Åbent protest-brev: Skrot forslag om sammenlægning af matematik og datalogi

De ansatte på Datalogisk Institut i København har i samlet flok skrevet et brev til universitets ledelse. Et forslag om at sammenlægge matematik og datalogi vil få konsekvenser, skriver de.

32 adjunkter, lektorer og professorer fra Datalogisk Institut (DIKU) har valgt at skrive et åbent brev til Science-dekan og ledelsen på Københavns Universitet.

Det har de gjort i kølvandet på et forslag fra ledelsen om, at de to institutter, Matematik og Datalogi, skal lægges sammen.

Der er fordele
Dekan John Renner Hansen har tidligere fortalt til Computerworld, at der er en række fordele i en fusion blandt andet i forbindelse med fælles administration og tiltrækning af flere forskningsmidler.

Det kan du læse mere om her: Forslag skaber kritik: Datalogi skal nedlægges som selvstændigt institut på Københavns Universitet

Men nu har DIKU-folkene altså sendt dekanen et brev underskrevet af alle VIP'er på instituttet.

Her er opfordringen klar:

"Skrot fusionsplanen," skriver de.

I brevet peger DIKU på, at en sammenlægning af de to institutter er et udtryk for et forældet syn på både matematik og datalogi som fag.

"Datalogi er oprindeligt udsprunget af matematik, men har i løbet af de sidste 40 år udviklet sig til et selvstændigt fag med en klar videnskabelig identitet baseret på tætte relationer til mange forskellige discipliner, både inden for og uden for naturvidenskab," kan man læse i brevet.

At de to fag er forskellige, har mange andre universiteter i verden taget konsekvensen af.

Det siger Erik Kjær Pedersen, der er institutleder på Institut for Matematiske Fag, der også er modstander af forslaget om en sammenlægning.

"Hvis du kigger på Top 50 over universiteter i USA, er der ingen af dem, der har institutter, hvor matematik og datalogi er slået sammen," siger han til universitetsavisen.dk, og fortsætter:

"Københavns Universitet skal jo sammenlignes sig selv med fem universiteter i IARU-alliancen (International Alliance of Research Universities). Der er heller ingen af de fem, der har et institut, hvor matematik og datalogi er slået sammen," siger Erik Kjær Pedersen til avisen.

Fagligheden er presset
Et andet ankepunkt, som DIKU-folkene peger på i det åbne brev, er, at fagligheden kan blive presset i en sammenlægning.

"Vi frygter derfor, at en fusion af DIKU og MATH (Matematik, red.) vil hæmme den faglige dynamik og afspore den positive udvikling, begge institutter har oplevet de senere år. En udvikling, der har placeret de to institutter helt i front på en række centrale videnskabelige felter," skriver de 32 DIKU-personer.

For tre år siden kom ledelsen med et lignede forslag, der havde til hensigt at samle de to institutter.

Her valgte man ideen fra fordi blandt andet fordi udnyttelse af faglige synergipotentialer bedre kunne findes sted på separate institutter.

Du kan læse hele brevet her (PDF).

Læs også:
Forslag skaber kritik: Datalogi skal nedlægges som selvstændigt institut på Københavns Universitet

Reportage: 138 studerende kæmper om danmarksmesterskabet i programmering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Nvidia RTX 3080 til test: Her sættes en ny standard – og trods prisen er det på mange måder et stærkt køb
Der er ikke nogen tvivl om, at der er krummer i Nvidias nye high-end grafikkort. Det ligner endda et særdeles godt køb trods den høje pris.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
5 måder du kan beskytte og optimere det vigtige fjernarbejde på
Når arbejdspladsen bliver mere digital og medarbejderne arbejder mere hjemme stiger cybertruslen også. Derfor bliver din it-afdeling i fremtiden også målt på organisationens evne til at sikre fjernarbejde uden risiko for datatab eller gøre sig sårbar over for fjendtlige angreb. I dette whitepaper fortæller vi derfor om 5 måder, du kan beskytte og optimere dine medarbejderes fjernarbejde på.