Artikel top billede

Her er grunden til Steve Ballmers pludselige exit

ComputerViews: Steve Ballmer begrunder sin pludselige og endelige exit fra Microsoft med travlhed. Men den egentlige grund er en anden.

ComputerViews: Der er gået et halvt år, siden Microsofts topchef gennem 14 år, Steve Ballmer, overlod den daglige ledelse af selskabet til Satya Nadella.

Nu trækker han sig med omgående virkning ud af bestyrelsen for selskabet, hvor han har bundet det meste af sin betydelige formue, og hvor han med en ejerandel på fire procent er det mægtige selskabs største enkeltaktionær.

Selv begrunder Steve Ballmer den for offentligheden pludselige exit med, at han er for travl, og at han har gang i så mange andre ting, at han ikke har tid til også at bidrage til bestyrelsesarbejdet.

Det kan du læse mere om her: Pludselig exit: Steve Ballmer forlader Microsoft med omgående virkning.

Forlader rampelyset

Steve Ballmers exit fra Microsofts bestyrelse betyder, at han nu vil forsvinde helt fra it-offentlighedens søgelys, hvor han har været en indflydelsesrig skikkelse i de seneste 30 år.

Ham kommer vi med andre ord næppe til at høre mere til - altså medmindre han som Apple-medstifter Steve Wozniak har i sinde at gøre en slags karriere ud af at kommentere på ditten og datten eller som Bill Gates agter at bruge sit navn til at fremme bestemte sager i offentligheden.

Ingen af delene er sandsynlige.

For Microsoft har brug for, at Steve Ballmer forsvinder helt ud af rampelyset - i øvrigt sammen med Bill Gates, hvilket du kan læse mere om her: Derfor er Bill Gates en færdig mand i Microsoft.

Man kan sige, at Steve Ballmers endelige exit fra selskabet har været ventet (om end den kommer tidligere end forventet), fordi der er så stort et behov for at tegne en streg i sandet for det store selskab, der i årevis har kæmpet for at få fodfæste i også fremtidens it-marked.

De to gamle dinosaurer Gates og Ballmers enorme indflydelse i selskabet fik angiveligt endda flere mulige kandidater til at trække sig, da selskabets bestyrelse arbejdede på at finde Steve Ballmers afløser.

De var bekymrede over den kontrol og det ejerskab og den legacy - økonomisk og psykologisk - som de to koryfæer besidder i selskabet.

På den anden side er det ganske usædvanligt, at en mand med så stor en ejerandel som Steve Ballmer vælger at opgive den indflydelse på selskabets retning, som en bestyrelsespost giver.

Har brug for genstart

I Microsoft er der imidlertid meget stort behov for med både handling og ord at signalere nye tider.

Læs også: Her er de seks vigtigste opgaver for Microsofts nye topchef, Satya Nadella.

Det store selskab har efter mange års mere eller mindre frugtesløse forsøg på for alvor at komme tilbage som verdens førende it-firma brug for en genstart og for at vise, at det kan blive genfødt som noget andet end det Microsoft, som Bill Gates og Steve Ballmer har skabt.

Situationen er alvorlig

At situationen er alvorlig, understreges af, at Microsoft fortsat halter efter i ekstrem grad på det afgørende smartphone- og tablet-marked, hvor det er helt afgørende at få fodfæste, hvis man skal nå ud til forbrugerne i fremtidens it-marked.

Det kan du læse mere om her: Historien om Windows Phone og den barske kamp mod Android og iOS

Microsoft har som altid styr på arvefølgen - og på den signal-værdi, der er i topchefens person.

Microsofts nye topchef, Satya Nadella, har i månederne efter sin udnævnelse til topchef barslet med et antal nye initiativer og meldinger, hvilket indikerer, at 'hans' planer har været undervejs i et stykke tid og sikkert er blevet grundlagt, mens Steve Ballmer har siddet ved roret.

De nye planer tegner billedet af et helt nyt Microsoft, der i modsætning til tidligere lægger vægt på at nå ud til brugerne, hvor de er, og på de enheder, som de anvender, og herfra få dem gelejdet over mod Microsofts primært cloud-baserede produkter.

Det kan du læse mere om her:  Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Det er et ganske markant skifte for Microsoft.

Steve Ballmers fokus lå dybest på at forsøge at videreudvikle og malke tidligere tiders Microsoft-successer med Windows som central aksel - mens Satya Nadella har langt mere fokus på nytænkning, innovation og forsøget på at avle nye produkter med dispruptive egenskaber - ganske som Microsoft i rigtigt gamle dage.

Det kan du læse mere om her: De næste teknologi-bomber på vej: Verden venter i spænding

Steve Ballmers exit skal tjene til at cementere både kurs-ændringen og Satya Nadellas autoritet som topchef: Det er Nadella, der kører butikken nu - og verden skal ikke være i tvivl om, at der ikke står nogen grå eminencer bag ham og hvisker 'gode' råd i øret på ham.

Kun tiden vil vise, om han kan holde sig helt væk, for som stor-aktionær vil han stadig have en stemme. Hvis han altså vælger at bruge den.

Lige nu er han åbenlyst indstillet på at give Microsoft og Satya Nadella arbejdsro til at finde sig selv. Og til at redefinere Microsoft på en måde, som han ikke selv var i stand til.

Læs også:

Pludselig exit: Steve Ballmer forlader Microsoft med omgående virkning

Slut med Microsoft: Her er de bedste citater fra vildmanden Steve Ballmer

Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Derfor er Bill Gates en færdig mand i Microsoft

Derfor eksisterer det gamle Microsoft snart ikke længere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.