It-chef, så er det nu: Her er din gyldne chance for et karriere-boost

Virksomhedernes ledelser og bestyrelser har for alvor fået øjnene op for, hvorfor CIO'er og it-chefer er så vigtige. Nu skal du bare gribe den gyldne chance for at sætte turbo på karrieren.

En ny Gartner-undersøgelse blandt 2.810 it-chefer og CIO'er fra 84 forskellige lande viser, at denne gruppe netop i disse tider har en "unik mulighed for at blive digitale ledere."

Gartner skriver blandt andet, at CIO'erne er klar over, at de skal ændre sig, for at kunne gribe de nye muligheder - eksempelvis siger 75 procent af respondenterne, at deres lederstil skal tilpasses de nye tider.

"Digitalisering er ikke længere et sideprojekt - det er rykket ind på hovedscenen og ændrer hele spillet. CIO'er har nu en unik mulighed, men de skal ændre deres lederskab inden for information, teknologi, værdi og mennesker for at kunne levere på det digitale," lyder det blandt andet fra Gartner.

"Digitaliseringen transformerer alle typer af virksomheder og offentlige institutioner. Oftest repræsenterer disse forandringer både store muligheder og betydelige udfordringer for it-chefen og it-organisationen."

Direktøren har brug for dig
89 procent af deltagerne i Gartners nye undersøgelse er enige i, at den digitale verden sammen med alle mulighederne også bringer nye og større risici, og 69 procent mener ikke, at risiko-styringen følger med.

Samtidig slår rapporten fast, at titlen CIO eller it-chef på ingen måde er på vej i graven - tværtimod har karrieremulighederne måske aldrig været bedre:

"Den spændende nyhed for CIO'er er, at de, til trods for fremkomsten af nye roller som chief digital officer, ikke er dømt til bare at skulle observere den digitale revolution. Ifølge undersøgelsen rapporterer 41 procent af CIO'erne til CEO'en."

"Det er en tilbagevenden til et af de højeste niveauer, der nogenisnde har været; et resultat af at den digitale fortælling træder frem i bestyrelseslokalet og hos den øverste ledelse," skriver Gartner blandt andet.

"Et endnu stærkere bevis på mulighederne for CIO'erne er det faktum, at undersøgelsen afslører, at de administrerende direktører forventer, at de fører an med det digitale i denne kritiske transformations-periode."

Bører stadig rundt på et drifts-image
Mens Gartners store CIO-undersøgelse altså varsler en lys fremtid for de CIO'er, der formår at gribe mulighederne, så er der stadig mange it-chefer, der kæmper med den traditionelle opfattelse af, at de mest har noget med driften at gøre.

Over 900 CIO'er fra 49 forskellige lande har deltaget i Deloittes CIO Survey 2014.

Den viser, at 52 procent af CIO'erne anser innovation som en vigtig prioritet - men samtidig har næsten halvdelen af CIO'erne mindre end 10 procent af budgettet sat af til innovation.

"CIO'er associeres stadig oftest med vedligehold af kerne-systemer og med at 'holde lyset tændt," lyder det blandt andet i den rapport.Læs også:

It-chefer kæmper med fortiden: Anses stadig mest som drifts-folk

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.