Huawei: Sådan bliver fremtidens 5G-netværk

Fremtidens 5G-netværk bliver ikke som alle de andre gange, der skulle rulles mobilt bredbånd ud. Læs her, hvad kinesiske Huawei forventer af den næste generation mobilt internet.

I 2020 forventes det, at næste generation af det mobile netværk med betegnelsen 5G ser dagens lys.

Kinesiske Huawei har allerede demonstreret teknologien og forventes at blive en nøglespiller sammen med netværkskonkurrenten Ericsson, når vi kommer til at få mobil-downloadhastigheder på op mod 10 gigabit per sekund, hvilket giver mulighed for at hente film i HD på ingen tid.

Men det er langtfra sikkert, at det er mennesker, der bliver de største forbrugere på det næste mobile internet. Det fortæller Huaweis markedschef for det mobile bredbåndsnet, Lu Xingang, til Computerworlds svenske søsterblad

"I dag er det mennesker, der kommunikerer med hinanden, som dominerer trafikken på nettet, men i det nye 5G-netværk bliver der flere maskiner end mennesker koblet på," siger Lu Xingang til Computer Sweden.

Crowdsourcet 5G-netværk
I Lu Xingangs optik bliver 5G-nettet næppe kun udrullet af operatører, da det vil være alt for ressourcekrævende.

"Vi trænger til crowdsourcingmodel for at klare det (efterspørgslen, red.), og vi prøver allerede i visse lande sammen med operatører," siger Lu Xinggang til Computer Sweden.

Huawei-chefen uddyber, at hjælpen til udrulningen formentlig skal komme fra virksomheder og offentlige myndigheder.

Han forklarer, at trafikken på 4G bliver fordoblet hvert år, og der i den sammenhæng findes to måder at klare presset på: Enten ved at sætte flere basestationer op eller ved at bruge et nyt spektrum, der i dag anvendes til andre ting.

Lu Xingang mener, at vi kommer til at tage begge metoder i brug, og den kinesiske markedschef ser i den sammenhæng en ny type infrastruktur i spåkuglen, hvor visse dele af trafikken vil forblive på lokale dele af nettet i et samspil mellem små, lokale basestationer og så de centrale basestationer, som vi kender i dag.

"Vi kalder de centrale basestationer for supersites, og netværksarkitekturen bliver en hybridvariant," siger Lu Xingang til Computer Sweden, mens han forklarer, at de mindre og decentrale basestationer er dem, som virksomheder og myndigheder er med til at bygge.

"Det kan være i partnerskab med reklamebureauer, som har digitale skilte rundt om i byen, som skal opdateres. De har plads til små basestationer, og operatørerne har teknikken for at sende nye annoncer til dem," fortsætter Huaweis markedschef.

Plads til 100 milliarder
Standarden for 5G forventes at ligge klar i 2017, og de første kunder på 5G-nettet kommer formentlig i 2020.

Både Huawei og Ericsson regner med, at der med tiden kommer op mod 100 milliarder tilkoblede enheder på netværket.

At vi kommer til at se nye samarbejdskonstellationer på 5G-nettet, fik vi måske forsmag på, da teknologikonferencen CeBIT åbnede i Hannover med den britiske premierminister David Cameron og den tyske forbundskansler Angela Merkel som gæster og talere.

De to toppolitikere proklamerede et fremtidigt 5G-samarbejde mellem det tyske Dresden Universitet og britiske King's College samt Surrey Universitet for, at de to store europæiske nationer kan være helt fremme i bussen, når det kommer til 5G.

Det skriver The Daily Mail.

Lokomotiv i revolution
Aftalen mellem de to stormagter i Europa om det fælles 5G-netværk bliver indgået i skyggen af flerårige mistanker om, at kinesiske Huawei spionerer på vestlige netværk, mens den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA helt konkret er blevet grebet i at overvåge Angela Merkels telefon.

Ud over at stå sammen om et fælles 5G-netværk fortalte James Cameron på den tyske konference, at der skal investeres godt 650 millioner kroner på at videreudvikle 'Internet of things', hvor gadgets forbundet til internettet ifølge den britiske premierminister kan forandre vores liv for altid.

"Elektriske målere, der taler til netværket for at få de bedste aftaler. Sundhedsovervågning, der holder øje med din puls. Vandrør, der advarer, hvis trykket falder," lyder det fra David Cameron om mulighederne med 'tingenes internet' ifølge The Daily Mail.

Den britiske premierminister mener, at vi står på tærsklen til en ny industriel revolution, og Tyskland og England skal være lokomotiverne i denne revolution.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Nationalt sikkerhedscenter advarer: Har du ikke patchet denne VPN-sårbarhed er du blevet hacket
Organisationer, der endnu ikke har installeret en patch udsendt af Fortinet i 2019, kan godt regne med, at de er blevet hacket, advarer det britiske National Cyber Security Centre.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.