Artikel top billede

Det vælter ud med Windows-maskiner: Antallet er firedoblet på et år

ComputerViews: Windows findes i dag på fire gange så mange forskellige produkt-mærker som for blot et år siden. Se her, hvad sværmen af nye Windows-maskiner egentlig skyldes.

ComputerViews:  Det vælter ud med nye enheder, der er 'født' med Windows.

Faktisk er antallet af certificerede Windows-maskiner i dag fire gange højere, end det var for blot et år siden.

Det er godt nyt for Microsoft, der målrettet har arbejdet på at udvide viften af tilgængelige Windows-produkter.

For med den store spredning følger i sagens natur flere mærker og brands, større pris-variation, så man altid kan finde et Windows-produkt, der passer til éns budget, mere konkurrence.

Altså kort og godt flere valgmuligheder for kunderne.

"Uanset hvilken type kunde, du er, har vi et helt økosystem af OEM'er, der udvikler innovativ og opdateret hardware til markedet," siger Peter Han, chef for Microsofts OEM-marketing.

Ifølge ham findes der nu mere end 6.600 forskellige Windows 8 og Windows 8.1-baserede hardware-produkter på markedet. For et år siden fandtes der blot omkring 1.500.

Microsoft er som led i manøvren med at sprede Windows ud på langt flere produkter ligeledes i fuld gang med at gøre sine hoser grønne over for smartphone-producenterne og varslede i sommer, at der er en hel sværm af Windows-baserede smartphones fra en række forskellige producenter på vej.

Det kan du læse mere om her: Windows-bølge på vej: Verdens store smartphone-producenter på vej med Windows Phone-telefoner.

Den nye strategi

Windows-spredningen er led i Microsofts nye strategi, der sigter efter at række ud efter brugerne, hvor de er, og herfra få dem gelejdet ind til Microsofts (ofte cloud-baserede) produkter.

Fidusen er, at Microsoft i hvert fald fra og med næste Windows-version - Treshold eller Windows 9 (hvad man nu synes) - angiveligt vil indføre samme styresystem på tværs af alle platforme.

Selskabet håber, at det kan være med til at føre flere af dets ekstremt mange pc-brugere over på Windows-baserede smartphones.

Microsoft halter nemlig voldsomt efter på det for den fremtidige forretning så vigtige smartphone-marked, hvor andelen af solgte Windows-telefoner faktisk er faldet til blot 3,4 procent i det seneste år.

Det kan du læse mere om her: Microsoft får tørre tæsk på smartphone-markedet mens rivalerne vokser

Ingen af de store teknologi-selskaber er i tvivl om, at indgangen til fremtidens forbrugere i meget stort omfang vil være via smartphonen. Med et sammenhængende økosystem - og et hav af forskellige Windows-baserede maskin-typer i markedet - håber Microsoft, at selskabet vil kunne ramme enhver forbruger, der fremover er på jagt efter nye maskiner.

I arbejdet indgår også en stor oprydning af de såkaldte 'crap apps' i Windows Store.

Det kan du læse mere om her: Microsoft rydder op i de mange junk apps i Windows Store - men er det for sent?

Læs også:

Det nye Microsoft lægger Windows bag sig: Her er den nye fremtid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere