Artikel top billede

Intels mini-computer er ikke større end et SD-kort

Intel har netop præsenteret sin nye Edison-computer, der er en rigtig miniput på størrelse med et SD-kort. Her er planerne for den nye pc.

De næste par år kan vi forvente at se utallige nye produkter i kategorien 'wearable gadgets' - altså it-produkter, man tager på som briller, ure og avancerede pulsmålere.

Det kræver naturligvis, at udstyret trods beskedne størrelser og lav vægt alligevel skal have en computer i maven, der kan beregne data og eksempelvis kommunikere med mobilen i lommen via Bluetooth eller Wi-Fi.

Til det formål har Intel skabt Edison, som er en mini-pc på størrelse med et SD-kort.

Den lille computer er netop blevet vist frem på CES i Las Vegas, hvor it-producenter i øjeblikket præsenterer deres nyeste landvindinger.

Klar til sommer

Edison er Intels hidtil mindste computer, og den benytter en Quark-processor, som ikke kræver voldsom meget strøm for at fungere.

Computeren er baseret på x86-arkitektur og kører en version af Linux, der skal kunne tilpasses forskellige former for bærbar elektronik.

På CES kunne Intel også vise, hvordan Edison eksempelvis kan indgå i produkter målrettet spædbørn eller måske snarere deres forældre.

Her kunne Edison - kamufleret i en lille grøn plastikskildpadde - måle barnets puls, temperatur, aktivitetsniveau og kropsposition. Data kan sendes til forskellige enheder, typisk mobilen.

Intel forventer, at Edison er klar i løbet af sommeren.

Det er dog endnu ikke klart, hvad mini-computeren kommer til at koste, og om den i givet fald vil være billigere eller dyrere end Raspberry Pi, som koster helt ned til cirka 250 kroner.

Denne mini-pc er i entusiastkredse særlig populær, og den bliver også brugt til at lære britiske skoleelever at programmere.

Her er en video fra CES, hvor Intel fremviser og demonstrerer Edison:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.