Artikel top billede

Sætter skub i din pc: Her er Intels første 8-core pc-chip

Intel er klar med sin hurtigste pc-chip til dato. Se det lille monster her.

Intel er klar med selskabets hurtigste pc-processor nogensinde. Det lille monster er samtidig Intels første pc-chip med otte kerner.

Chippen hedder Core i7-5960X Extreme Edition og henvender sig direkte til producenter af spil-computere, der har brug for ekstremt hurtige chip.

Selskabet oplyser, at den nye super-chip vil blive solgt i 'pakker' med 1.000 styk til pc-producenterne. Pris: 5,6 millioner kroner - eller 5.600 kroner per chip.

Flere af de store producenter af gaming-pc'er er allerede på vej med nye gamer-pc'er med de nye chip. De tæller blandt andre Dells Alienware, Falcon Northwest, CyberPower og Maingear, oplyser Intel.

Mini-monster

Det otte-kernede minimonster bygger på Intels nye Haswell-arkitektur, og Intel oplyser, at de otte kerner samt anvendelsen af de nyeste 'throughput'-teknologier giver helt nye muligheder for gaming, performance samt video-håndtering.

Chippens formelle maksimum clock-speed er 3,5GHz, men den kan overclockes til højere hastighed.

Intel vil ikke fortælle noget om, hvor meget den nye otte-kerner chip kan overclockes, men Core i7-5960X kan sammenlignes med forgængeren quad-core i7-4790, der tidligere er blevet overclockes til mere end 5GHz med luftkøling.

Med vandkøling kan hastigheden blive endnu højere.

I samme ombæring lancerer Intel også en seks-kerner-chip og clockspeed på 3,7 GHz (Core i7-5930K) samt en seks-kerner chip med clockspeed på 3,6GHz (Core i7-5820K).

Ifølge Intel er topudgaven med otte kerner imidlertid hele 79 procent hurtigere end fire-kerner-udgaven, mens eksempelvis 3D-rendering er 32 procent hurtigere.

Intels hovedkonkurrent, AMD, lancerede en otte-kerner-chip, FX-8320, for mere end et år siden. Den kan du læse mere om her: Her er AMD's otte-kernede CPU-monster

Læs også:

Ny Intel-chip kan blive gennembrud for computere uden kølesystemer

Efter første test: Intels nye superchip bliver gloende varm

Intels nye chip-line up: Så hurtige er de
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere