Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Google og Facebook har udset sig ny målgruppe: Dine børn

Store it-selskaber har kig på, hvordan de kan få flere børn og fremtidige brugere ind i folden til deres mange software-services. Både Google og Facebook har ifølge rygterne konkrete børne-løsninger på vej.

Vores børn er vores fremtid, lyder en velkendt frase.

Flosklen passer ikke desto mindre på it-selskaber som Google og Facebooks fremtidige satsninger, da online-giganterne begge har børnevenlige løsninger i støbeskeen.

Facebook har længe syslet med ideen om, at børn under 13 fremover skal kunne oprette (lovlige) profiler på verdens største sociale medie.

Google barsler nu også med ideer til, hvordan fremtidens Gmail-brugere kan hives ind i folden allerede fra barnsben.

Det skriver The Financial Times.

Youtube og Gmail til børn

Mere konkret arbejder Google på en version af sit videosite Youtube, hvor der er indbygget et forældrepanel, så de voksne kan kontrollere, hvad deres unger ser på videositet.

På den måde kan Google indfange, hvilke udsendelser og videoer som forældrene tillader deres børn at se.

Disse data kan derefter overføres til andre Google-platforme som smartphones og tablets, hvor forældrene så at sige en gang for alle har sat et filter op for det video-indhold, som børene kan få adgang til.

Google skulle efter sigende have arbejdet på det børne- og forældrevenlige videosite i månedsvis, ligesom softwareselskabet også skulle være i færd med at kode på et Gmail-system rettet direkte mod børn under 13 år.

Google 'ønsker ikke at kommentere på rygter og spekulationer', som en talsperson udtaler det i forbindelse med services rettet direkte mod børn og deres forældre.

De helt unge på Facebook

Nogenlunde samtidig har en patentansøgning fra Facebook afsløret, at det sociale medie klargør en børneversion af sin sociale medieplatform.

I dag har mange børn under 13 ulovligt en profil på Facebook, men det skal være slut, når pre-teens kan få adgang, hvis deres tilstedeværelse godkendes af en af forældrene.

Herefter vil det være muligt for forældrene at følge deres børns færden og brug af Facebook.

Det sociale medie har meldt ud, at patentansøgningen ikke nødvendigvis betyder, at der rent faktisk bliver åbnet for børenes adgang til det sociale medie.

Tiden vil vise, om Google og Facebook også mener, at børn er deres fremtid. 

Læs også:

Så meget fortæller Facebook om dit liv

OMG - jeg forstår ikke, hvad mine børn siger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.