Intel på vej med helt ny chip der kan snuse til sine omgivelser

Dine kommende 'wearables' skal bygges op omkring en ny generation af chip fra Intel. Selskabet vil udvikle en ny produktgeneration af chip med indbyggede sensorer.

Intel er i fuld gang med at udvikle en helt ny produktgruppe af chip, der bliver særligt designet til den sværm af såkaldte wearables, der i disse år pibler frem - eksempelvis på smartwatch-området, som du kan læse mere om her.

Samtidig sigter Intel med de nye chip mod markedet for robotter, droner og lignende, lyder det fra selskabet, der i disse dage afholder sit store Intel Developer Forum i San Fransciso, hvor Computerworld deltager.

Det særlige ved de nye chip er, at de får indbygget bittesmå sensorer, der kan måle eksempelvis temperatur og luftfugtighed og lignende, ligesom de kan registrere lys og billeder.

Tidligt i udviklingen
Selskabet er fortsat relativt tidligt i udviklingsfasen med de nye chip, men målet er klart: Chippen skal gøre det muligt for eksempelsvis smartwatches, fitness-trackere og andre 'wearables' at indsamle en række forskellige data fra deres nære omgivelser.

Ifølge chefen for Intels New Devices Group, Mike Bell, arbejder Intel især for tiden med at forsøge at optimere energi-udnyttelsen i de nye chip.

Det er nemlig energi-krævende hele tiden at opsamle data fra omgivelserne, ligesom selskabet har udfordringer med sensor-chippenes størrelse.

"Vi kigger også på måder, hvorpå folk kan høste energi fra deres omgivelser," siger Mike Bell.

På jagt efter nye vækstområder
I en tid, hvor pc-salget er under pres, er Intel i høj grad på jagt efter nye vækstområder.

Selskabet forventer, at markedet for 'wearables' står til at vokse ganske betragteligt i de kommende år, og det er målsætningen, at der skal sidde Intel-chip i langt størsteparten af disse nye maskiner.

På smartphone- og tablet-området blev Intel ret hurtigt skubbet bag af dansen af den fremadstormende rival ARM, hvis chip i en årrække var bedre egnet til mobilt brug end Intel-chippene.

Den situation ønsker Intel ikke skal opstå igen på det næste stor-marked, der er under udvikling.

Forretningsmodellen er ellers den samme, som Intel altid har anvendt på pc-markedet - nemlig at indgå tætte alliancer med de forskellige hardware-producenter.

Med i bestræbelserne er også Intels nye Edison-mini-computer, som udviklere fra i går tirsdag kan købe for et par hundrede kroner, efter at selskabet oprindeligt præsenterede mini-computeren for godt et halvt år siden.

Det kan du læse mere om her: Intels mini-computer er ikke større end et SD-kort.

Edison er på størrelse med et SD-kort og retter sig ikke mindst mod udviklingen af løsninger til Internet of Things - altså sværmen af apparater og sensorer, der ventes koblet sammen via internettet i løbet af de kommende år.

Læs også:

Så kom Apple Watch: Her er overblikket over alle de nyeste smartwatches

Sådan spinder du guld på Internet of Things

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.