Artikel top billede

Dansk it-mand får syv milliarder kroner af kapitalfond til opkøb

Kapitalfond vil investere op mod 7,5 milliarder kroner i opkøb af nordiske it-virksomheder. Danskeren Torben Frigaard Rasmussen sættes i spidsen for arbejdet med at finde mulige emner.

Den engelske kapitalfond HG Capital vil i den kommende tid investere op mod 7,5 milliarder kroner i opkøb af nordiske it-virksomheder, skriver Børsen.

Kapitalfonden har udpeget danskeren Torben Frigaard Rasmussen til at udvælge de it-virksomheder, som kapitalfonden skal sende pengene efter.

Torben Frigaard Rasmussen er manden bag den danske cloud-baserede regnskabs-system E-conomic, som efter en årrække med bragende succes blev købt af HgCapital i sommeren 2013, da Torben Frigaard Rasmussen kort og godt fik et tilbud, som han ikke kunne sige nej til.

Det kan du læse mere om her: Dansk direktør: Derfor har vi solgt e-conomic.

Torben Frigaard Rasmussen siger til Børsen, at det kunne være 'super spændende at udnytte" hans netværk i it-branchen til at finde lovende opkøbsemner.

HG Capital kalder det ifølge Børsen selv for 'små juveler,' som andre kapitalfonde ikke har fået øje på endnu.

"I Danmark og Norden er der langt større grad af digitalisering, end vi måske selv er klar over. Det har skaffet os en stor konkurrencemæssig fordel, for der er en kæmpebølge på vej lige nu i EU og USA, hvor alle vil gøre det lettere for små og mellemstore virksomheder at drive deres virksomheder. Vi er mindst otte år længere fremme," siger Torben Frigaard Rasmussen til Børsen.

Han fortæller, at han allerede har flere mulige opkøbsemner i kikkerten, og at forventer at kunne fremlægge konkrete planer for HG Capital inden årets udgang.

Læs interview med Torben Frigaard Rasmussen: Vil købe op for milliarder: Disse it-firmaer er jeg på jagt efter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere