Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Finn Helmer på jobjagt: Jeg bliver på jobmarkedet 20 år endnu

Den tidligere Giga-direktør og nu konkursramte Finn Helmer er på jobjagt efter at have forladt stillingen som CEO hos LiqTech.

Finn Helmer er igen på jobmarkedet efter, at han tidligere på sommeren stoppede som CEO hos LiqTech International Inc, der blandt andet udvikler filtre til rensning af vand og olieulykker eller miljøfiltre til lastbiler.

"Jobbet hos Liqtech var et skønt job, for målet for LiaTech var at gøre en forskel, og det har altid været vigtigt for mig at være i en stilling med sådan et mål," siger Finn Helmer til Computerworld.

Men ikke længere. Efter at have været i LiqTech i halvandet år som CEO er Finn Helmer nu igen uden job.

Efter at LiqTech havde opkøbt en canadisk konkurrent måtte Finn Helmer overlade CEO-pladsen til den canadiske direktør.

"Sådan er det jo, når man sætter to haner i samme bur, så må den ene forlade gårde, og det blev altså mig. Det er egentlig min egen skyld, for jeg havde jo selv startet opkøbet af vores canadiske konkurrent," siger Finn Helmer.

20 år endnu
Det efterlader den tidligere Giga-direktør uden job. Først tjente Finn Helmer cirka 300 millioner kroner på salget af Giga til Intel, og efterfølgende endte han i en konkurssag, hvor han nu ifølge kreditorerne skylder cirka 300 millioner kroner efter ComX.

Og Finn Helmer har da også et par jern i ilden, som bliver vendt og drejet i øjeblikket.

"Jeg skal jo have noget af leve af, for konkursen tog jo også min pension, men regner med at blive på arbejdsmarkedet de næste tyve år, selvom jeg jo har ramt de 60," siger Finn Helmer.

"Der er jo nogle, der har spurgt til min alder, for jeg er jo lidt oppe i årene, men der må jeg jo bare svare, at jeg går efter 20 år mere. Jeg har hverken tid eller råd til at gå på pension, men jeg har heller ikke lyst til at sidde stille endnu," siger Finn Helmer.

Salget af ComX er netop blevet gennemført til TDC, hvor Finn Helmer sammen med den tidligere storaktionær Jesper Henrik Jørgensen tjente 102,8 millioner.

Penge som skal fordeles mellem hver deres konkursbo.

Læs også: 

Tidligere dansk it-mangemillionær: Jeg håber på gældssanering

Kreditorer forlanger kvart milliard af konkursramte Finn Helmer

Fallerede Finn Helmer om nyt top-job: Begynder helt forfra

Kendt it-danskers kæmpeejendom på tvangsauktion 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“
Den første generation af internettet var baseret på, at du skulle tænke og pege, men i fremtiden kommer det til at handle om en dialog mellem mennesker og maskine, spår Henrik Fabrin, der er stifter af botvirksomheden Certainly.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.