Artikel top billede

Pludselig exit: Steve Ballmer forlader Microsoft med omgående virkning

Microsofts største enkeltaktionær og tidligere topchef Steve Ballmer forlader med omgående virkning selskabets bestyrelse. Se her hvorfor.

Microsofts tidligere topchef, Steve Ballmer, trækker sig fra Microsofts bestyrelse og er dermed helt uden for indflydelse på Microsofts drift og strategiske retning.

Læs også: Her er grunden til Steve Ballmers pludselige exit.

Det sker, omkring et halvt år efter at Steve Ballmer trak sig fra posten som administrerende direktør for det store selskab til fordel for Satya Nadella.

Det kan du læse mere om her: Her er Microsofts nye topboss - afløser Steve Ballmer

Steve Ballmer trækker sig med omgående virkning.

Han meddeler i et brev, at han har 'reflekteret' over sit liv og sit engagement i Microsoft i de seneste måneder.

I brevet - som du kan læse i dets fulde længde her - skriver han, at han siden sin exit som direktør for Microsoft har været 'meget travl.'

Læs også: Steve Ballmer råbte og skreg: Her er grunden til hans exit

Det skyldes blandt andet, at han har købt basketball-holdet Los Angelses Clippers, samt at han har undervist og igangsat en række andre nye projekter.

"Jeg har tillid til vores 'mobile first, cloud first'-tilgang og vores innovation inden for platforme og produktivitet," skriver han.

Du kan læse mere om denne nye tilgang her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid.

Med denne tiltro til fremtidens Microsoft samt de mange private aktiviteter finder Steve Ballmer det derfor "upraktisk at fortsætte i bestyrelsen, og det er bedst for mig at forlade posten," skriver han.

Største enkeltaktionær

Steve Ballmer har i et stykke tid været Microsofts største enkelt-aktionær.

Det skyldes, at selskabets hovedaktionær gennem mange år, Bill Gates, gradvist har solgt ud af sine Microsoft-aktier med henblik på i stedet at bruge pengene på velgørenhed via hans Bill & Melissa Gates Foundation.

Det kan du læse mere om her: Her er Microsofts nye topboss - afløser Steve Ballmer

Læs også: Her er grunden til Steve Ballmers pludselige exit.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere