Artikel top billede

Avis: Oracle blokerer for Java i Rusland

Java meldes blokeret i Rusland i kølvandet på Vestens handelsembargo mod landet. Kan det nu også være rigtigt?

Handels-embargoen mod Rusland i kølvandet på landets angivelige nedskydning af det malaysiske MH17-fly den 17. juli har tilsyneladende også ramt software-industrien.

Der kan dog være tale om en fejl eller en decideret joke, der udnytter den nuværende spændte situation mellem Vesten og Rusland.

It-brugere i Rusland rapporterer i hvert fald om, at når de vil downloade Oracle-softwaren Java, som benyttes på mere end tre milliarder it-enheder verden over, bliver de sendt videre til et website med følgende ordlyd:

"Java kan ikke downloades til din maskine. Du befinder dig i et område omfattet af embargo."

Blandt andet har en russisk computerbruger bekræftet over for it-mediet ZDNet, at vedkommende bliver sendt videre til beskeden om, at den udbredte Java-software ikke kan downloades.

Er det en joke?

Flere steder bliver den såkaldte embargo hånet og kaldt en joke, da embargo-sitet kan ses fra alverdens computere. 

Det sker blandt andet på det sociale netværk og nyhedssite Reddit.

Andre russiske debattører er lettede over, at de slipper for Java, mens andre igen afkræfter historien, da de godt kan hente Java-opdateringerne.

Det fremgår da heller ikke ligefrem af blokeringssitet, at der er tale om den handelsembargo, som USA og EU har indledt mod Rusland, og som senest har fået russerne til at blokere for vestlige fødevarer som et modsvar.

Oracle har endnu ikke kommenteret en eventuel embargo i Rusland på sin udbredte software over for hverken ZDNet eller Computerworld.

Læs også:

Sådan forløber den hemmelige cyberkrig i Ukraine
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.