Artikel top billede

Microsoft rydder op i de mange junk-apps i Windows Store - men er det for sent?

ComputerViews: Microsoft er begyndt at rydde op i selskabets 'crap app-'problem, der kan blive alvorligt for det kommende Windows 9. Spørgsmålet er, om det er for sent.

ComputerViews: For en uges tid siden meddelte Microsoft i en blog-post, at selskabet havde fjernet 1.500 såkaldte 'misleading' apps fra selskabets Windows Store, altså snylte-apps.

De 1.500 apps, som Microsoft har kylet ud af vagten, har alle på en eller anden måde været udstyret med misvisende navne eller beskrivelser, som Microsoft konkluderede var valgt for at 'forsøge at snyde systemet.'

Bedre screening, bedre kvalitet

Samtidig bedyrer Microsoft, at selskabet fremover vil være langt mere omhyggelig med at screene apps i Windows Store.

Alt sammen er det et signal om, at Microsoft er begyndt at tage 'crap app'-problemet i Windows Store alvorligt.

App-butikkerne spiller i forvejen en vigtig rolle for de store teknologi-leverandører, der ønsker at appellere til både udviklerne og brugerne, der 'møder' hinanden i app-butikkerne, hvilket kræver, at det er nemt at finde, hvad man har brug for.

De førende er Apples App Store, Google Play og Windows Store.

Microsoft lancerede i maj en række opdateringer til Windows Store med henblik på at gøre det langt nemmere for brugerne at finde det ønskede.

Det skete ikke mindst i forsøget på at dæmme op for den forvirring, som de store mængder shovel-ware og snylte-apps, der forsøger at lægge sig tæt op ad 'gode' apps i håbet, at brugerne vælger forkert, har skabt.

Det kan du læse mere om her: Dur ikke længere: Microsoft klar med ny Windows Store.

Derfor skal det gå stærkt

Helt centralt for Microsofts oprydning er, at Windows 9 er på trapperne.

Det nye styresystem - med arbejdstitlen 'Threshold' - skal afløse Windows 8, som siden sin lancering har haft svært ved for alvor at få fat i markedet.

Det kan du læse mere om her: Dystre tal for Microsoft 22 måneder efter lancering: Windows 8 halter efter udskældte Vista.

For med det nye styresystem ventes Microsoft for alvor at rykke Windows Store ind på desktop-computerne i en grad, som vi ikke har set tidligere.


Apps står nemlig til at blive helt centrale for hele brugeroplevelsen i Windows 9, som Microsoft udvikler til at kunne fungere på tværs af alle platforme som et og samme system, og her ventes det, at netop Windows Store bliver den centrale app-butik for apps til Microsofts univers.

Det kan du læse mere om her: Microsoft slår alle styresystemer sammen til et enkelt.

Skal den manøvre lykkes, kræver det, at der er pinlig orden i butikken - ikke mindst når det gælder de for Microsoft ekstremt vigtige professionelle brugere, som skal vide, at alle apps er screenede, i orden, velfungerende og sikre.

Det kræver, at udviklings-standarderne, optagelses-kriterier samt det såkaldte 'look and feel' er på plads - altså at app'ene i app-butikken fremstår som en del af samme univers.

Samt at virksomhederne ved, at de kan stole på kvaliteten af de apps, som de vælger.

Plads til junk

At Microsoft nu fjerner 1.500 snylte-apps, tyder på, at selskabet har været meget large med optagelseskriterierne i Windows Store.

Selskabet har da også længe haft udfordringer med at få udviklerne til at interessere sig for Windows Store og få opbygget et tilstrækkeligt volumen af tilgængelige apps i butikken.

Windows Store indeholdt i juli knap 170.000 apps med spil som den største kategori. Til sammenligning indeholder Google Play mere end 1,3 millioner apps, mens Apples iOS App Store indeholder omkring 1,2 millioner apps.

Hertil kommer, at Windows 8-brugerne i dag ikke ligefrem vælter rundt i Windows Store, da to tredjedele af brugerne åbner mindre end én app fra Windows Store om dagen, har vores amerikanske søstermedie PC World tidligere skrevet.

Og med så lav anvendelse gider udviklerne ikke bruge energi på at udvikle apps til Windows Store, hvilket igen forstærker problemet og giver plads til snylte-ware og crapware.

Med den store opdatering er der kommet langt bedre integration og søgemuligheder. Men de tekniske forbedringer vil kun for alvor kunne mærkes, hvis der bliver ryddet op i junk-mængderne i Windows Store.

Nu er det åbne spørgsmål, hvor skrap Microsoft vil være. Og hvor mange apps selskabet vil fjerne fra Windows Store i jagten på bedre kvalitet i en tid, hvor volumen fortsat er en udfordring for Windows Store.

Det skal gå stærkt. For Windows 9 er på trapperne.

Har du nogensinde anvendt Windows Store? Og hvad er din oplevelse? Giv din mening til kende i debat-feltet herunder.

Læs også:

Styresystemernes tid er ved at være omme.

Microsoft slår alle styresystemer sammen til et enkelt.

Apps til Windows 8: Derfor ændrer de alt ved pc'en

The missing link i app stores: Hvordan hindrer vi det totale kaos?

Dur ikke længere: Microsoft klar med ny Windows Store.

Apples plan: En kæmpe-sværm af nye og innovative apps på vej til dig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere