Artikel top billede

Windows-bølge på vej: Verdens store smartphone-producenter på vej med Windows Phone-telefoner

Microsoft har indgået aftaler med en stribe af verdens store smartphone-producenter, der alle er på trapperne med Windows Phone-baserede telefoner. Hvorfor nu det?

Microsoft har i de seneste måneder indgået aftaler med en række af verdens store smartphone-producenter om levering af Windows Phone til nye smartphones.

Det betyder, at 17 nye Windows Phone-baserede smartphones nu enten er i produktion eller på vej i produktion, lyder det fra selskabet.

Senest har Microsoft og HTC løftet sløret for en Windows-baseret topmodel, den nye HTC One (M8), der vil blive leveret parallelt med den Android-baserede HTC One.

Flere kan være på vej.

Bølgen af kommende Windows Phone-smartphones er led i Microsofts nye strategi om at nå ud til brugerne, hvor brugerne er, fremfor at fokusere på med vold og magt at få dem til at anvende Microsofts produkter til alt - med Windows som centrum.

Det kan du læse mere om her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Som led i denne strategi ligger også et meget kraftigt ønske om at få udbredt Windows Phone til andre mærker end Nokia, som Microsoft købte i 2013, hvilket du kan læse mere om her: Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia

Microsoft betegner selv aftalen med HTC om topmodellen One som det 'første flagskib' - altså den første af andre producenters top-smartphones, der vil blive født med Windows Phone.

"Vi er åbne for nye forretnings-aftaler," lød det fra Microsofts chef for Windows Phone, Greg Sullivan, i forbindelse med præsentationen af den nye aftale i sidste uge.

Der er da også brug for at gøre noget.

Nye tal har vist, at andelen af solgte Windows Phone-smartphones er faldet til blot 3,4 procent i det seneste år, mens det dominerende styresystem, Android, er vokset til i dag at sidde på 52,1 procent af markedet.

Det kan du læse mere om her: Microsoft får tørre tæsk på smartphone-markedet mens rivalerne vokser

Læs også:

Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Her er den vilde smartphone-krig om erhvervskunderne

Fire års hårdt arbejde med Windows Phone: Var det virkelig det?

Microsoft sætter fulde sejl for Windows Phone: Her skal selskabet rydde op

Microsofts innovative ideer: Her er Windows' fremtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere