Artikel top billede

Oracle-chef Larry Ellison er drejet 180 grader i sin holdning til cloud computing.

Kritik: Oracle flakker og vakler når det gælder cloud

Først var det 'latterligt.' Så var det for svært at tjene penge på. Og nu er det pludselig fremtiden. Larry Ellison flakkende meninger om cloud vækker hård kritik. Hvad vil selskabet egentlig?

Læs også: Oracle får svært ved at bryde ind på cloud-markedet.

It-giganten Oracle åbnede i sidste uge sin Open World-konference i San Francisco med en lancering af sin Exalogic-cloudserver, der skal sparke skyen ud til Oracle-kunderne, selv om selskabets chef Larry Ellison tidligere har kritiseret cloud-begrebet hårdt og vedvarende med udsagn som:

"Det er latterligt, at cloud computing skulle overtage hele verden," sagde Larry Ellison for to år siden, hvor han mente, at det var for svært at tjene penge på cloud computing-tjenester. 

Nyt spor

Men Larry Ellison har tilsyneladende skiftet mening.

Analysehuset IDC har kigget nærmere på Oracles kovending med den nye cloud computing-strategi og chef for IDC i Norden, Per Andersen, er ikke synderligt imponeret.

"Det er nok svært i dag at komme uden om cloud-begrebet, og det er ikke længere et leverandør-pushet begreb, men også kunderne viser meget stor interesse for denne model. Ellison har sikkert gamblet at det var noget, der gik i sig selv igen, så han kunne fremstå som klog, men det ser ikke sådan ud, og de må derfor sadle om," siger Per Andersen om Oracles nyfundne sandhed i skyen til Computerworld.

IDC-chefen mener, at Larry Ellison og Oracle bare er hoppet med på flyet mod skyen frem for at være reelt innovativ.

"Hvis man ser på Oracle's strategi falder den i vandet med et plask i forhold til Ellisons egen, oprindelige kritik af cloud. Det er vitterlig bare gammel vin på nye flasker og uden nogen afgørende nyskabelse i forhold til eksisterende begreber som virtualisering," lyder IDC-vurderingen.

Virtualisering i forklædning

Oracle-chef Larry Ellison brugte på både på konferencens åbningsdag og i sin afsluttende keynote stor energi på at forklare, at Oracle især anser Amazons Infrastructur-as-a-service-tilgang til cloud computing med virtualisering, elasticitet og skalerbarhed som Oracles egen definition af skyen.

Men Per Andersen giver ikke meget for Oracles udsagn, fordi selskabet vil sælge Exalogic-serveren som en intern/privat sky i en virksomhed.

"Oracle fremhæver selv skalering som en vigtig egenskab ved cloud, men med en privat cloud må man langt hen ad vejen vinke farvel til dette - man deler netop ikke resourcerne med andre, der kan udnytte dem når man ikke selv gør, og derfor må man dimensionere efter "worst case"," lyder det fra Per Andersen.

"Der er et stort marked for virtualisering i virksomheder, og det er langt hen ad vejen allerede realiseret, specielt i de større virksomheder. Hvis man vil kalde det for cloud, ja, så er der et marked for interne skyer," siger Per Andersen.

Læs også: Oracle får svært ved at bryde ind på cloud-markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere