Huawei: Sådan bliver fremtidens 5G-netværk

Fremtidens 5G-netværk bliver ikke som alle de andre gange, der skulle rulles mobilt bredbånd ud. Læs her, hvad kinesiske Huawei forventer af den næste generation mobilt internet.

I 2020 forventes det, at næste generation af det mobile netværk med betegnelsen 5G ser dagens lys.

Kinesiske Huawei har allerede demonstreret teknologien og forventes at blive en nøglespiller sammen med netværkskonkurrenten Ericsson, når vi kommer til at få mobil-downloadhastigheder på op mod 10 gigabit per sekund, hvilket giver mulighed for at hente film i HD på ingen tid.

Men det er langtfra sikkert, at det er mennesker, der bliver de største forbrugere på det næste mobile internet. Det fortæller Huaweis markedschef for det mobile bredbåndsnet, Lu Xingang, til Computerworlds svenske søsterblad

"I dag er det mennesker, der kommunikerer med hinanden, som dominerer trafikken på nettet, men i det nye 5G-netværk bliver der flere maskiner end mennesker koblet på," siger Lu Xingang til Computer Sweden.

Crowdsourcet 5G-netværk
I Lu Xingangs optik bliver 5G-nettet næppe kun udrullet af operatører, da det vil være alt for ressourcekrævende.

"Vi trænger til crowdsourcingmodel for at klare det (efterspørgslen, red.), og vi prøver allerede i visse lande sammen med operatører," siger Lu Xinggang til Computer Sweden.

Huawei-chefen uddyber, at hjælpen til udrulningen formentlig skal komme fra virksomheder og offentlige myndigheder.

Han forklarer, at trafikken på 4G bliver fordoblet hvert år, og der i den sammenhæng findes to måder at klare presset på: Enten ved at sætte flere basestationer op eller ved at bruge et nyt spektrum, der i dag anvendes til andre ting.

Lu Xingang mener, at vi kommer til at tage begge metoder i brug, og den kinesiske markedschef ser i den sammenhæng en ny type infrastruktur i spåkuglen, hvor visse dele af trafikken vil forblive på lokale dele af nettet i et samspil mellem små, lokale basestationer og så de centrale basestationer, som vi kender i dag.

"Vi kalder de centrale basestationer for supersites, og netværksarkitekturen bliver en hybridvariant," siger Lu Xingang til Computer Sweden, mens han forklarer, at de mindre og decentrale basestationer er dem, som virksomheder og myndigheder er med til at bygge.

"Det kan være i partnerskab med reklamebureauer, som har digitale skilte rundt om i byen, som skal opdateres. De har plads til små basestationer, og operatørerne har teknikken for at sende nye annoncer til dem," fortsætter Huaweis markedschef.

Plads til 100 milliarder
Standarden for 5G forventes at ligge klar i 2017, og de første kunder på 5G-nettet kommer formentlig i 2020.

Både Huawei og Ericsson regner med, at der med tiden kommer op mod 100 milliarder tilkoblede enheder på netværket.

At vi kommer til at se nye samarbejdskonstellationer på 5G-nettet, fik vi måske forsmag på, da teknologikonferencen CeBIT åbnede i Hannover med den britiske premierminister David Cameron og den tyske forbundskansler Angela Merkel som gæster og talere.

De to toppolitikere proklamerede et fremtidigt 5G-samarbejde mellem det tyske Dresden Universitet og britiske King's College samt Surrey Universitet for, at de to store europæiske nationer kan være helt fremme i bussen, når det kommer til 5G.

Det skriver The Daily Mail.

Lokomotiv i revolution
Aftalen mellem de to stormagter i Europa om det fælles 5G-netværk bliver indgået i skyggen af flerårige mistanker om, at kinesiske Huawei spionerer på vestlige netværk, mens den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA helt konkret er blevet grebet i at overvåge Angela Merkels telefon.

Ud over at stå sammen om et fælles 5G-netværk fortalte James Cameron på den tyske konference, at der skal investeres godt 650 millioner kroner på at videreudvikle 'Internet of things', hvor gadgets forbundet til internettet ifølge den britiske premierminister kan forandre vores liv for altid.

"Elektriske målere, der taler til netværket for at få de bedste aftaler. Sundhedsovervågning, der holder øje med din puls. Vandrør, der advarer, hvis trykket falder," lyder det fra David Cameron om mulighederne med 'tingenes internet' ifølge The Daily Mail.

Den britiske premierminister mener, at vi står på tærsklen til en ny industriel revolution, og Tyskland og England skal være lokomotiverne i denne revolution.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.