Artikel top billede

(Foto: Hans Juhl)

Finn Helmer på jobjagt: Jeg bliver på jobmarkedet 20 år endnu

Den tidligere Giga-direktør og nu konkursramte Finn Helmer er på jobjagt efter at have forladt stillingen som CEO hos LiqTech.

Finn Helmer er igen på jobmarkedet efter, at han tidligere på sommeren stoppede som CEO hos LiqTech International Inc, der blandt andet udvikler filtre til rensning af vand og olieulykker eller miljøfiltre til lastbiler.

"Jobbet hos Liqtech var et skønt job, for målet for LiaTech var at gøre en forskel, og det har altid været vigtigt for mig at være i en stilling med sådan et mål," siger Finn Helmer til Computerworld.

Men ikke længere. Efter at have været i LiqTech i halvandet år som CEO er Finn Helmer nu igen uden job.

Efter at LiqTech havde opkøbt en canadisk konkurrent måtte Finn Helmer overlade CEO-pladsen til den canadiske direktør.

"Sådan er det jo, når man sætter to haner i samme bur, så må den ene forlade gårde, og det blev altså mig. Det er egentlig min egen skyld, for jeg havde jo selv startet opkøbet af vores canadiske konkurrent," siger Finn Helmer.

20 år endnu
Det efterlader den tidligere Giga-direktør uden job. Først tjente Finn Helmer cirka 300 millioner kroner på salget af Giga til Intel, og efterfølgende endte han i en konkurssag, hvor han nu ifølge kreditorerne skylder cirka 300 millioner kroner efter ComX.

Og Finn Helmer har da også et par jern i ilden, som bliver vendt og drejet i øjeblikket.

"Jeg skal jo have noget af leve af, for konkursen tog jo også min pension, men regner med at blive på arbejdsmarkedet de næste tyve år, selvom jeg jo har ramt de 60," siger Finn Helmer.

"Der er jo nogle, der har spurgt til min alder, for jeg er jo lidt oppe i årene, men der må jeg jo bare svare, at jeg går efter 20 år mere. Jeg har hverken tid eller råd til at gå på pension, men jeg har heller ikke lyst til at sidde stille endnu," siger Finn Helmer.

Salget af ComX er netop blevet gennemført til TDC, hvor Finn Helmer sammen med den tidligere storaktionær Jesper Henrik Jørgensen tjente 102,8 millioner.

Penge som skal fordeles mellem hver deres konkursbo.

Læs også: 

Tidligere dansk it-mangemillionær: Jeg håber på gældssanering

Kreditorer forlanger kvart milliard af konkursramte Finn Helmer

Fallerede Finn Helmer om nyt top-job: Begynder helt forfra

Kendt it-danskers kæmpeejendom på tvangsauktion 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere