Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Foto: Alan Turkus, CC BY 2.0

Samsung og LG er sløvest med Android-opdateringer til din telefon

Ny undersøgelse viser stor forskel på, hvor hurtigt Android-mobilfabrikanterne er klar med de nyeste opdateringer til styresystemet. Google er hurtigst, mens nogle af verdens største Android-producenter tager sig mere end god tid.

De to sydkoreanske mobilgiganter Samsung og LG er blandt de sløveste fabrikanter til at opdatere deres Android-telefoner.

Det viser en oversigt, som it-mediet Ars Technica har udarbejdet for udbredelsen af Googles Android 4.4 Kitkat-styresystem, der blev lanceret den 31. oktober i 2013 sammen med Googles egen Nexus 5-telefon.

Ars Technica har undersøgt, hvor lang tid det tog for forskellige Android-producenter at opgradere deres amerikanske kunders ulåste smartphones for at rense tallene for eventuelle fejlkilder hos de individuelle teleoperatører.

Googles egen flagskibtelefon, Nexus 5, blev født med Android 4.4 KitKat, mens det tog en halv måned for forgængeren Nexus 4 at blive opgraderet.

Helt i bund i oversigten ligger Samsung S4 og LG G2, hvor det tog henholdsvis 3,7 måneder og 4,6 måneder at få sendt Kitkat-lækkerierne ud til kunderne.

Samsung er ellers klart den største Android-producent med 41 Android-telefoner på markedet i 2013.

Det angives, at årsagen til Samsungs sløve opdateringshastighed dels ligger i selskabets skins til opdateringerne, dels den store mængde telefoner, der skal opdateres.

Måtte vente til 2014

Opdateringer til en smartphone har grundlæggende to formål: At gøre telefonen mere sikker og tilbyde brugerne flere funktioner.

Når et helt styresystem bliver opgraderet, er der altså stor forskel for brugere af forskellige smartphones på, hvor længe de skal vente.

Mens Nexus 5-brugerne kunne installere opdateringen midt i efteråret, måtte LG-kunderne altså vente til et par måneder ind i 2014, indtil de kunne få øget sikkerhed og flere funktioner på deres smartphones.

I midten af de testede modeller finder vi det Google-ejede Moto X, HTC One M7 og Samsung Note 3, hvor brugerne måtte vente henholdsvis 0,6, 1,0 og 2,4 måneder på opdateringen til KitKat.

Få overblikket her

Du kan her se Ars Technicas oversigt over ventetiden på opdatering til Android 4.4 kitKat hos topproducenternes Android-flagskibsmodeller:

Nexus 5 - udkom med Android 4.4 den 31. oktober 2013

Nexus 4 - 0,5 måneders ventetid

Moto X - 0,6 måneders ventetid

HTC One M7 - 1,0 måneders ventetid

Samsung Note 3 - 2,4 måneders ventetid

Samsung S4 - 3,7 måneders ventetid

LG G2 - 4,6 måneders ventetid

Kilde: Ars Technica
.

Historien om Windows Phone og den barske kamp mod Android og iOS


Microsoft får tørre tæsk på smartphone-markedet mens rivalerne vokser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“
Den første generation af internettet var baseret på, at du skulle tænke og pege, men i fremtiden kommer det til at handle om en dialog mellem mennesker og maskine, spår Henrik Fabrin, der er stifter af botvirksomheden Certainly.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.