Artikel top billede

Test dig selv: Er du skarpere end danmarksmestrene i programmering?

Kan du løse 11 programmeringsopgaver på fem timer? Den udfordring fik 138 studerende i weekenden ved danmarksmesterskabet i programmering. Du og dine venner kan selv prøve at knække mesterskabs-opgaverne her.

Ved det netop afholdte danmarksmesterskab i programmering tog holdet Lambdabamserne fra Københavns Universitet sejren for fjerde gang på fem år.

Det skete efter, at bamserne sammen med resten af de knap 150 deltagere på DTU i Lyngby, i Aarhus og i Aalborg i fem timer havde svedt over 11 programmeringsopgaver af varierende sværhedsgrad.

Danmarksmesterskabet blev afholdt samtidig med det nordiske mesterskab, hvor de nordiske studerende kan kvalificere sig til regionale mesterskaber og siden til verdensmesterskabet i ICPC-regi (International Collegiate Programming Contest).

Prøv det selv

Lambdabamserne løste otte opgaver korrekt på fem timer, mens 'oldboy-holdet' Rasmus fra Aarhus Universitet bestående af tre ph.d-studerende (der stod uden for den officielle ICPC-konkurrence) knækkede 10 opgaver i samme tidsrum.

Nu kan du selv lægge arm med de 11 opgaver, som danske og nordiske studerende blev kastet ud i weekenden og se, hvor du og eventuelt dine venner kunne have placeret sig ved Danmarks- og det nordiske mesterskab.

Reglerne er ganske simple: Vinderen er det hold eller den person, der løser flest opgaver på kortest tid inden for de tilladte fem timer. 

Du kan finde opgaverne her

Løsninger findes her

Hvis du blot vil prøve enkeltopgaver, kan du i denne oversigt få det samlede overblik over, hvor hurtigt hver enkelt opgave blev løst.

I oversigten angiver den mørkegrønne farve hvilket hold, der var hurtigst til at løse en specifik opgave, mens tallet nede i højre hjørne af en mørkegrøn firkant viser, hvor lang tid det tog holdene at klare at kode løsningen.

Hvis du løber sur i opgavesættet, kan du få hjælp fra den vejledende opgaveløsning her.

For at løse opgaverne har det til danmarksmesterskabet været tilladt at bruge sprogene C, C++, C#, Go, Java, Object-C eller Python.

Læs også:
Reportage: 138 studendende kæmper om danmarksmesterskabet i programmering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere