Artikel top billede

Arkivfoto: Wynand van Niekerk.

Sådan kommer IT-Branchen videre ovenpå direktør-fyring

Ledelsesekspert: Det kræver en dedikeret indsats, hvis IT-Branchen skal komme videre, efter at direktør blev fyret under mærkværdige omstændigheder for nylig. Se her hvordan.

Afklarethed indadtil og åbenhed udadtil.

Sådan lyder rådene fra ledelseseksperten Anders Drejer til it-brancheforeningen IT-Branchen (ITB), efter at foreningen i sommer adskedigede sin direktør i et forløb, der har vist sig mere grumset end først antaget.

Anders Drejer er professor ved Aalborg Universitets Institut for Økonomi og Ledelse, og han har læst Computerworlds skildring om opsigelsen af ITB's tidligere direktør Morten Bangsgaard.

Professoren peger i den sammenhæng på, at ITB i hvert fald så hurtigt som muligt bør lægge opsigelsen bag sig og fremlægge den strategi, som foreningen barsler med.

"Spekulationer blandt medlemmerne omkring strategien skal lukkes så hurtigt som muligt, så medlemmerne får noget andet og spændende at se frem til end mulige interne stridigheder," tilråder Aalborg-professoren.

Klassisk problemstilling
Flere kilder i og omkring ITB-bestyrelsen har over for Computerworld peget på, at de knap 300 medlemsorganisationer i alle størrelser har flere forskellige syn på, hvad foreningens formål egentlig er.

Der tegner sig et billede af en tidligere direktør, som anså politisk indflydelse med gunstige rammebetingelser for især de store virksomheder som et væsentligt succesparameter, mens den nye formand har konkrete her-og-nu-resultater for sine medlemmer som en af sine absolutte kæpheste.

At en it-forening internt kan have vidt forskellige syn på organisationens eksistensberettigelse er ifølge Anders Drejer en velkendt udfordring.

"Hvis der rent faktisk er tale om fløjkrige, som jeg læser det, er det helt klassisk for forenings-Danmark med mange medlemmer. Der bliver ofte talt til den laveste fællesnævner, og så er der ingen, der helt får opfyldt deres mål," siger han.

Mere åbenhed

Aalborg-professoren fremhæver desuden, at åbenhed omkring den fremtidige strategi er vejen frem - især når det hænger uløseligt sammen med ansættelsen af den næste direktør.

På kommunikationsvejene udadtil plæderer han også for grønt lys og klar bane.

"Det er jo eksempelvis torskedumt at forbyde medlemmerne at udtale sig til Computerworld. For den slags sker jo, hvad enten man vil det eller ej," forklarer Anders Drejer.

Brug af udtryk som 'gensidig aftale' oven på foreningens afskedigelse af den tidligere direktør lugter også af indelukkethed.

"Gensidig aftale kan jo dække over mange ting, men det er meget, meget sjældent så positivt, som det lyder. I det lys kommer formandens andre udsagn jo også til at fremstå som det modsatte af, hvad der egentlig er tilfældet," vurderer Anders Drejer.

Læs også:
Magtkamp: Her er historien om IT-Branchens dramatiske direktør-exit

Søger ny direktør: Her er IT-Branchens største udfordringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere