Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Pludselig exit: Steve Ballmer forlader Microsoft med omgående virkning

Microsofts største enkeltaktionær og tidligere topchef Steve Ballmer forlader med omgående virkning selskabets bestyrelse. Se her hvorfor.

Microsofts tidligere topchef, Steve Ballmer, trækker sig fra Microsofts bestyrelse og er dermed helt uden for indflydelse på Microsofts drift og strategiske retning.

Læs også: Her er grunden til Steve Ballmers pludselige exit.

Det sker, omkring et halvt år efter at Steve Ballmer trak sig fra posten som administrerende direktør for det store selskab til fordel for Satya Nadella.

Det kan du læse mere om her: Her er Microsofts nye topboss - afløser Steve Ballmer

Steve Ballmer trækker sig med omgående virkning.

Han meddeler i et brev, at han har 'reflekteret' over sit liv og sit engagement i Microsoft i de seneste måneder.

I brevet - som du kan læse i dets fulde længde her - skriver han, at han siden sin exit som direktør for Microsoft har været 'meget travl.'

Læs også: Steve Ballmer råbte og skreg: Her er grunden til hans exit

Det skyldes blandt andet, at han har købt basketball-holdet Los Angelses Clippers, samt at han har undervist og igangsat en række andre nye projekter.

"Jeg har tillid til vores 'mobile first, cloud first'-tilgang og vores innovation inden for platforme og produktivitet," skriver han.

Du kan læse mere om denne nye tilgang her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid.

Med denne tiltro til fremtidens Microsoft samt de mange private aktiviteter finder Steve Ballmer det derfor "upraktisk at fortsætte i bestyrelsen, og det er bedst for mig at forlade posten," skriver han.

Største enkeltaktionær

Steve Ballmer har i et stykke tid været Microsofts største enkelt-aktionær.

Det skyldes, at selskabets hovedaktionær gennem mange år, Bill Gates, gradvist har solgt ud af sine Microsoft-aktier med henblik på i stedet at bruge pengene på velgørenhed via hans Bill & Melissa Gates Foundation.

Det kan du læse mere om her: Her er Microsofts nye topboss - afløser Steve Ballmer

Læs også: Her er grunden til Steve Ballmers pludselige exit.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.