Breaking:Nets med ny strategi: Vil sælge NemID og MitID

Artikel top billede

Larry Ellisons store mål: Skal banke alt og alle på cloud-markedet

Målet er klart for Larry Ellison: Oracle skal være verdens største cloud-spiller, lød hans budskab til de op mod 60.000 deltagere på den gigantiske OpenWorld-konference i weekenden. Se her, hvad der er i gære.

Oracle har blæst den store OpenWorld-konference i gang i San Fransisco, og der er tale om en enorm konference med op mod 60.000 deltagere, og i alt syv millioner personer ventes at følge med på online-streamingen af keynotes og lignende.

De tæller ikke mindst mange fra de virksomheder, som opkøbsivrige Oracle har købt i de senere år.

Hertil kommer, at Oracle er på vej i fuld fart mod nye områder, ligesom selskabets mangeårige og berømte topchef, Larry Ellison, fornylig bebudede sin afgang som daglig leder af selskabet.

Det kan du læse mere om her: Larry Ellison trækker sig som administrerende direktør i Oracle

Fremover vil Larry Ellison være bestyrelsesformand og CTO i selskabet, mens Mark Hurd og Safra Catz vil dele posten som administrerende direktør mellem sig.

Cloud er vejen frem

Larry Ellison er imidlertid stadig manden, som folk lytter på i Oracle-sammenhænge, og derfor var han keynote søndag ventet.

Her lagde han vægt på Oracles cloud-strategi, som da også er konferencens hovedtema.

Således hedder topchef Mark Hurds keynote mandag  eksempelvis "The business value of the cloud."

Oracle har i et stykke tid været klar med en cloudbaseret database, DbaaS, der blandt andet skal gøre det muligt for virksomheder meget hurtigt at 'connecte' til eksterne datakilder og streame data herfra.

Også selskabets to produktudviklings-topchefer, Edward Screven og Thomas Kurian, skal tale om cloud i deres keynote ("Cloud services for the modern enterprise").

"De bruger da vores software"

I sin keynote søndag gik Larry Ellison som ventet til vaflerne, når det handlede om Oracles store cloud-fremtid.

Han fortalte tidligere på året, at Oracle ikke længere betragter de gamle ærkerivaler SAP og IBM som sine hovedfjender.

Det kan du læse mere om her: Larry Ellison: Her er Oracles nye hovedfjender.

Han pegede blandt andet på, at rigtigt mange af de fremtrædende cloud-leverandører - eller SaaS-leverandører, som Oracle kalder dem - kører med Oracle -software i en eller anden udstrækning under motorhjelmen, selv om de formelt er Oracles konkurrenter.

Og cloud - eller SaaS - er under voldsom udbygning i Oracle, sagde han, for Oracle skal have noget på hylderne til alt og alle.

"Vi har uden sammenligning den største portefølje af cloud-applikationer i verden. Vi har både udviklet og købt en masse i 2014," lød det fra ham, mens han flippede igennem den ene slide efter den anden med lister over de hundredevis af SaaS-applikationer, som Oracle har i sin portefølje.

Ifølge Ellison har Oracle fået 2.181 nye SaaS-kunder i løbet af de seneste 12 måneder, hvor af 959 har investeret i HCM (human capital management), mens et par hundrede har købt ERP-løsninger.

Larry Ellison bedyrede samtidig, at Oracle fremover vil lægge sig på samme prisniveau som rivalen Amazon, når det gælder Infrastructure as a Service.

Skal være verdens største

Larry Ellison var engang noget skeptisk over for cloud-teknologierne, hvilket du kan læse mere om her: Kritik: Oracle flakker og vakler når det gælder cloud.

Men i de senere år har piben i den grad fået en anden lyd: Oracle skal være verdens største cloud-spiller med noget på hylderne til alle kunder uanset hvor store de er.

Oracle har gennem de senere år været i gang med at opbygge porteføljen, og nu er den ved at være der, mener Larry Ellison.

Det skyldes ikke mindst, at Oracle er buldret ind på markedet for PaaS (Platform as a Service). Det betyder blandt andet, at man kan køre sine on-premise Java-applikationer i Oracles cloud-database og WebLogic server-cloud "med tryk på en knap," som Ellison sagde.

Applikationer, der ikke er baseret på Java, kan køre i Oracle IaaS-løsning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital