Artikel top billede

Motorola på vej tilbage: Salget af Motorola-smartphones går forrygende

Efter at have været i krise i årevis, buldrer salget af Motorola-smartphones pludselig derudad.

Den amerikanske mobilproducent Motorola ser ud til at være på vej ud af den krise, som selskabet har befundet sig i i årevis, og som har ført til opsplitning af selskabet og salg af hovedaktiverne til Google.

Det kan du læse mere om her: Motorolas nedtur fortsætter - er enden nær?

Motorola Mobility ser i hvert fald nu ud til at være midt i et regulært comeback takket være selskabets nyere smartphones, Moto G og Moto E, som forbrugerne har taget godt immod.

Således viser nye tal fra analysehuset ABI Research, at Motorola Mobility har solgt 8,6 millioner smarthphones i årets andet kvartal.

Det er mere end dobbelt så mange, som selskabet solgte i det tilsvarende kvartal i fjor og ligeledes en markant stigning i forhold til årets første kvartal, hvor der blev langet 6,5 millioner smartphones over disken.

Motorola er dog fortsat meget langt bagefter de førende smartphone-producenter, Apple og Samsung, der har solgt henholdsvis 32,5 millioner og 75 millioner smartphones i årets andet kvartal.

Det ænder imidlertid ikke på, at kun de færreste for et par år siden ville have forventet, at Motorola igen ville kunne komme til at sælge flere millioner mobiltelefoner i et kvartal.

Google købte for tre år siden Motorola, der dengang var ramt af en voldsom nedtur efter i en årrække at have været blandt verdens førende mobilselskaber.

Opkøbet gav Motorola fornyet tro på fremtiden, men Google blev aldrig for alvor interesseret i selskabet, som nu bliver overtaget af kinesiske Lenovo.

Det kan du læse mere om her: Kinesisk selskab købet Motorola til spotpris.

Motorolas første seriøse bud på en smartphone til at tage kampen op med Apple og Samsung var Moto X, som imidlertid aldrig rigtigt fængede - blandt andet fordi telefonen var baseret på ældre komponenter og med en række features, som mest af alt sigtede efter at lokke forbrugerne til at bruge penge.

Du kan læse vores test af Moto X her: Sådan er Googles Moto X supertelefon.

Læs også:

Analyse: Derfor slipper Google for et problembarn med salget af Motorola.

Motorola-køb: Nu vil Lenovo sælge dig hele pakken.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere