Artikel top billede

Motorola på vej tilbage: Salget af Motorola-smartphones går forrygende

Efter at have været i krise i årevis, buldrer salget af Motorola-smartphones pludselig derudad.

Den amerikanske mobilproducent Motorola ser ud til at være på vej ud af den krise, som selskabet har befundet sig i i årevis, og som har ført til opsplitning af selskabet og salg af hovedaktiverne til Google.

Det kan du læse mere om her: Motorolas nedtur fortsætter - er enden nær?

Motorola Mobility ser i hvert fald nu ud til at være midt i et regulært comeback takket være selskabets nyere smartphones, Moto G og Moto E, som forbrugerne har taget godt immod.

Således viser nye tal fra analysehuset ABI Research, at Motorola Mobility har solgt 8,6 millioner smarthphones i årets andet kvartal.

Det er mere end dobbelt så mange, som selskabet solgte i det tilsvarende kvartal i fjor og ligeledes en markant stigning i forhold til årets første kvartal, hvor der blev langet 6,5 millioner smartphones over disken.

Motorola er dog fortsat meget langt bagefter de førende smartphone-producenter, Apple og Samsung, der har solgt henholdsvis 32,5 millioner og 75 millioner smartphones i årets andet kvartal.

Det ænder imidlertid ikke på, at kun de færreste for et par år siden ville have forventet, at Motorola igen ville kunne komme til at sælge flere millioner mobiltelefoner i et kvartal.

Google købte for tre år siden Motorola, der dengang var ramt af en voldsom nedtur efter i en årrække at have været blandt verdens førende mobilselskaber.

Opkøbet gav Motorola fornyet tro på fremtiden, men Google blev aldrig for alvor interesseret i selskabet, som nu bliver overtaget af kinesiske Lenovo.

Det kan du læse mere om her: Kinesisk selskab købet Motorola til spotpris.

Motorolas første seriøse bud på en smartphone til at tage kampen op med Apple og Samsung var Moto X, som imidlertid aldrig rigtigt fængede - blandt andet fordi telefonen var baseret på ældre komponenter og med en række features, som mest af alt sigtede efter at lokke forbrugerne til at bruge penge.

Du kan læse vores test af Moto X her: Sådan er Googles Moto X supertelefon.

Læs også:

Analyse: Derfor slipper Google for et problembarn med salget af Motorola.

Motorola-køb: Nu vil Lenovo sælge dig hele pakken.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere