Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC går sammen med jysk fiber-fjende: Skal drive nettet og sælge løsninger

TDC indgår stort samarbejde med den jyske fiber-kæmpe Trefor.

TDC indgår et nyt strategisk samarbejde med Trefor, så TDC kommer til at sælge tv, telefoni og bredbånd til kunder på Trefors fibernet.

Det skriver Business.dk.

Trefor, der omsætter for cirka 2,5 milliarder kroner og er en af Trekantområdets største arbejdspladser med 610 medarbejdere, beholder ejerskabet over fibernettet, der dog fremover vil blive driftet af TDC.

I følge business.dk vil Trefor-kunderne med det nye samarbejde kunne vælge imellem TDC's produkter og Trefors egne.

"Det har været en stor og langvarig proces, men vi forener det bedste fra to verdener og øger konkurrencen for kunderne,« siger Knud Steen Larsen, administrerende direktør for Trefor, til business.dk.

Det er ikke første gang, at TDC går sammen med en virksomhed, man ellers har kæmpet imod i en række år. 

I 2013 købte TDC ComX, der - ligesom Trefor - leverede tv, bredbånd og ip-telefoni til omkring 34.000 husstande i København og Nordsjælland.

Med Trefor-aftalen er der dog kun tale om et "strategisk samarbejde." 

I en pressemeddelelse skriver Trefor, at TDC nu får adgang til at levere produkter og tjenester på fiber til flere end 95.000 husstande og virksomheder i Trekantområdet.

"Vi har gennem en del år investeret massivt i etablering af fibernet i Trekantområdet, og med den nye aftale får vi mulighed for fortsat at tilbyde vores kunder det hurtigste bredbånd og samtidig det bedste indhold," udtaler Knud Steen Larsen fra Trefor. 

TDC's Carsten Dilling mener, at aftalen på sigt vil føre til en bedre udnyttelse af de "meget store fiberinvesteringer, som i de senere år er gennemført."

Læs mere senere på Computerworld.

Læs også:

TDC tvunget til at smide pris-bombe: Kæmper om erhvervskunderne

Derfor opsagde TDC 60 partneraftaler: Kunderne blev spammet

TDC, Telia, Telenor og 3: Nu er de fire - men snart kun tre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere