Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Det vælter ud med Windows-maskiner: Antallet er firedoblet på et år

ComputerViews: Windows findes i dag på fire gange så mange forskellige produkt-mærker som for blot et år siden. Se her, hvad sværmen af nye Windows-maskiner egentlig skyldes.

ComputerViews:  Det vælter ud med nye enheder, der er 'født' med Windows.

Faktisk er antallet af certificerede Windows-maskiner i dag fire gange højere, end det var for blot et år siden.

Det er godt nyt for Microsoft, der målrettet har arbejdet på at udvide viften af tilgængelige Windows-produkter.

For med den store spredning følger i sagens natur flere mærker og brands, større pris-variation, så man altid kan finde et Windows-produkt, der passer til éns budget, mere konkurrence.

Altså kort og godt flere valgmuligheder for kunderne.

"Uanset hvilken type kunde, du er, har vi et helt økosystem af OEM'er, der udvikler innovativ og opdateret hardware til markedet," siger Peter Han, chef for Microsofts OEM-marketing.

Ifølge ham findes der nu mere end 6.600 forskellige Windows 8 og Windows 8.1-baserede hardware-produkter på markedet. For et år siden fandtes der blot omkring 1.500.

Microsoft er som led i manøvren med at sprede Windows ud på langt flere produkter ligeledes i fuld gang med at gøre sine hoser grønne over for smartphone-producenterne og varslede i sommer, at der er en hel sværm af Windows-baserede smartphones fra en række forskellige producenter på vej.

Det kan du læse mere om her: Windows-bølge på vej: Verdens store smartphone-producenter på vej med Windows Phone-telefoner.

Den nye strategi

Windows-spredningen er led i Microsofts nye strategi, der sigter efter at række ud efter brugerne, hvor de er, og herfra få dem gelejdet ind til Microsofts (ofte cloud-baserede) produkter.

Fidusen er, at Microsoft i hvert fald fra og med næste Windows-version - Treshold eller Windows 9 (hvad man nu synes) - angiveligt vil indføre samme styresystem på tværs af alle platforme.

Selskabet håber, at det kan være med til at føre flere af dets ekstremt mange pc-brugere over på Windows-baserede smartphones.

Microsoft halter nemlig voldsomt efter på det for den fremtidige forretning så vigtige smartphone-marked, hvor andelen af solgte Windows-telefoner faktisk er faldet til blot 3,4 procent i det seneste år.

Det kan du læse mere om her: Microsoft får tørre tæsk på smartphone-markedet mens rivalerne vokser

Ingen af de store teknologi-selskaber er i tvivl om, at indgangen til fremtidens forbrugere i meget stort omfang vil være via smartphonen. Med et sammenhængende økosystem - og et hav af forskellige Windows-baserede maskin-typer i markedet - håber Microsoft, at selskabet vil kunne ramme enhver forbruger, der fremover er på jagt efter nye maskiner.

I arbejdet indgår også en stor oprydning af de såkaldte 'crap apps' i Windows Store.

Det kan du læse mere om her: Microsoft rydder op i de mange junk apps i Windows Store - men er det for sent?

Læs også:

Det nye Microsoft lægger Windows bag sig: Her er den nye fremtid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.