Artikel top billede

Larry Ellisons store mål: Skal banke alt og alle på cloud-markedet

Målet er klart for Larry Ellison: Oracle skal være verdens største cloud-spiller, lød hans budskab til de op mod 60.000 deltagere på den gigantiske OpenWorld-konference i weekenden. Se her, hvad der er i gære.

Oracle har blæst den store OpenWorld-konference i gang i San Fransisco, og der er tale om en enorm konference med op mod 60.000 deltagere, og i alt syv millioner personer ventes at følge med på online-streamingen af keynotes og lignende.

De tæller ikke mindst mange fra de virksomheder, som opkøbsivrige Oracle har købt i de senere år.

Hertil kommer, at Oracle er på vej i fuld fart mod nye områder, ligesom selskabets mangeårige og berømte topchef, Larry Ellison, fornylig bebudede sin afgang som daglig leder af selskabet.

Det kan du læse mere om her: Larry Ellison trækker sig som administrerende direktør i Oracle

Fremover vil Larry Ellison være bestyrelsesformand og CTO i selskabet, mens Mark Hurd og Safra Catz vil dele posten som administrerende direktør mellem sig.

Cloud er vejen frem

Larry Ellison er imidlertid stadig manden, som folk lytter på i Oracle-sammenhænge, og derfor var han keynote søndag ventet.

Her lagde han vægt på Oracles cloud-strategi, som da også er konferencens hovedtema.

Således hedder topchef Mark Hurds keynote mandag  eksempelvis "The business value of the cloud."

Oracle har i et stykke tid været klar med en cloudbaseret database, DbaaS, der blandt andet skal gøre det muligt for virksomheder meget hurtigt at 'connecte' til eksterne datakilder og streame data herfra.

Også selskabets to produktudviklings-topchefer, Edward Screven og Thomas Kurian, skal tale om cloud i deres keynote ("Cloud services for the modern enterprise").

"De bruger da vores software"

I sin keynote søndag gik Larry Ellison som ventet til vaflerne, når det handlede om Oracles store cloud-fremtid.

Han fortalte tidligere på året, at Oracle ikke længere betragter de gamle ærkerivaler SAP og IBM som sine hovedfjender.

Det kan du læse mere om her: Larry Ellison: Her er Oracles nye hovedfjender.

Han pegede blandt andet på, at rigtigt mange af de fremtrædende cloud-leverandører - eller SaaS-leverandører, som Oracle kalder dem - kører med Oracle -software i en eller anden udstrækning under motorhjelmen, selv om de formelt er Oracles konkurrenter.

Og cloud - eller SaaS - er under voldsom udbygning i Oracle, sagde han, for Oracle skal have noget på hylderne til alt og alle.

"Vi har uden sammenligning den største portefølje af cloud-applikationer i verden. Vi har både udviklet og købt en masse i 2014," lød det fra ham, mens han flippede igennem den ene slide efter den anden med lister over de hundredevis af SaaS-applikationer, som Oracle har i sin portefølje.

Ifølge Ellison har Oracle fået 2.181 nye SaaS-kunder i løbet af de seneste 12 måneder, hvor af 959 har investeret i HCM (human capital management), mens et par hundrede har købt ERP-løsninger.

Larry Ellison bedyrede samtidig, at Oracle fremover vil lægge sig på samme prisniveau som rivalen Amazon, når det gælder Infrastructure as a Service.

Skal være verdens største

Larry Ellison var engang noget skeptisk over for cloud-teknologierne, hvilket du kan læse mere om her: Kritik: Oracle flakker og vakler når det gælder cloud.

Men i de senere år har piben i den grad fået en anden lyd: Oracle skal være verdens største cloud-spiller med noget på hylderne til alle kunder uanset hvor store de er.

Oracle har gennem de senere år været i gang med at opbygge porteføljen, og nu er den ved at være der, mener Larry Ellison.

Det skyldes ikke mindst, at Oracle er buldret ind på markedet for PaaS (Platform as a Service). Det betyder blandt andet, at man kan køre sine on-premise Java-applikationer i Oracles cloud-database og WebLogic server-cloud "med tryk på en knap," som Ellison sagde.

Applikationer, der ikke er baseret på Java, kan køre i Oracle IaaS-løsning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere