Artikel top billede

Arkivfoto: Wynand van Niekerk.

Sådan kommer IT-Branchen videre ovenpå direktør-fyring

Ledelsesekspert: Det kræver en dedikeret indsats, hvis IT-Branchen skal komme videre, efter at direktør blev fyret under mærkværdige omstændigheder for nylig. Se her hvordan.

Afklarethed indadtil og åbenhed udadtil.

Sådan lyder rådene fra ledelseseksperten Anders Drejer til it-brancheforeningen IT-Branchen (ITB), efter at foreningen i sommer adskedigede sin direktør i et forløb, der har vist sig mere grumset end først antaget.

Anders Drejer er professor ved Aalborg Universitets Institut for Økonomi og Ledelse, og han har læst Computerworlds skildring om opsigelsen af ITB's tidligere direktør Morten Bangsgaard.

Professoren peger i den sammenhæng på, at ITB i hvert fald så hurtigt som muligt bør lægge opsigelsen bag sig og fremlægge den strategi, som foreningen barsler med.

"Spekulationer blandt medlemmerne omkring strategien skal lukkes så hurtigt som muligt, så medlemmerne får noget andet og spændende at se frem til end mulige interne stridigheder," tilråder Aalborg-professoren.

Klassisk problemstilling
Flere kilder i og omkring ITB-bestyrelsen har over for Computerworld peget på, at de knap 300 medlemsorganisationer i alle størrelser har flere forskellige syn på, hvad foreningens formål egentlig er.

Der tegner sig et billede af en tidligere direktør, som anså politisk indflydelse med gunstige rammebetingelser for især de store virksomheder som et væsentligt succesparameter, mens den nye formand har konkrete her-og-nu-resultater for sine medlemmer som en af sine absolutte kæpheste.

At en it-forening internt kan have vidt forskellige syn på organisationens eksistensberettigelse er ifølge Anders Drejer en velkendt udfordring.

"Hvis der rent faktisk er tale om fløjkrige, som jeg læser det, er det helt klassisk for forenings-Danmark med mange medlemmer. Der bliver ofte talt til den laveste fællesnævner, og så er der ingen, der helt får opfyldt deres mål," siger han.

Mere åbenhed

Aalborg-professoren fremhæver desuden, at åbenhed omkring den fremtidige strategi er vejen frem - især når det hænger uløseligt sammen med ansættelsen af den næste direktør.

På kommunikationsvejene udadtil plæderer han også for grønt lys og klar bane.

"Det er jo eksempelvis torskedumt at forbyde medlemmerne at udtale sig til Computerworld. For den slags sker jo, hvad enten man vil det eller ej," forklarer Anders Drejer.

Brug af udtryk som 'gensidig aftale' oven på foreningens afskedigelse af den tidligere direktør lugter også af indelukkethed.

"Gensidig aftale kan jo dække over mange ting, men det er meget, meget sjældent så positivt, som det lyder. I det lys kommer formandens andre udsagn jo også til at fremstå som det modsatte af, hvad der egentlig er tilfældet," vurderer Anders Drejer.

Læs også:
Magtkamp: Her er historien om IT-Branchens dramatiske direktør-exit

Søger ny direktør: Her er IT-Branchens største udfordringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere