Artikel top billede

Opera-browser er i beta til Windows Phone

Den norske browserproducent Opera har nu lanceret en beta-version på Windows Phone-platformen af den populære Opera Mini browser.

Der var engang, da Internet Explorer havde monopol på din browseroplevelse ved computeren. Men det varede som bekendt ikke ved.

På Windows Phone-platformen har Internet Explorer kunnet opleve en renæssance for sin monopoltid, men nu kommer en udfordrer på banen: Opera Mini er kommet i beta til Windows Phone.

Browseren var kun beregnet til dem, som på forhånd havde tilmeldt sig beta-projektet, men igennem det amerikanske Windows Phone Store kan alle alligevel få adgang.

Du kan derfor ikke finde betaen i din dansk opsatte Windows Phone Store på telefonen.

Det ligner Opera Mini

Når browseren først startes op på min Lumia 925, så ligner den den Opera Mini, som kendes fra Android: Dansksproget, startside med faneblade der kan tilpasses, tilpasningsmuligheder for indlæsningen af tunge billeder og et ganske overskueligt fanebladssystem under browsning.

Men begynder du at bruge browseren, bærer den præg af stadig at være under udvikling, med en langsommere indlæsning af sider end den medfødte IE browser og afspilning af eksempelvis Youtube-videoer er ikke muligt.

Opera Mini blev lagt ud til offentligheden den 9. september, men allerede nu, kun 48 timer efter lancering har betaen fået sin første opdatering, baseret på brugerfeedback.

Det tegner altså til et seriøst arbejde med at implementere browseren på den nye platform.

Opera er den mindste af de fem store, mainstream-browsere: Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari og Opera. Alligevel er Opera den første til at forsøge at vinde markedsandele på Microsofts mobilplatform.

Den norske browser er nok mest kendt for sin evne til datakomprimering og derved store besparelser på dataforbruget. En egenskab der både er lønsom, hvis du ikke har en stor dataplan, eller du bare er ude, hvor dækningen er ringe.

Læs også:

Nokia "dumbphones" skal bruge norsk browser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.