Artikel top billede

Windows-bølge på vej: Verdens store smartphone-producenter på vej med Windows Phone-telefoner

Microsoft har indgået aftaler med en stribe af verdens store smartphone-producenter, der alle er på trapperne med Windows Phone-baserede telefoner. Hvorfor nu det?

Microsoft har i de seneste måneder indgået aftaler med en række af verdens store smartphone-producenter om levering af Windows Phone til nye smartphones.

Det betyder, at 17 nye Windows Phone-baserede smartphones nu enten er i produktion eller på vej i produktion, lyder det fra selskabet.

Senest har Microsoft og HTC løftet sløret for en Windows-baseret topmodel, den nye HTC One (M8), der vil blive leveret parallelt med den Android-baserede HTC One.

Flere kan være på vej.

Bølgen af kommende Windows Phone-smartphones er led i Microsofts nye strategi om at nå ud til brugerne, hvor brugerne er, fremfor at fokusere på med vold og magt at få dem til at anvende Microsofts produkter til alt - med Windows som centrum.

Det kan du læse mere om her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Som led i denne strategi ligger også et meget kraftigt ønske om at få udbredt Windows Phone til andre mærker end Nokia, som Microsoft købte i 2013, hvilket du kan læse mere om her: Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia

Microsoft betegner selv aftalen med HTC om topmodellen One som det 'første flagskib' - altså den første af andre producenters top-smartphones, der vil blive født med Windows Phone.

"Vi er åbne for nye forretnings-aftaler," lød det fra Microsofts chef for Windows Phone, Greg Sullivan, i forbindelse med præsentationen af den nye aftale i sidste uge.

Der er da også brug for at gøre noget.

Nye tal har vist, at andelen af solgte Windows Phone-smartphones er faldet til blot 3,4 procent i det seneste år, mens det dominerende styresystem, Android, er vokset til i dag at sidde på 52,1 procent af markedet.

Det kan du læse mere om her: Microsoft får tørre tæsk på smartphone-markedet mens rivalerne vokser

Læs også:

Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Her er den vilde smartphone-krig om erhvervskunderne

Fire års hårdt arbejde med Windows Phone: Var det virkelig det?

Microsoft sætter fulde sejl for Windows Phone: Her skal selskabet rydde op

Microsofts innovative ideer: Her er Windows' fremtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere