Opdateringer fra Oracle, Microsoft og Adobe: Store lappedag i dag

I dag bliver der lukket læssevis af sårbarheder, herunder 25 i Java JRE. Her er hele pakken.

Gør dig klar til en tirsdag med rigtig mange opdateringer til din software.

Der lappes nemlig huller af både Adobes, Microsofts og Oracles udviklerhold.

Det er helt normalt, at Microsoft lukker sårbarheder den anden tirsdag hver måned, men bunken af lapper er blevet ekstra stor i dag, fordi Oracle udgiver sine kvartalsopdateringer.

Oracles sikkerhedspakker lukker ofte rigtig mange huller, og denne udgave er ingen undtagelse.

Databasegiganten udsender nemlig en salve af kvartalsopdateringer og lapper 155 unikke svagheder i forskellige Oracle-produkter.

Den produktpakke, som omfatter langt de fleste danske brugere, er naturligvis Java JRE.

Denne gang lukkes 25 unikke sårbarheder i Java JRE.

Du skal dog ikke lade dig skræmme af det høje antal Java-lapper. En sikkerhedspakke med 25 rettelser er ikke nødvendigvis værre end en med fem.

Faktisk kan det være udtryk for, at Oracle har succes med at få lukket sårbarheder i firmaets NemID-adgangskort.

Der har tidligere været problemer med NemID og nye Java-opdateringer. Nets oplyser dog, at denne gang er alt i skønneste orden.

Tre kritiske fra Microsoft
Kodegiganten fra Redmond har ni sikkerhedspunkter på menuen. Tre kritiske, fem vigtige og en moderat.

Opdateringspakken dække en bred vifte af Microsofts programmer herunder Windows, Internet Explorer, Office, .NET Framework og ASP.NET

De kritiske rettelser lukker svagheder i Internet Explorer, .NET Framework og Windows, som åbner for kodekørsel fra eksterne enheder.

Adobe forventes at komme med en rettelse til Adobe Flash Player.

Adobe har problemer med et hul i firmaets Digital Editions e-book og PDF reader, men den rettelse kommer nok først i næste uge.

Det skriver Adobe i denne udtalelse til den amerikanske biblioteksforening (American Library Association).


Læs også:

Microsoft på vej med stor-ændring i Windows Update

Linux-administrator: Her er mine daglige sikkerhedsudfordringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.