Artikel top billede

Apples fyring i Kina viste sig at være en and

Den kinesiske regering har ikke sendt Apple på porten på grund af sikkerhedsproblemer, som nyhedstrommerne ellers buldrede i sidste uge. Kinas regering forklarer miseren i en telefax.

10 Apple-produkter er ikke sendt ud i regeringskulden i Kina, som det ellers så ud til at være tilfældet i sidste uge.

Finansmediet Bloomberg kunne i sidste uge berette, at iPad-tablets og Macbook-computere var blandt de Apple-produkter, som den kinesiske regering skulle have blacklistet fra sin officielle indkøbsliste på grund af sikkerhedsbekymringer.

Det viser sig nu, at den liste, som Apple-produkterne ikke figurerede på, var en liste over energibesparende produkter. Og den liste er blot én af mange indkøbslister i den kinesiske regering.

Ifølge det kinesiske finansministerium og Apple selv har den amerikanske it-gigants produkter aldrig været på den liste, skriver Reuters.

"Selvom Apple har certificering for energibesparende produkter [...] har selskabet aldrig fremsendt det nødvendige verifikationsmateriale og -aftaler i forhold til reglerne," står der i en telefax fra Kinas finansministerium til Reuters.

Apple forsvandt kortvarigt

Bloomberg har opdateret sin oprindelige artikel med oplysninger om, at regeringsmyndighederne fortsat kan købe Apple-produkter - om end kun i små bidder via et regeringsstyret indkøbs-site.

Flere kilder blandt Kinas it-leverandører, som ønsker at være anonyme af hensyn til deres forhold til den kinesiske regering, fortæller til Reuters, at blandt andet Apple-produkterne forsvandt for en kort periode fra regeringens indkøbssite torsdag.

At produkterne forsvandt i kort tid, skyldtes prisreguleringer, som efter sigende skulle være ganske rutineprægede - og produkterne var da også tilbage igen fredag.

"De (den kinesiske regering, red.) har slet ikke sagt noget om, at det skulle have noget at gøre med national sikkerhed," fortæller en medarbejder fra en regeringsleverandør i Beijing til Reuters.

Historien om den kinesiske regerings farvel til Apple-produkterne dukkede op i sidste uge.

Den kom i kølvandet på, at først Microsofts Windows 8-operativsystem og siden Symantec og Kasperskys sikkerhedsprodukter var blevet bandlyst på regeringens indkøbslister.

Læs også: 

Huawei: Fra kinesiske spionfjender til rigtige venner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere