Artikel top billede

It-chef, så er det nu: Her er din gyldne chance for et karriere-boost

Virksomhedernes ledelser og bestyrelser har for alvor fået øjnene op for, hvorfor CIO'er og it-chefer er så vigtige. Nu skal du bare gribe den gyldne chance for at sætte turbo på karrieren.

En ny Gartner-undersøgelse blandt 2.810 it-chefer og CIO'er fra 84 forskellige lande viser, at denne gruppe netop i disse tider har en "unik mulighed for at blive digitale ledere."

Gartner skriver blandt andet, at CIO'erne er klar over, at de skal ændre sig, for at kunne gribe de nye muligheder - eksempelvis siger 75 procent af respondenterne, at deres lederstil skal tilpasses de nye tider.

"Digitalisering er ikke længere et sideprojekt - det er rykket ind på hovedscenen og ændrer hele spillet. CIO'er har nu en unik mulighed, men de skal ændre deres lederskab inden for information, teknologi, værdi og mennesker for at kunne levere på det digitale," lyder det blandt andet fra Gartner.

"Digitaliseringen transformerer alle typer af virksomheder og offentlige institutioner. Oftest repræsenterer disse forandringer både store muligheder og betydelige udfordringer for it-chefen og it-organisationen."

Direktøren har brug for dig

89 procent af deltagerne i Gartners nye undersøgelse er enige i, at den digitale verden sammen med alle mulighederne også bringer nye og større risici, og 69 procent mener ikke, at risiko-styringen følger med.

Samtidig slår rapporten fast, at titlen CIO eller it-chef på ingen måde er på vej i graven - tværtimod har karrieremulighederne måske aldrig været bedre:

"Den spændende nyhed for CIO'er er, at de, til trods for fremkomsten af nye roller som chief digital officer, ikke er dømt til bare at skulle observere den digitale revolution. Ifølge undersøgelsen rapporterer 41 procent af CIO'erne til CEO'en."

"Det er en tilbagevenden til et af de højeste niveauer, der nogenisnde har været; et resultat af at den digitale fortælling træder frem i bestyrelseslokalet og hos den øverste ledelse," skriver Gartner blandt andet.

"Et endnu stærkere bevis på mulighederne for CIO'erne er det faktum, at undersøgelsen afslører, at de administrerende direktører forventer, at de fører an med det digitale i denne kritiske transformations-periode."

Bører stadig rundt på et drifts-image

Mens Gartners store CIO-undersøgelse altså varsler en lys fremtid for de CIO'er, der formår at gribe mulighederne, så er der stadig mange it-chefer, der kæmper med den traditionelle opfattelse af, at de mest har noget med driften at gøre.

Over 900 CIO'er fra 49 forskellige lande har deltaget i Deloittes CIO Survey 2014.

Den viser, at 52 procent af CIO'erne anser innovation som en vigtig prioritet - men samtidig har næsten halvdelen af CIO'erne mindre end 10 procent af budgettet sat af til innovation.

"CIO'er associeres stadig oftest med vedligehold af kerne-systemer og med at 'holde lyset tændt," lyder det blandt andet i den rapport.

Læs også:

It-chefer kæmper med fortiden: Anses stadig mest som drifts-folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere