Artikel top billede

Storbanken JP Morgan hacket: 83 millioner bankkunder er berørt

76 millioner privatpersoner og syv millioner virksomheder er berørt af at et sikkerhedshul i en af verdens største banker, amerikanske JP Morgan.

Computerworld har tidligere beskrevet et stort it-indbrud mod banken JP Morgan Chase, og nu er der kommet mere kød på, hvad tyvene egentlig er sluppet af sted med. 

Det drejer sig om navne, adresser, telefonnumre og e-mail-adresser på kunderne, mens der umiddelbart ikke er stjålet kontanter, personnumre, password eller kontonumre i forbindelse med det enorme hacker-angreb.

Det skriver blandt andre huffington-post.com.

Banken oplyser ligeledes, at der ikke er observeret et stigende antal af bankkunder, der har fået misbrugt informationer, som er forsvundet i forbindelse med hændelsen.

Selv om der endnu ikke er sket svindel, så er de løsslupne informationer stadig uden for bankens kontrol og kan derfor være en kilde til kriminalitet.

Hack i Superligaen

Angrebet mod banken har fundet sted i perioden juni til august i år, og det har resulteret i tabet af gigabytes af sensitive data.

Ifølge huffingtonpost.com undersøger myndighederne, om der er andre banker, også i Europa, som har fået samme omgang hacker-bank.

Huffington Post betegner epsioden som et af de største hacker-angreb, der er sket til dato.

I foråret blev det amerikanske e-handelssite eBay ramt, og 145 millioner brugere blev tvunget til at skifte password.

Et andet stort eksempel er et hul hos Home Depot, der er en amerikansk byggemarkedskæde.

Her blev 56 millioner kunder berørt af hacker-angrebet.

JP Morgan Chase fortæller, at man i samarbejde med de amerikanske myndigheder arbejder på at kortlægge episoden for at forstå, hvad der er gået galt med bankens sikkerhedssystemer og hvem, der står bag den ulovlige indtrængen.

Endnu er der ikke kommet en forklaring på, hvad der er sket.

JP Morgan Chase & Co er en amerikansk bank og den største i landet. På verdensplan placerer banken sig som nummer ni.

Læs også:

Hackerangreb rammer hospitaler - millionvis af persondata stjålet

Mega-hack mod amerikansk it-gigant - 145 millioner skal skifte password




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere