsten Dilling.   

"En kernekompetence fremadrettet i TDC er helt klart evnen til at skabe nye innovative løsninger, køre en brand-strategi og en kommerciel plan for et givent område - hvad enten det er et samlet brand som Fullrate eller Telmore, eller det er et givent produkt-område."

Vil ikke afvise insourcing

Carsten Dilling peger samtidig på, at selskabet ikke tøver med at insource opgaver igen, hvis det giver mere mening.  

"Med Huawei-aftalen insourcede vi faktisk igen en del af de mere strategiske funktioner, som vi måske var kommet til at outsource lidt for vidtgående." 

"Det er nogle gange et pendul, der svinger; at man forbedrer sin effektivitet og kvalitet over for kunden ved at svinge tingene lidt rundt. Nogle gange skal man insource, og andre gange skal man outsource."  

Hvilke overvejelser har du haft om at outsource lige præcis kundeservice, der jo er TDC's ansigt udadtil?

"Nu skal vi holde fast i, at kundeservice er flere ting. For det første sker der det, at vores kundeservice bliver mere og mere digital, fordi vores strategi er, at der skal mere og mere online."

"Den anden ting er, at når du kigger på callcenter-delen, som vi taler om her, så er det cirka en tredjedel af vores muskel - det du kan kalde hotline, second-level support og regnings-service - og det står op imod det, vi har valgt ikke at outsource; nemlig first line kundeservice og vores salgs-apparat."

"Og så ved vi, at store, professionelle leverandører - som Sitel er et eksempel på - servicerer masser og også meget større teleselskaber end TDC."

"De har altså et kompetence-apparat, en værktøjskasse og en proces omkring det her, som er på et helt andet niveau, end hvor vi er."

"De kan lave et løft på vores kundeservice på de funktioner. Det er meget mere en kundeoplevelses- og kvalitetsdrevet beslutning, end det er en økonomisk beslutning," siger Carsten Dilling.

Læs anden halvdel af interviewet senere på Computerworld. 
 

Læs også:

TDC hårdt presset: Sådan rammer pris-krigen telegiganten

800 TDC-medarbejdere får ny arbejdsgiver

Analyse: TDC's outsourcing af 800 medarbejdere kan give bagslag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.