TDC går sammen med jysk fiber-fjende: Skal drive nettet og sælge løsninger

TDC indgår stort samarbejde med den jyske fiber-kæmpe Trefor.

TDC indgår et nyt strategisk samarbejde med Trefor, så TDC kommer til at sælge tv, telefoni og bredbånd til kunder på Trefors fibernet.

Det skriver Business.dk.

Trefor, der omsætter for cirka 2,5 milliarder kroner og er en af Trekantområdets største arbejdspladser med 610 medarbejdere, beholder ejerskabet over fibernettet, der dog fremover vil blive driftet af TDC.

I følge business.dk vil Trefor-kunderne med det nye samarbejde kunne vælge imellem TDC's produkter og Trefors egne.

"Det har været en stor og langvarig proces, men vi forener det bedste fra to verdener og øger konkurrencen for kunderne,« siger Knud Steen Larsen, administrerende direktør for Trefor, til business.dk.

Det er ikke første gang, at TDC går sammen med en virksomhed, man ellers har kæmpet imod i en række år. 

I 2013 købte TDC ComX, der - ligesom Trefor - leverede tv, bredbånd og ip-telefoni til omkring 34.000 husstande i København og Nordsjælland.

Med Trefor-aftalen er der dog kun tale om et "strategisk samarbejde." 

I en pressemeddelelse skriver Trefor, at TDC nu får adgang til at levere produkter og tjenester på fiber til flere end 95.000 husstande og virksomheder i Trekantområdet.

"Vi har gennem en del år investeret massivt i etablering af fibernet i Trekantområdet, og med den nye aftale får vi mulighed for fortsat at tilbyde vores kunder det hurtigste bredbånd og samtidig det bedste indhold," udtaler Knud Steen Larsen fra Trefor. 

TDC's Carsten Dilling mener, at aftalen på sigt vil føre til en bedre udnyttelse af de "meget store fiberinvesteringer, som i de senere år er gennemført."

Læs mere senere på Computerworld.

Læs også:

TDC tvunget til at smide pris-bombe: Kæmper om erhvervskunderne

Derfor opsagde TDC 60 partneraftaler: Kunderne blev spammet

TDC, Telia, Telenor og 3: Nu er de fire - men snart kun tre

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.