Artikel top billede

Avis: Oracle blokerer for Java i Rusland

Java meldes blokeret i Rusland i kølvandet på Vestens handelsembargo mod landet. Kan det nu også være rigtigt?

Handels-embargoen mod Rusland i kølvandet på landets angivelige nedskydning af det malaysiske MH17-fly den 17. juli har tilsyneladende også ramt software-industrien.

Der kan dog være tale om en fejl eller en decideret joke, der udnytter den nuværende spændte situation mellem Vesten og Rusland.

It-brugere i Rusland rapporterer i hvert fald om, at når de vil downloade Oracle-softwaren Java, som benyttes på mere end tre milliarder it-enheder verden over, bliver de sendt videre til et website med følgende ordlyd:

"Java kan ikke downloades til din maskine. Du befinder dig i et område omfattet af embargo."

Blandt andet har en russisk computerbruger bekræftet over for it-mediet ZDNet, at vedkommende bliver sendt videre til beskeden om, at den udbredte Java-software ikke kan downloades.

Er det en joke?

Flere steder bliver den såkaldte embargo hånet og kaldt en joke, da embargo-sitet kan ses fra alverdens computere. 

Det sker blandt andet på det sociale netværk og nyhedssite Reddit.

Andre russiske debattører er lettede over, at de slipper for Java, mens andre igen afkræfter historien, da de godt kan hente Java-opdateringerne.

Det fremgår da heller ikke ligefrem af blokeringssitet, at der er tale om den handelsembargo, som USA og EU har indledt mod Rusland, og som senest har fået russerne til at blokere for vestlige fødevarer som et modsvar.

Oracle har endnu ikke kommenteret en eventuel embargo i Rusland på sin udbredte software over for hverken ZDNet eller Computerworld.

Læs også:

Sådan forløber den hemmelige cyberkrig i Ukraine
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere