Artikel top billede

Storbanken JP Morgan hacket: 83 millioner bankkunder er berørt

76 millioner privatpersoner og syv millioner virksomheder er berørt af at et sikkerhedshul i en af verdens største banker, amerikanske JP Morgan.

Computerworld har tidligere beskrevet et stort it-indbrud mod banken JP Morgan Chase, og nu er der kommet mere kød på, hvad tyvene egentlig er sluppet af sted med. 

Det drejer sig om navne, adresser, telefonnumre og e-mail-adresser på kunderne, mens der umiddelbart ikke er stjålet kontanter, personnumre, password eller kontonumre i forbindelse med det enorme hacker-angreb.

Det skriver blandt andre huffington-post.com.

Banken oplyser ligeledes, at der ikke er observeret et stigende antal af bankkunder, der har fået misbrugt informationer, som er forsvundet i forbindelse med hændelsen.

Selv om der endnu ikke er sket svindel, så er de løsslupne informationer stadig uden for bankens kontrol og kan derfor være en kilde til kriminalitet.

Hack i Superligaen

Angrebet mod banken har fundet sted i perioden juni til august i år, og det har resulteret i tabet af gigabytes af sensitive data.

Ifølge huffingtonpost.com undersøger myndighederne, om der er andre banker, også i Europa, som har fået samme omgang hacker-bank.

Huffington Post betegner epsioden som et af de største hacker-angreb, der er sket til dato.

I foråret blev det amerikanske e-handelssite eBay ramt, og 145 millioner brugere blev tvunget til at skifte password.

Et andet stort eksempel er et hul hos Home Depot, der er en amerikansk byggemarkedskæde.

Her blev 56 millioner kunder berørt af hacker-angrebet.

JP Morgan Chase fortæller, at man i samarbejde med de amerikanske myndigheder arbejder på at kortlægge episoden for at forstå, hvad der er gået galt med bankens sikkerhedssystemer og hvem, der står bag den ulovlige indtrængen.

Endnu er der ikke kommet en forklaring på, hvad der er sket.

JP Morgan Chase & Co er en amerikansk bank og den største i landet. På verdensplan placerer banken sig som nummer ni.

Læs også:

Hackerangreb rammer hospitaler - millionvis af persondata stjålet

Mega-hack mod amerikansk it-gigant - 145 millioner skal skifte password
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.