Arkivfoto: Wynand van Niekerk.

Sådan kommer IT-Branchen videre ovenpå direktør-fyring

Ledelsesekspert: Det kræver en dedikeret indsats, hvis IT-Branchen skal komme videre, efter at direktør blev fyret under mærkværdige omstændigheder for nylig. Se her hvordan.

Afklarethed indadtil og åbenhed udadtil.

Sådan lyder rådene fra ledelseseksperten Anders Drejer til it-brancheforeningen IT-Branchen (ITB), efter at foreningen i sommer adskedigede sin direktør i et forløb, der har vist sig mere grumset end først antaget.

Anders Drejer er professor ved Aalborg Universitets Institut for Økonomi og Ledelse, og han har læst Computerworlds skildring om opsigelsen af ITB's tidligere direktør Morten Bangsgaard.
Professoren peger i den sammenhæng på, at ITB i hvert fald så hurtigt som muligt bør lægge opsigelsen bag sig og fremlægge den strategi, som foreningen barsler med.

"Spekulationer blandt medlemmerne omkring strategien skal lukkes så hurtigt som muligt, så medlemmerne får noget andet og spændende at se frem til end mulige interne stridigheder," tilråder Aalborg-professoren.

Klassisk problemstilling
Flere kilder i og omkring ITB-bestyrelsen har over for Computerworld peget på, at de knap 300 medlemsorganisationer i alle størrelser har flere forskellige syn på, hvad foreningens formål egentlig er.

Der tegner sig et billede af en tidligere direktør, som anså politisk indflydelse med gunstige rammebetingelser for især de store virksomheder som et væsentligt succesparameter, mens den nye formand har konkrete her-og-nu-resultater for sine medlemmer som en af sine absolutte kæpheste.

At en it-forening internt kan have vidt forskellige syn på organisationens eksistensberettigelse er ifølge Anders Drejer en velkendt udfordring.

"Hvis der rent faktisk er tale om fløjkrige, som jeg læser det, er det helt klassisk for forenings-Danmark med mange medlemmer. Der bliver ofte talt til den laveste fællesnævner, og så er der ingen, der helt får opfyldt deres mål," siger han.

Mere åbenhed
Aalborg-professoren fremhæver desuden, at åbenhed omkring den fremtidige strategi er vejen frem - især når det hænger uløseligt sammen med ansættelsen af den næste direktør.

På kommunikationsvejene udadtil plæderer han også for grønt lys og klar bane.

"Det er jo eksempelvis torskedumt at forbyde medlemmerne at udtale sig til Computerworld. For den slags sker jo, hvad enten man vil det eller ej," forklarer Anders Drejer.

Brug af udtryk som 'gensidig aftale' oven på foreningens afskedigelse af den tidligere direktør lugter også af indelukkethed.

"Gensidig aftale kan jo dække over mange ting, men det er meget, meget sjældent så positivt, som det lyder. I det lys kommer formandens andre udsagn jo også til at fremstå som det modsatte af, hvad der egentlig er tilfældet," vurderer Anders Drejer.

Læs også:
Magtkamp: Her er historien om IT-Branchens dramatiske direktør-exit

Søger ny direktør: Her er IT-Branchens største udfordringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.