Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Intel på vej med helt ny chip der kan snuse til sine omgivelser

Dine kommende 'wearables' skal bygges op omkring en ny generation af chip fra Intel. Selskabet vil udvikle en ny produktgeneration af chip med indbyggede sensorer.

Intel er i fuld gang med at udvikle en helt ny produktgruppe af chip, der bliver særligt designet til den sværm af såkaldte wearables, der i disse år pibler frem - eksempelvis på smartwatch-området, som du kan læse mere om her.

Samtidig sigter Intel med de nye chip mod markedet for robotter, droner og lignende, lyder det fra selskabet, der i disse dage afholder sit store Intel Developer Forum i San Fransciso, hvor Computerworld deltager.

Det særlige ved de nye chip er, at de får indbygget bittesmå sensorer, der kan måle eksempelvis temperatur og luftfugtighed og lignende, ligesom de kan registrere lys og billeder.

Tidligt i udviklingen

Selskabet er fortsat relativt tidligt i udviklingsfasen med de nye chip, men målet er klart: Chippen skal gøre det muligt for eksempelsvis smartwatches, fitness-trackere og andre 'wearables' at indsamle en række forskellige data fra deres nære omgivelser.

Ifølge chefen for Intels New Devices Group, Mike Bell, arbejder Intel især for tiden med at forsøge at optimere energi-udnyttelsen i de nye chip.

Det er nemlig energi-krævende hele tiden at opsamle data fra omgivelserne, ligesom selskabet har udfordringer med sensor-chippenes størrelse.

"Vi kigger også på måder, hvorpå folk kan høste energi fra deres omgivelser," siger Mike Bell.

På jagt efter nye vækstområder

I en tid, hvor pc-salget er under pres, er Intel i høj grad på jagt efter nye vækstområder.

Selskabet forventer, at markedet for 'wearables' står til at vokse ganske betragteligt i de kommende år, og det er målsætningen, at der skal sidde Intel-chip i langt størsteparten af disse nye maskiner.

På smartphone- og tablet-området blev Intel ret hurtigt skubbet bag af dansen af den fremadstormende rival ARM, hvis chip i en årrække var bedre egnet til mobilt brug end Intel-chippene.

Den situation ønsker Intel ikke skal opstå igen på det næste stor-marked, der er under udvikling.

Forretningsmodellen er ellers den samme, som Intel altid har anvendt på pc-markedet - nemlig at indgå tætte alliancer med de forskellige hardware-producenter.

Med i bestræbelserne er også Intels nye Edison-mini-computer, som udviklere fra i går tirsdag kan købe for et par hundrede kroner, efter at selskabet oprindeligt præsenterede mini-computeren for godt et halvt år siden.

Det kan du læse mere om her: Intels mini-computer er ikke større end et SD-kort.

Edison er på størrelse med et SD-kort og retter sig ikke mindst mod udviklingen af løsninger til Internet of Things - altså sværmen af apparater og sensorer, der ventes koblet sammen via internettet i løbet af de kommende år.

Læs også:

Så kom Apple Watch: Her er overblikket over alle de nyeste smartwatches

Sådan spinder du guld på Internet of Things
IT-JOB

Netcompany

Test Specialist

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Enterprise Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere