Artikel top billede

Telefirmaer afviser film-afgift: Det er det rene vanvid

De danske teleselskaber nyder godt af den massive bredbånds-trafik, streaming af film skaber, og de bør derfor betale penge til filmindustrien, lyder et forslag. Det rene vanvid, svarer telebranchen.

"Teleselskaberne tjener millioner og atter millioner kroner på dansk film - og de betaler ikke en krone for det!"

Sådan lød det forrige uge, da Kim Pedersen, der blandt andet er formand for brancheforeningen Danske Biografer og medlem af Rådet for Spillefilm og det danske Oscar-udvalg, langede ud efter de danske teleselskaber i et blogindlæg i filmmagasinet Ekko.

"Problemet er, at teleselskaberne fik al denne trafik forærende kvit og frit uden at blive afkrævet så meget som en bøjet femøre for den," lød det blandt andet.

"Det er trafikken, der er vigtig for teleselskaberne. Indtægterne på selve indholdet kommer i anden række - indtægter, som ellers kunne sikre filmproducenterne en ordentlig betaling for de film, som streames," skrev Kim Pedersen i sit indlæg hos Ekko.

"Det rene vanvid"

Men budskabet om, at danske teleselskaber skal punge ud til filmindustrien får ikke ligefrem klapsalver af Jakob Willer, der er direktør i Teleindustrien.

I en ny artikel hos Ekko sender han denne svada afsted mod filmindustrien:

"De skulle tage og besøge dem ovre i musikbranchen, som måtte igennem megen lidelse, før de erkendte, at man var nødt til at tage digitaliseringen alvorligt og finde nye forretningsmodeller."

"De skal i gang med arbejdet i stedet for at komme med hatten i hånden og bare bede om penge," siger direktøren til Ekko.

Jakob Willer giver heller ikke meget for, at man i Frankrig faktisk allerede har valgt at påføre internetselskaberne en form for filmafgift.

"Bare fordi det findes i andre lande, gør det det ikke til en god idé. Alle er enige om, at den digitale infrastruktur er den vækstmotor, vi skal leve af i fremtiden. Det ville være det rene vanvid at beskatte teleselskaberne og dermed gøre det dyrere for dem at tilbyde digitale tjenester til borgerne, fordi den danske filmbranche ikke er i stand til at forny sig," siger han til Ekko i artiklen.

Flere danskere streamer

Danskerne er i de senere år begyndt at anvende streaming-tjenester som Netflix, HBO, Spofify og Wimp i stor stil, hvilket i sagens natur er med til at øge behovet for hurtige bredbånds-forbindelser.

Om det så er en byrde eller gevinst for teleselskaberne, at der kommer det pres på netværket, er en mere kompliceret diskussion, blandt andet fordi priserne på bredbånd presses ned på grund af hård konkurrence i telebranchen.

Vi har tidligere bragt en serie artikler om, hvordan du kan erstatte kabel-tv-pakken med streaming-løsninger - og om hvordan du undgår at udgifterne til streaming-abonnementer løber løbsk.

Læs også:

Farvel til dyrt kabel-tv - goddag til tre (næsten) perfekte apps

Streaming-udgifterne griber om sig: Ender det med at blive for dyrt?

TDC's nye konkurrenter: Kæmper mod streaming-giganterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere