Artikel top billede

(Foto: Opera Mini 7.5)

Opera-browser er i beta til Windows Phone

Den norske browserproducent Opera har nu lanceret en beta-version på Windows Phone-platformen af den populære Opera Mini browser.

Der var engang, da Internet Explorer havde monopol på din browseroplevelse ved computeren. Men det varede som bekendt ikke ved.

På Windows Phone-platformen har Internet Explorer kunnet opleve en renæssance for sin monopoltid, men nu kommer en udfordrer på banen: Opera Mini er kommet i beta til Windows Phone.

Browseren var kun beregnet til dem, som på forhånd havde tilmeldt sig beta-projektet, men igennem det amerikanske Windows Phone Store kan alle alligevel få adgang.

Du kan derfor ikke finde betaen i din dansk opsatte Windows Phone Store på telefonen.

Det ligner Opera Mini

Når browseren først startes op på min Lumia 925, så ligner den den Opera Mini, som kendes fra Android: Dansksproget, startside med faneblade der kan tilpasses, tilpasningsmuligheder for indlæsningen af tunge billeder og et ganske overskueligt fanebladssystem under browsning.

Men begynder du at bruge browseren, bærer den præg af stadig at være under udvikling, med en langsommere indlæsning af sider end den medfødte IE browser og afspilning af eksempelvis Youtube-videoer er ikke muligt.

Opera Mini blev lagt ud til offentligheden den 9. september, men allerede nu, kun 48 timer efter lancering har betaen fået sin første opdatering, baseret på brugerfeedback.

Det tegner altså til et seriøst arbejde med at implementere browseren på den nye platform.

Opera er den mindste af de fem store, mainstream-browsere: Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari og Opera. Alligevel er Opera den første til at forsøge at vinde markedsandele på Microsofts mobilplatform.

Den norske browser er nok mest kendt for sin evne til datakomprimering og derved store besparelser på dataforbruget. En egenskab der både er lønsom, hvis du ikke har en stor dataplan, eller du bare er ude, hvor dækningen er ringe.

Læs også:

Nokia "dumbphones" skal bruge norsk browser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere