Artikel top billede

Pludselig exit: Steve Ballmer forlader Microsoft med omgående virkning

Microsofts største enkeltaktionær og tidligere topchef Steve Ballmer forlader med omgående virkning selskabets bestyrelse. Se her hvorfor.

Microsofts tidligere topchef, Steve Ballmer, trækker sig fra Microsofts bestyrelse og er dermed helt uden for indflydelse på Microsofts drift og strategiske retning.

Læs også: Her er grunden til Steve Ballmers pludselige exit.

Det sker, omkring et halvt år efter at Steve Ballmer trak sig fra posten som administrerende direktør for det store selskab til fordel for Satya Nadella.

Det kan du læse mere om her: Her er Microsofts nye topboss - afløser Steve Ballmer

Steve Ballmer trækker sig med omgående virkning.

Han meddeler i et brev, at han har 'reflekteret' over sit liv og sit engagement i Microsoft i de seneste måneder.

I brevet - som du kan læse i dets fulde længde her - skriver han, at han siden sin exit som direktør for Microsoft har været 'meget travl.'

Læs også: Steve Ballmer råbte og skreg: Her er grunden til hans exit

Det skyldes blandt andet, at han har købt basketball-holdet Los Angelses Clippers, samt at han har undervist og igangsat en række andre nye projekter.

"Jeg har tillid til vores 'mobile first, cloud first'-tilgang og vores innovation inden for platforme og produktivitet," skriver han.

Du kan læse mere om denne nye tilgang her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid.

Med denne tiltro til fremtidens Microsoft samt de mange private aktiviteter finder Steve Ballmer det derfor "upraktisk at fortsætte i bestyrelsen, og det er bedst for mig at forlade posten," skriver han.

Største enkeltaktionær

Steve Ballmer har i et stykke tid været Microsofts største enkelt-aktionær.

Det skyldes, at selskabets hovedaktionær gennem mange år, Bill Gates, gradvist har solgt ud af sine Microsoft-aktier med henblik på i stedet at bruge pengene på velgørenhed via hans Bill & Melissa Gates Foundation.

Det kan du læse mere om her: Her er Microsofts nye topboss - afløser Steve Ballmer

Læs også: Her er grunden til Steve Ballmers pludselige exit.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere