Artikel top billede

Sætter skub i din pc: Her er Intels første 8-core pc-chip

Intel er klar med sin hurtigste pc-chip til dato. Se det lille monster her.

Intel er klar med selskabets hurtigste pc-processor nogensinde. Det lille monster er samtidig Intels første pc-chip med otte kerner.

Chippen hedder Core i7-5960X Extreme Edition og henvender sig direkte til producenter af spil-computere, der har brug for ekstremt hurtige chip.

Selskabet oplyser, at den nye super-chip vil blive solgt i 'pakker' med 1.000 styk til pc-producenterne. Pris: 5,6 millioner kroner - eller 5.600 kroner per chip.

Flere af de store producenter af gaming-pc'er er allerede på vej med nye gamer-pc'er med de nye chip. De tæller blandt andre Dells Alienware, Falcon Northwest, CyberPower og Maingear, oplyser Intel.

Mini-monster

Det otte-kernede minimonster bygger på Intels nye Haswell-arkitektur, og Intel oplyser, at de otte kerner samt anvendelsen af de nyeste 'throughput'-teknologier giver helt nye muligheder for gaming, performance samt video-håndtering.

Chippens formelle maksimum clock-speed er 3,5GHz, men den kan overclockes til højere hastighed.

Intel vil ikke fortælle noget om, hvor meget den nye otte-kerner chip kan overclockes, men Core i7-5960X kan sammenlignes med forgængeren quad-core i7-4790, der tidligere er blevet overclockes til mere end 5GHz med luftkøling.

Med vandkøling kan hastigheden blive endnu højere.

I samme ombæring lancerer Intel også en seks-kerner-chip og clockspeed på 3,7 GHz (Core i7-5930K) samt en seks-kerner chip med clockspeed på 3,6GHz (Core i7-5820K).

Ifølge Intel er topudgaven med otte kerner imidlertid hele 79 procent hurtigere end fire-kerner-udgaven, mens eksempelvis 3D-rendering er 32 procent hurtigere.

Intels hovedkonkurrent, AMD, lancerede en otte-kerner-chip, FX-8320, for mere end et år siden. Den kan du læse mere om her: Her er AMD's otte-kernede CPU-monster

Læs også:

Ny Intel-chip kan blive gennembrud for computere uden kølesystemer

Efter første test: Intels nye superchip bliver gloende varm

Intels nye chip-line up: Så hurtige er de
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere