Dansk sikkerhedsfirma vil tælle kunderne i supermarkedet

Milestone har i 15 år produceret software til at håndtere overvågnings-videoer, men nu rykker den danske virksomhed ind på andre jagtmarker.

Håndtering af videodata til sikkerhedssystemer kræver lidt mere end bare en enkel serveropsætning. Det har danske Milestone Systems specialiseret sig i og har igennem mere end 15 år været en af de førende virksomheder både herhjemme og i udlandet.

Faktisk har Milestone haft et så godt år, at de - igen - har vundet specialprisen for årets Top 100 i kategorien "Sikkerhed". 

Men overvågningsgiganten er på vej ud på andre markeder, hvor Milestone kan bruge kompetencerne og erfaringerne fra sikkerhedsverdenen. 

"Meget af det, som vi har haft stor succes med i vores lange karriere, er at kunne give nemt og overskueligt overblik i forbindelse med overvågningsbilleder. Den viden tager vi nu over i for eksempel detail-forretningerne, som kan bruge samme teknologi til for eksempel at tælle antallet af kunder, som kommer ind i butikken, til big data-analyser," siger Hans Jørgen Skovgaard, VP Research & Development, Milestone Systems. 

Den type viden kan eksempelvis bruges til, at systemet automatisk kan kalde på ekstra bemanding af kasserne i et supermarked, hvis det igennem videoovervågningen kan vurdere, at der er brug for det.

Metadata viser vejen frem
I det digitale videospor, som Milestone bruger i softwaren, kan optagelserne tilknyttes ekstra informationer om videoens indhold (metadata). Forskellen på klassisk analog video og digital er, at digital video kan rumme nærmest uanede mængder af informationer, om det videoen indeholder. Det kan blandt andet være GPS-position for kameraet, retning af bevægelse, antal biler, antal personer eller bevægelser i en videooptagelse. 

Et andet eksempel på, hvor Milestone gerne vil bevæge sig hen, er overvågning af temperaturen i kølehuse. Klassiske termometre giver en fin temperaturvisning inden for et meget begrænset område, men der kan være store udsving, hvis kølerummet er stort. 

"Med et infrarødt kamera og vores videosoftware vil man kunne overvåge temperaturen i rummet, så man får et langt mere generelt indtryk af temperaturen og på den måde bedre kan regulere det, så det kan være så præcist som muligt," forklarer Jos Svendsen, Communication Manager hos Milestone.

Alle disse informationer bliver automatisk beskrevet i videoen, så det ikke behøver at blive overvåget konstant. 

Mulighederne for at tilknytte data til optagelserne betyder, at softwaren for eksempel automatisk kan identificere, hvor mange biler der er er blevet optaget i et bestemt tidsrum, og når der så skal søges efter en bestemt bil, er det ifølge Milestone op til 1.000 gange hurtigere end tidligere løsninger.

Udarbejdet i samarbejde med Højteknologifonden
Den nye software er udarbejdet i samarbejde med Højteknologifonden, Aalborg Universitet, DTU, Securitas og Nabto - og Milestone, som har hovedsæde i Brøndby, ser et stort potentiale.

"Vi er meget stolte over, at projektet allerede nu bærer frugt. Vi er endnu kun i fase et og forventer at kunne præsentere markedet for flere nye løsninger til søgning i metadata. I de næste faser vil vi blandt andet forske i, hvordan softwaren selv kan lære forskellen mellem normal og unormal aktivitet på videobilleder. Derved kan man være sikkerhedsmæssigt proaktiv eller bruge video som et forretningsværktøj," siger Hans Jørgen Skovgaard.

Skiftet mod et lidt anderledes marked ser Milestone som en helt naturlig vej, og det mere klassiske overvågnings- og sikkerhedsmarked vil stadig være Milestones fokus.

"Det skal mest af alt ses som et spring over på et sted, hvor vi kan bruge vores evner på en anden måde. Digital videoovervågning brugt til forretningsunderstøttelse er et relativt nyt marked, og når vi nu har evnerne, skal vi også tilbyde dem til kunder, som kan bruge det. Det er samtidigt en udvikling, som åbner nye muligheder for alle vores partnere," forklarer Jos Svendsen.

Læs også: Sådan er Top 100-virksomhederne placeret i kategorier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Atea stormer frem: Her er de 20 it-leverandører som branchen mener har de bedste produkter, ydelser og service
Computerworld Image 2021: Disse 20 selskaber leverer ifølge det professionelle it-Danmark de bedste produkter, de bedste ydelser og har den bedste service. Se listen her.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.