Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Ny liste: Så mange penge har de rigeste it-folk

Her er listen over de rigeste mænd og kvinder i USA. Det er i høj grad de kendte it-iværksættere, der pryder listen - se den her.

Takket være et stigende aktiemarked bliver de rigeste mennesker i USA bare rigere og rigere.

Det skriver det amerikanske finansmagasin Forbes.

Øverst på listen finder vi fortsat Microsoft-stifteren Bill Gates, der ifølge Forbes er god for 81 milliarder dollars, omkring 475 milliarder kroner.

Microsoft-ikonet må snart være vant til at bære den behagelige titel som USA's rigeste, for han har toppet listen 21 år i træk nu, skriver finansmagasinet.

Bill Gates har da også særligt i de senere år gjort sit for at komme af med nogle af de mange penge, der bare bliver ved med at strømme ind på bankbogen.

Han har ifølge Forbes foræret omkring 176 milliarder kroner væk via Bill & Melinda Gates Foundation siden år 2000.

Oracle-stifter skovler også penge ind

Bill Gates er langt fra den eneste it-iværksætter, der har forstået, hvordan man tjener penge i den helt store skala.

Ganske vist er det investoren og forretningsmanden Warren Buffet, der ligger nummer to på listen med en anslået formue på næsten 393 milliarder kroner, men nummer tre er Larry Ellison fra Oracle, der menes at være god for 293 milliarder kroner.

Larry Ellison har i øvrigt netop meddelt, at han trækker sig som administrerende direktør i Oracle for i stedet at være bestyrelsesformand og CTO - teknisk chef - i selskabet.

Den nu 70-årige Ellison stiftede Oracle i 1977 sammen med Bob Miner og Ed Oates, og han har siden formået at gøre det til en virksomhed med 122.459 ansatte, en omsætning på over 45 milliarder dollars og et resultat på næsten 11 milliarder dollars, omkring 60 milliarder danske kroner (2013).

De ny-rige it-folk på listen

Længere nede på Forbes' liste over de rigtigste mænd og kvinder i USA finder vi som sagt også andre it-personer.

Facebooks Mark Zuckerberg ligger nu nummer 11 på listen med en anslået formue på 199 milliarder kroner.

Google-medstifter Larry Page klarer det også ganske godt ved at lægge på en 13. plads.

Han menes at have en formue på knap 185 milliarder kroner, skarpt efterfulgt af partneren Sergey Brin på plads nummer 14, hvor han kan nyde en formue på stort set det samme beløb som Larry Page.

Amazons stifter og direktør, Jeff Bezos, ligger nummer 15 på listen med en anslået formue på 179 milliarder kroner.

Derudover finder vi også også andre it-kendisser på Forbes' liste, blandt andre Steve Ballmer som nummer 18 og Michael Dell på plads nummer 25.

Nu indeholder denne Forbes-liste kun de amerikanske it-rigmænd.

Bill Gates er dog også den rigeste mand i verden med sin enorme formue på 475 milliarder kroner, men han bliver jagtet af den mexicanske telemogul Carlos Slim Helo, der menes at være god for 391 milliarder kroner.

Læs også:

Larry Ellison trækker sig som administrerende direktør i Oracle

Her er de 13 rigiste it-nørder i verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.