Artikel top billede

Arkivfoto: Wynand van Niekerk.

Sådan kommer IT-Branchen videre ovenpå direktør-fyring

Ledelsesekspert: Det kræver en dedikeret indsats, hvis IT-Branchen skal komme videre, efter at direktør blev fyret under mærkværdige omstændigheder for nylig. Se her hvordan.

Afklarethed indadtil og åbenhed udadtil.

Sådan lyder rådene fra ledelseseksperten Anders Drejer til it-brancheforeningen IT-Branchen (ITB), efter at foreningen i sommer adskedigede sin direktør i et forløb, der har vist sig mere grumset end først antaget.

Anders Drejer er professor ved Aalborg Universitets Institut for Økonomi og Ledelse, og han har læst Computerworlds skildring om opsigelsen af ITB's tidligere direktør Morten Bangsgaard.

Professoren peger i den sammenhæng på, at ITB i hvert fald så hurtigt som muligt bør lægge opsigelsen bag sig og fremlægge den strategi, som foreningen barsler med.

"Spekulationer blandt medlemmerne omkring strategien skal lukkes så hurtigt som muligt, så medlemmerne får noget andet og spændende at se frem til end mulige interne stridigheder," tilråder Aalborg-professoren.

Klassisk problemstilling
Flere kilder i og omkring ITB-bestyrelsen har over for Computerworld peget på, at de knap 300 medlemsorganisationer i alle størrelser har flere forskellige syn på, hvad foreningens formål egentlig er.

Der tegner sig et billede af en tidligere direktør, som anså politisk indflydelse med gunstige rammebetingelser for især de store virksomheder som et væsentligt succesparameter, mens den nye formand har konkrete her-og-nu-resultater for sine medlemmer som en af sine absolutte kæpheste.

At en it-forening internt kan have vidt forskellige syn på organisationens eksistensberettigelse er ifølge Anders Drejer en velkendt udfordring.

"Hvis der rent faktisk er tale om fløjkrige, som jeg læser det, er det helt klassisk for forenings-Danmark med mange medlemmer. Der bliver ofte talt til den laveste fællesnævner, og så er der ingen, der helt får opfyldt deres mål," siger han.

Mere åbenhed

Aalborg-professoren fremhæver desuden, at åbenhed omkring den fremtidige strategi er vejen frem - især når det hænger uløseligt sammen med ansættelsen af den næste direktør.

På kommunikationsvejene udadtil plæderer han også for grønt lys og klar bane.

"Det er jo eksempelvis torskedumt at forbyde medlemmerne at udtale sig til Computerworld. For den slags sker jo, hvad enten man vil det eller ej," forklarer Anders Drejer.

Brug af udtryk som 'gensidig aftale' oven på foreningens afskedigelse af den tidligere direktør lugter også af indelukkethed.

"Gensidig aftale kan jo dække over mange ting, men det er meget, meget sjældent så positivt, som det lyder. I det lys kommer formandens andre udsagn jo også til at fremstå som det modsatte af, hvad der egentlig er tilfældet," vurderer Anders Drejer.

Læs også:
Magtkamp: Her er historien om IT-Branchens dramatiske direktør-exit

Søger ny direktør: Her er IT-Branchens største udfordringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere