Artikel top billede

Apples fyring i Kina viste sig at være en and

Den kinesiske regering har ikke sendt Apple på porten på grund af sikkerhedsproblemer, som nyhedstrommerne ellers buldrede i sidste uge. Kinas regering forklarer miseren i en telefax.

10 Apple-produkter er ikke sendt ud i regeringskulden i Kina, som det ellers så ud til at være tilfældet i sidste uge.

Finansmediet Bloomberg kunne i sidste uge berette, at iPad-tablets og Macbook-computere var blandt de Apple-produkter, som den kinesiske regering skulle have blacklistet fra sin officielle indkøbsliste på grund af sikkerhedsbekymringer.

Det viser sig nu, at den liste, som Apple-produkterne ikke figurerede på, var en liste over energibesparende produkter. Og den liste er blot én af mange indkøbslister i den kinesiske regering.

Ifølge det kinesiske finansministerium og Apple selv har den amerikanske it-gigants produkter aldrig været på den liste, skriver Reuters.

"Selvom Apple har certificering for energibesparende produkter [...] har selskabet aldrig fremsendt det nødvendige verifikationsmateriale og -aftaler i forhold til reglerne," står der i en telefax fra Kinas finansministerium til Reuters.

Apple forsvandt kortvarigt

Bloomberg har opdateret sin oprindelige artikel med oplysninger om, at regeringsmyndighederne fortsat kan købe Apple-produkter - om end kun i små bidder via et regeringsstyret indkøbs-site.

Flere kilder blandt Kinas it-leverandører, som ønsker at være anonyme af hensyn til deres forhold til den kinesiske regering, fortæller til Reuters, at blandt andet Apple-produkterne forsvandt for en kort periode fra regeringens indkøbssite torsdag.

At produkterne forsvandt i kort tid, skyldtes prisreguleringer, som efter sigende skulle være ganske rutineprægede - og produkterne var da også tilbage igen fredag.

"De (den kinesiske regering, red.) har slet ikke sagt noget om, at det skulle have noget at gøre med national sikkerhed," fortæller en medarbejder fra en regeringsleverandør i Beijing til Reuters.

Historien om den kinesiske regerings farvel til Apple-produkterne dukkede op i sidste uge.

Den kom i kølvandet på, at først Microsofts Windows 8-operativsystem og siden Symantec og Kasperskys sikkerhedsprodukter var blevet bandlyst på regeringens indkøbslister.

Læs også: 

Huawei: Fra kinesiske spionfjender til rigtige venner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere