Artikel top billede

Intels mini-computer er ikke større end et SD-kort

Intel har netop præsenteret sin nye Edison-computer, der er en rigtig miniput på størrelse med et SD-kort. Her er planerne for den nye pc.

De næste par år kan vi forvente at se utallige nye produkter i kategorien 'wearable gadgets' - altså it-produkter, man tager på som briller, ure og avancerede pulsmålere.

Det kræver naturligvis, at udstyret trods beskedne størrelser og lav vægt alligevel skal have en computer i maven, der kan beregne data og eksempelvis kommunikere med mobilen i lommen via Bluetooth eller Wi-Fi.

Til det formål har Intel skabt Edison, som er en mini-pc på størrelse med et SD-kort.

Den lille computer er netop blevet vist frem på CES i Las Vegas, hvor it-producenter i øjeblikket præsenterer deres nyeste landvindinger.

Klar til sommer

Edison er Intels hidtil mindste computer, og den benytter en Quark-processor, som ikke kræver voldsom meget strøm for at fungere.

Computeren er baseret på x86-arkitektur og kører en version af Linux, der skal kunne tilpasses forskellige former for bærbar elektronik.

På CES kunne Intel også vise, hvordan Edison eksempelvis kan indgå i produkter målrettet spædbørn eller måske snarere deres forældre.

Her kunne Edison - kamufleret i en lille grøn plastikskildpadde - måle barnets puls, temperatur, aktivitetsniveau og kropsposition. Data kan sendes til forskellige enheder, typisk mobilen.

Intel forventer, at Edison er klar i løbet af sommeren.

Det er dog endnu ikke klart, hvad mini-computeren kommer til at koste, og om den i givet fald vil være billigere eller dyrere end Raspberry Pi, som koster helt ned til cirka 250 kroner.

Denne mini-pc er i entusiastkredse særlig populær, og den bliver også brugt til at lære britiske skoleelever at programmere.

Her er en video fra CES, hvor Intel fremviser og demonstrerer Edison:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere