Artikel top billede

Windows-bølge på vej: Verdens store smartphone-producenter på vej med Windows Phone-telefoner

Microsoft har indgået aftaler med en stribe af verdens store smartphone-producenter, der alle er på trapperne med Windows Phone-baserede telefoner. Hvorfor nu det?

Microsoft har i de seneste måneder indgået aftaler med en række af verdens store smartphone-producenter om levering af Windows Phone til nye smartphones.

Det betyder, at 17 nye Windows Phone-baserede smartphones nu enten er i produktion eller på vej i produktion, lyder det fra selskabet.

Senest har Microsoft og HTC løftet sløret for en Windows-baseret topmodel, den nye HTC One (M8), der vil blive leveret parallelt med den Android-baserede HTC One.

Flere kan være på vej.

Bølgen af kommende Windows Phone-smartphones er led i Microsofts nye strategi om at nå ud til brugerne, hvor brugerne er, fremfor at fokusere på med vold og magt at få dem til at anvende Microsofts produkter til alt - med Windows som centrum.

Det kan du læse mere om her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Som led i denne strategi ligger også et meget kraftigt ønske om at få udbredt Windows Phone til andre mærker end Nokia, som Microsoft købte i 2013, hvilket du kan læse mere om her: Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia

Microsoft betegner selv aftalen med HTC om topmodellen One som det 'første flagskib' - altså den første af andre producenters top-smartphones, der vil blive født med Windows Phone.

"Vi er åbne for nye forretnings-aftaler," lød det fra Microsofts chef for Windows Phone, Greg Sullivan, i forbindelse med præsentationen af den nye aftale i sidste uge.

Der er da også brug for at gøre noget.

Nye tal har vist, at andelen af solgte Windows Phone-smartphones er faldet til blot 3,4 procent i det seneste år, mens det dominerende styresystem, Android, er vokset til i dag at sidde på 52,1 procent af markedet.

Det kan du læse mere om her: Microsoft får tørre tæsk på smartphone-markedet mens rivalerne vokser

Læs også:

Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Her er den vilde smartphone-krig om erhvervskunderne

Fire års hårdt arbejde med Windows Phone: Var det virkelig det?

Microsoft sætter fulde sejl for Windows Phone: Her skal selskabet rydde op

Microsofts innovative ideer: Her er Windows' fremtid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere