Artikel top billede

Storbanken JP Morgan hacket: 83 millioner bankkunder er berørt

76 millioner privatpersoner og syv millioner virksomheder er berørt af at et sikkerhedshul i en af verdens største banker, amerikanske JP Morgan.

Computerworld har tidligere beskrevet et stort it-indbrud mod banken JP Morgan Chase, og nu er der kommet mere kød på, hvad tyvene egentlig er sluppet af sted med. 

Det drejer sig om navne, adresser, telefonnumre og e-mail-adresser på kunderne, mens der umiddelbart ikke er stjålet kontanter, personnumre, password eller kontonumre i forbindelse med det enorme hacker-angreb.

Det skriver blandt andre huffington-post.com.

Banken oplyser ligeledes, at der ikke er observeret et stigende antal af bankkunder, der har fået misbrugt informationer, som er forsvundet i forbindelse med hændelsen.

Selv om der endnu ikke er sket svindel, så er de løsslupne informationer stadig uden for bankens kontrol og kan derfor være en kilde til kriminalitet.

Hack i Superligaen

Angrebet mod banken har fundet sted i perioden juni til august i år, og det har resulteret i tabet af gigabytes af sensitive data.

Ifølge huffingtonpost.com undersøger myndighederne, om der er andre banker, også i Europa, som har fået samme omgang hacker-bank.

Huffington Post betegner epsioden som et af de største hacker-angreb, der er sket til dato.

I foråret blev det amerikanske e-handelssite eBay ramt, og 145 millioner brugere blev tvunget til at skifte password.

Et andet stort eksempel er et hul hos Home Depot, der er en amerikansk byggemarkedskæde.

Her blev 56 millioner kunder berørt af hacker-angrebet.

JP Morgan Chase fortæller, at man i samarbejde med de amerikanske myndigheder arbejder på at kortlægge episoden for at forstå, hvad der er gået galt med bankens sikkerhedssystemer og hvem, der står bag den ulovlige indtrængen.

Endnu er der ikke kommet en forklaring på, hvad der er sket.

JP Morgan Chase & Co er en amerikansk bank og den største i landet. På verdensplan placerer banken sig som nummer ni.

Læs også:

Hackerangreb rammer hospitaler - millionvis af persondata stjålet

Mega-hack mod amerikansk it-gigant - 145 millioner skal skifte password




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere