Artikel top billede

(Foto: Opera Mini 7.5)

Opera-browser er i beta til Windows Phone

Den norske browserproducent Opera har nu lanceret en beta-version på Windows Phone-platformen af den populære Opera Mini browser.

Der var engang, da Internet Explorer havde monopol på din browseroplevelse ved computeren. Men det varede som bekendt ikke ved.

På Windows Phone-platformen har Internet Explorer kunnet opleve en renæssance for sin monopoltid, men nu kommer en udfordrer på banen: Opera Mini er kommet i beta til Windows Phone.

Browseren var kun beregnet til dem, som på forhånd havde tilmeldt sig beta-projektet, men igennem det amerikanske Windows Phone Store kan alle alligevel få adgang.

Du kan derfor ikke finde betaen i din dansk opsatte Windows Phone Store på telefonen.

Det ligner Opera Mini

Når browseren først startes op på min Lumia 925, så ligner den den Opera Mini, som kendes fra Android: Dansksproget, startside med faneblade der kan tilpasses, tilpasningsmuligheder for indlæsningen af tunge billeder og et ganske overskueligt fanebladssystem under browsning.

Men begynder du at bruge browseren, bærer den præg af stadig at være under udvikling, med en langsommere indlæsning af sider end den medfødte IE browser og afspilning af eksempelvis Youtube-videoer er ikke muligt.

Opera Mini blev lagt ud til offentligheden den 9. september, men allerede nu, kun 48 timer efter lancering har betaen fået sin første opdatering, baseret på brugerfeedback.

Det tegner altså til et seriøst arbejde med at implementere browseren på den nye platform.

Opera er den mindste af de fem store, mainstream-browsere: Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari og Opera. Alligevel er Opera den første til at forsøge at vinde markedsandele på Microsofts mobilplatform.

Den norske browser er nok mest kendt for sin evne til datakomprimering og derved store besparelser på dataforbruget. En egenskab der både er lønsom, hvis du ikke har en stor dataplan, eller du bare er ude, hvor dækningen er ringe.

Læs også:

Nokia "dumbphones" skal bruge norsk browser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere