Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Microsoft fyrer 2.100 medarbejdere - og flere afskedigelser er på vej

Microsoft-topchef Satya Nadellas store slanke-plan resulterer nu i konkrete fyringer i koncernen.

2.100 medarbejdere hos Microsoft har netop fået en fyreseddel som et led i en større spare- og slankeplan i selskabet, der blev annonceret for nogle måneder siden.

Administrerende direktør Satya Nadella meddelte i juli, at der skal skæres 18.000 stillinger bort i Microsoft, heraf er de 12.500 relateret til købet af Nokia.

Flere it-medier skriver, at Microsoft netop har opsagt 2.100 medarbejdere som et led i den store spareplan.

Ifølge Hothardware.com blev de 2.100 medarbejdere fyret torsdag morgen.

De 742 af medarbejderne er fra Seattle, mens resten hører til rundt omkring i verden.

Behov for at se på organisationen

Satya Nadella har været meget direkte og åben om behovet for forandringer i Microsoft, siden han tog over som administrerende direktør efter Steve Ballmer.

Herunder altså også behovet for at effektivisere.

"Det første skridt til at bygge den rette organisation til vores ambitioner er at se på vores arbejdsstyrke. Det er med det udgangspunkt, at vi vil begynde at reducere vores overordnede arbejdsstyrke med op til 18.000 stillinger over det næste år," meddelte Nadella blandt andet medarbejderne i et åbent brev tidligere på året.  

"Alle teams i Microsoft må nu finde måder til at simplificere deres arbejde og bevæge sig hurtigere og mere effektivt på," stod der også i beskeden.

De 18.000 nedlagte stillinger skal holdes op imod, at Microsoft samlet set har - eller havde - 128.000 medarbejdere.

Du kan læse hele Satya Nadelles besked til medarbejderne her

Læs også:

Microsoft svinger den store sparekniv: 18.000 bliver arbejdsløse

Ingen vej uden om fyringer: Men tvivler Microsoft-ansatte på Satya Nadella?

Otte store problemer i Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.