Artikel top billede

Google og Facebook har udset sig ny målgruppe: Dine børn

Store it-selskaber har kig på, hvordan de kan få flere børn og fremtidige brugere ind i folden til deres mange software-services. Både Google og Facebook har ifølge rygterne konkrete børne-løsninger på vej.

Vores børn er vores fremtid, lyder en velkendt frase.

Flosklen passer ikke desto mindre på it-selskaber som Google og Facebooks fremtidige satsninger, da online-giganterne begge har børnevenlige løsninger i støbeskeen.

Facebook har længe syslet med ideen om, at børn under 13 fremover skal kunne oprette (lovlige) profiler på verdens største sociale medie.

Google barsler nu også med ideer til, hvordan fremtidens Gmail-brugere kan hives ind i folden allerede fra barnsben.

Det skriver The Financial Times.

Youtube og Gmail til børn

Mere konkret arbejder Google på en version af sit videosite Youtube, hvor der er indbygget et forældrepanel, så de voksne kan kontrollere, hvad deres unger ser på videositet.

På den måde kan Google indfange, hvilke udsendelser og videoer som forældrene tillader deres børn at se.

Disse data kan derefter overføres til andre Google-platforme som smartphones og tablets, hvor forældrene så at sige en gang for alle har sat et filter op for det video-indhold, som børene kan få adgang til.

Google skulle efter sigende have arbejdet på det børne- og forældrevenlige videosite i månedsvis, ligesom softwareselskabet også skulle være i færd med at kode på et Gmail-system rettet direkte mod børn under 13 år.

Google 'ønsker ikke at kommentere på rygter og spekulationer', som en talsperson udtaler det i forbindelse med services rettet direkte mod børn og deres forældre.

De helt unge på Facebook

Nogenlunde samtidig har en patentansøgning fra Facebook afsløret, at det sociale medie klargør en børneversion af sin sociale medieplatform.

I dag har mange børn under 13 ulovligt en profil på Facebook, men det skal være slut, når pre-teens kan få adgang, hvis deres tilstedeværelse godkendes af en af forældrene.

Herefter vil det være muligt for forældrene at følge deres børns færden og brug af Facebook.

Det sociale medie har meldt ud, at patentansøgningen ikke nødvendigvis betyder, at der rent faktisk bliver åbnet for børenes adgang til det sociale medie.

Tiden vil vise, om Google og Facebook også mener, at børn er deres fremtid. 

Læs også:

Så meget fortæller Facebook om dit liv

OMG - jeg forstår ikke, hvad mine børn siger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere