Artikel top billede

Foto: Alan Turkus, CC BY 2.0 (Foto: Foto: Alan Turkus, CC BY 2.0)

Samsung og LG er sløvest med Android-opdateringer til din telefon

Ny undersøgelse viser stor forskel på, hvor hurtigt Android-mobilfabrikanterne er klar med de nyeste opdateringer til styresystemet. Google er hurtigst, mens nogle af verdens største Android-producenter tager sig mere end god tid.

De to sydkoreanske mobilgiganter Samsung og LG er blandt de sløveste fabrikanter til at opdatere deres Android-telefoner.

Det viser en oversigt, som it-mediet Ars Technica har udarbejdet for udbredelsen af Googles Android 4.4 Kitkat-styresystem, der blev lanceret den 31. oktober i 2013 sammen med Googles egen Nexus 5-telefon.

Ars Technica har undersøgt, hvor lang tid det tog for forskellige Android-producenter at opgradere deres amerikanske kunders ulåste smartphones for at rense tallene for eventuelle fejlkilder hos de individuelle teleoperatører.

Googles egen flagskibtelefon, Nexus 5, blev født med Android 4.4 KitKat, mens det tog en halv måned for forgængeren Nexus 4 at blive opgraderet.

Helt i bund i oversigten ligger Samsung S4 og LG G2, hvor det tog henholdsvis 3,7 måneder og 4,6 måneder at få sendt Kitkat-lækkerierne ud til kunderne.

Samsung er ellers klart den største Android-producent med 41 Android-telefoner på markedet i 2013.

Det angives, at årsagen til Samsungs sløve opdateringshastighed dels ligger i selskabets skins til opdateringerne, dels den store mængde telefoner, der skal opdateres.

Måtte vente til 2014

Opdateringer til en smartphone har grundlæggende to formål: At gøre telefonen mere sikker og tilbyde brugerne flere funktioner.

Når et helt styresystem bliver opgraderet, er der altså stor forskel for brugere af forskellige smartphones på, hvor længe de skal vente.

Mens Nexus 5-brugerne kunne installere opdateringen midt i efteråret, måtte LG-kunderne altså vente til et par måneder ind i 2014, indtil de kunne få øget sikkerhed og flere funktioner på deres smartphones.

I midten af de testede modeller finder vi det Google-ejede Moto X, HTC One M7 og Samsung Note 3, hvor brugerne måtte vente henholdsvis 0,6, 1,0 og 2,4 måneder på opdateringen til KitKat.

Få overblikket her

Du kan her se Ars Technicas oversigt over ventetiden på opdatering til Android 4.4 kitKat hos topproducenternes Android-flagskibsmodeller:

Nexus 5 - udkom med Android 4.4 den 31. oktober 2013

Nexus 4 - 0,5 måneders ventetid

Moto X - 0,6 måneders ventetid

HTC One M7 - 1,0 måneders ventetid

Samsung Note 3 - 2,4 måneders ventetid

Samsung S4 - 3,7 måneders ventetid

LG G2 - 4,6 måneders ventetid

Kilde: Ars Technica
.

Historien om Windows Phone og den barske kamp mod Android og iOS


Microsoft får tørre tæsk på smartphone-markedet mens rivalerne vokser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere