Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

Avis: Oracle blokerer for Java i Rusland

Java meldes blokeret i Rusland i kølvandet på Vestens handelsembargo mod landet. Kan det nu også være rigtigt?

Handels-embargoen mod Rusland i kølvandet på landets angivelige nedskydning af det malaysiske MH17-fly den 17. juli har tilsyneladende også ramt software-industrien.

Der kan dog være tale om en fejl eller en decideret joke, der udnytter den nuværende spændte situation mellem Vesten og Rusland.

It-brugere i Rusland rapporterer i hvert fald om, at når de vil downloade Oracle-softwaren Java, som benyttes på mere end tre milliarder it-enheder verden over, bliver de sendt videre til et website med følgende ordlyd:

"Java kan ikke downloades til din maskine. Du befinder dig i et område omfattet af embargo."

Blandt andet har en russisk computerbruger bekræftet over for it-mediet ZDNet, at vedkommende bliver sendt videre til beskeden om, at den udbredte Java-software ikke kan downloades.

Er det en joke?

Flere steder bliver den såkaldte embargo hånet og kaldt en joke, da embargo-sitet kan ses fra alverdens computere. 

Det sker blandt andet på det sociale netværk og nyhedssite Reddit.

Andre russiske debattører er lettede over, at de slipper for Java, mens andre igen afkræfter historien, da de godt kan hente Java-opdateringerne.

Det fremgår da heller ikke ligefrem af blokeringssitet, at der er tale om den handelsembargo, som USA og EU har indledt mod Rusland, og som senest har fået russerne til at blokere for vestlige fødevarer som et modsvar.

Oracle har endnu ikke kommenteret en eventuel embargo i Rusland på sin udbredte software over for hverken ZDNet eller Computerworld.

Læs også:

Sådan forløber den hemmelige cyberkrig i Ukraine
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere