Artikel top billede

Pludselig exit: Steve Ballmer forlader Microsoft med omgående virkning

Microsofts største enkeltaktionær og tidligere topchef Steve Ballmer forlader med omgående virkning selskabets bestyrelse. Se her hvorfor.

Microsofts tidligere topchef, Steve Ballmer, trækker sig fra Microsofts bestyrelse og er dermed helt uden for indflydelse på Microsofts drift og strategiske retning.

Læs også: Her er grunden til Steve Ballmers pludselige exit.

Det sker, omkring et halvt år efter at Steve Ballmer trak sig fra posten som administrerende direktør for det store selskab til fordel for Satya Nadella.

Det kan du læse mere om her: Her er Microsofts nye topboss - afløser Steve Ballmer

Steve Ballmer trækker sig med omgående virkning.

Han meddeler i et brev, at han har 'reflekteret' over sit liv og sit engagement i Microsoft i de seneste måneder.

I brevet - som du kan læse i dets fulde længde her - skriver han, at han siden sin exit som direktør for Microsoft har været 'meget travl.'

Læs også: Steve Ballmer råbte og skreg: Her er grunden til hans exit

Det skyldes blandt andet, at han har købt basketball-holdet Los Angelses Clippers, samt at han har undervist og igangsat en række andre nye projekter.

"Jeg har tillid til vores 'mobile first, cloud first'-tilgang og vores innovation inden for platforme og produktivitet," skriver han.

Du kan læse mere om denne nye tilgang her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid.

Med denne tiltro til fremtidens Microsoft samt de mange private aktiviteter finder Steve Ballmer det derfor "upraktisk at fortsætte i bestyrelsen, og det er bedst for mig at forlade posten," skriver han.

Største enkeltaktionær

Steve Ballmer har i et stykke tid været Microsofts største enkelt-aktionær.

Det skyldes, at selskabets hovedaktionær gennem mange år, Bill Gates, gradvist har solgt ud af sine Microsoft-aktier med henblik på i stedet at bruge pengene på velgørenhed via hans Bill & Melissa Gates Foundation.

Det kan du læse mere om her: Her er Microsofts nye topboss - afløser Steve Ballmer

Læs også: Her er grunden til Steve Ballmers pludselige exit.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere