Artikel top billede

Intel på vej med helt ny chip der kan snuse til sine omgivelser

Dine kommende 'wearables' skal bygges op omkring en ny generation af chip fra Intel. Selskabet vil udvikle en ny produktgeneration af chip med indbyggede sensorer.

Intel er i fuld gang med at udvikle en helt ny produktgruppe af chip, der bliver særligt designet til den sværm af såkaldte wearables, der i disse år pibler frem - eksempelvis på smartwatch-området, som du kan læse mere om her.

Samtidig sigter Intel med de nye chip mod markedet for robotter, droner og lignende, lyder det fra selskabet, der i disse dage afholder sit store Intel Developer Forum i San Fransciso, hvor Computerworld deltager.

Det særlige ved de nye chip er, at de får indbygget bittesmå sensorer, der kan måle eksempelvis temperatur og luftfugtighed og lignende, ligesom de kan registrere lys og billeder.

Tidligt i udviklingen

Selskabet er fortsat relativt tidligt i udviklingsfasen med de nye chip, men målet er klart: Chippen skal gøre det muligt for eksempelsvis smartwatches, fitness-trackere og andre 'wearables' at indsamle en række forskellige data fra deres nære omgivelser.

Ifølge chefen for Intels New Devices Group, Mike Bell, arbejder Intel især for tiden med at forsøge at optimere energi-udnyttelsen i de nye chip.

Det er nemlig energi-krævende hele tiden at opsamle data fra omgivelserne, ligesom selskabet har udfordringer med sensor-chippenes størrelse.

"Vi kigger også på måder, hvorpå folk kan høste energi fra deres omgivelser," siger Mike Bell.

På jagt efter nye vækstområder

I en tid, hvor pc-salget er under pres, er Intel i høj grad på jagt efter nye vækstområder.

Selskabet forventer, at markedet for 'wearables' står til at vokse ganske betragteligt i de kommende år, og det er målsætningen, at der skal sidde Intel-chip i langt størsteparten af disse nye maskiner.

På smartphone- og tablet-området blev Intel ret hurtigt skubbet bag af dansen af den fremadstormende rival ARM, hvis chip i en årrække var bedre egnet til mobilt brug end Intel-chippene.

Den situation ønsker Intel ikke skal opstå igen på det næste stor-marked, der er under udvikling.

Forretningsmodellen er ellers den samme, som Intel altid har anvendt på pc-markedet - nemlig at indgå tætte alliancer med de forskellige hardware-producenter.

Med i bestræbelserne er også Intels nye Edison-mini-computer, som udviklere fra i går tirsdag kan købe for et par hundrede kroner, efter at selskabet oprindeligt præsenterede mini-computeren for godt et halvt år siden.

Det kan du læse mere om her: Intels mini-computer er ikke større end et SD-kort.

Edison er på størrelse med et SD-kort og retter sig ikke mindst mod udviklingen af løsninger til Internet of Things - altså sværmen af apparater og sensorer, der ventes koblet sammen via internettet i løbet af de kommende år.

Læs også:

Så kom Apple Watch: Her er overblikket over alle de nyeste smartwatches

Sådan spinder du guld på Internet of Things
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere