Artikel top billede

Dansk it-mand får syv milliarder kroner af kapitalfond til opkøb

Kapitalfond vil investere op mod 7,5 milliarder kroner i opkøb af nordiske it-virksomheder. Danskeren Torben Frigaard Rasmussen sættes i spidsen for arbejdet med at finde mulige emner.

Den engelske kapitalfond HG Capital vil i den kommende tid investere op mod 7,5 milliarder kroner i opkøb af nordiske it-virksomheder, skriver Børsen.

Kapitalfonden har udpeget danskeren Torben Frigaard Rasmussen til at udvælge de it-virksomheder, som kapitalfonden skal sende pengene efter.

Torben Frigaard Rasmussen er manden bag den danske cloud-baserede regnskabs-system E-conomic, som efter en årrække med bragende succes blev købt af HgCapital i sommeren 2013, da Torben Frigaard Rasmussen kort og godt fik et tilbud, som han ikke kunne sige nej til.

Det kan du læse mere om her: Dansk direktør: Derfor har vi solgt e-conomic.

Torben Frigaard Rasmussen siger til Børsen, at det kunne være 'super spændende at udnytte" hans netværk i it-branchen til at finde lovende opkøbsemner.

HG Capital kalder det ifølge Børsen selv for 'små juveler,' som andre kapitalfonde ikke har fået øje på endnu.

"I Danmark og Norden er der langt større grad af digitalisering, end vi måske selv er klar over. Det har skaffet os en stor konkurrencemæssig fordel, for der er en kæmpebølge på vej lige nu i EU og USA, hvor alle vil gøre det lettere for små og mellemstore virksomheder at drive deres virksomheder. Vi er mindst otte år længere fremme," siger Torben Frigaard Rasmussen til Børsen.

Han fortæller, at han allerede har flere mulige opkøbsemner i kikkerten, og at forventer at kunne fremlægge konkrete planer for HG Capital inden årets udgang.

Læs interview med Torben Frigaard Rasmussen: Vil købe op for milliarder: Disse it-firmaer er jeg på jagt efter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere