Dump: Youtube.

Test af mobilt netværk: Nu kommer der for alvor rigtig meget fart på

Telegigant sætter turbo på den næste generation af mobilteknologi.

Industrigiganten Samsung er en af de aktører, der arbejder på at finde løsningen på den næste generation af mobilteknologi til dig og mig, længe før dagens 4G/LTE netværk er rullet ud i hele verden.

Det koreanske selskab har netop lukket lidt op for posen med testresultater, og oplyser, at de har opnået datahastigheder på 7,5 Gbit per sekund i en stationær opstilling, hvilket svarer til cirka 30 gange den maksimale hastighed i det eksisterende netværk.

Der er dog stadig lidt vej op til den forventede hastighed i 5G-netværket på 10 Gbit per sekund.

Ligeledes har firmaet testet teknikken i bevægelse, og her kunne forskerne bygge en stabil overførselshastighed på 1,2 Gbit per sekund i en specielbygget Huyndai-minivan, der kørte 110 kilometer i timen på Everland-racerbanen i Sydkorea.

Firmaet betegner selv testen som første gang, det er lykkedes at nå 1,2 Gbit per sekund med 110 kilometer i timen.

Det skriver Computerworlds internationale nyhedsbureau.

I den forbindelse har firmaet optaget denne video af forsøget. Ikke 5G
Firmaet kalder selv radioteknologien for 5G, men det er nok at tage munden lidt for fuld, for der er endnu ikke fastlagt specifikationer for, hvad 5G skal være.

Danske forskere er faktisk helt med fremme i udviklingen af 5G's epic-center.

Aalborg Universitet sidder en stribe forskere, som skal være med til at definere - og ikke mindst finde frem til - den teknologi, der skal bygge infrastrukturen til den næste generation af det mobile netværk.

Samsung har baseret forsøget på en 28 GHz radioteknologi, men andre teknologiselskaber benytter forskellige frekvensbånd i sine test at den næste generation mobilnet.

NTT DoCoMo, Ericsson og Nokia har eksempelvis kørt test af deres teknologier i 70 GHz-frekvensbåndet.

En ny net-verden
Den næste generation vil ikke bare betyde hurtigere datapakker, som kort fortalt skiller 3G og 4G fra hinanden.

Der er tale om en helt ny type netværk og hastigheder, der vil revolutionere it-forståelsen og tvinge alt fra bilfabrikanter til medicinalindustri til at tænke på en helt ny måde.

Forvent en overførselshastighed på 10 gigabyte eller en fuldfed spillefilm per sekund.

Du kan læse mere om 5G her: Sådan bliver fremtidens 5G-netværk og her: Derfor bliver 5G et totalt anderledes mobilnetværk

Ikke et netværk uden problemer
5G-netværk er en helt ny type netværk, der kræver en helt ny infrastruktur, så der skal graves en masse kabler ned og foretages en masse andre forberedelser.

Ligeledes skal mastedækningen være langt mere massiv, end den er i dag. Så selve forberedelserne med at bygge en ny infrastruktur er en kæmpeopgave og derfor også en stor barriere.

Det har Wen Tongs, Vice president of wireless research i firmaet Huaweis teknologiafdeling tidligere fortalt, da Computerworld interviewede ham om 5G-fremtiden.

Vi spurgte ham også, hvornår den almindelige forbruger kan regne med at få glæde af teknologien?:

"Jeg forventer, at teknologien er klar i 2020, men herefter er det svært at spå om tidsperspektivet. Det bliver markedet eller eksempelvis politikerne, der skal tage beslutninger om udrulningshastigheden. I de store byer vil det naturligvis komme hurtigere end i de områder, hvor der er langt mellem folk, specielt fordi infrastrukturarbejdet er så omfattende," lød vurderingen.

For at sætte tingene lidt i perspektiv så er Huawei, der står for udruldningan af TDC's 4G-netværk, lige blevet færdig med den øvelse på Sjælland.

Men der er stor sydkoreansk interesse for, at komme først.

Myndighederne sagde i januar, at de var parate til at smide en halv milliard dollar i udviklingen af 5G-teknologier.

En af statens begrundelser for at give den solide klat penge er blandt andet, at de olympiske vinterlege skal afholdes i Pyongchang i 2018, hvor man gerne vil have mulighed for at anvende 5G-teknologien.

Læs også:
Huawei: 5G er så potent, at vores viden om it og netværk skal genstartes

5G på vej: Sådan skal Europa komme først med vild teknologi

Derfor bliver 5G et totalt anderledes mobilnetværk

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.