Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Samsung blæser stor-offensiv i gang: Vil have erhvervslivet til at bruge Samsung-telefoner

Samsung blæser offensiv rettet mod erhvervslivet i gang. Android-Tablets og smartphones skal blive de førende business-phones, lyder drømmen.

Samsung rykker frem for at få foden indenfor i B2B-markedet.

Det sker efter, at Samsung for nyligt stoppede med at sælge laptops i hele Europa.

"Vi fokuserer på tablets og smartphones, da det er der, hvor vi virkelig tror, at vi bedst kan bruge vores kompetencer. Virksomhederne skal være mobile og hurtige, og der mener vi, at vi kan gøre en forskel," siger Peter Stoltz, B2B Telecom manager hos Samsung Danmark, til Computerworld.dk.

Samsung har allerede stor succes med konsumer-enheder - specielt i Norden - men selvsamme enheder skal over i virksomhederne, hvor særligt optimeret software skal gøre telefonerne sikre nok til at kunne bruges i det danske erhvervsliv.

"Dårlig sikkerhed i Android er en myte"
Samtlige af Samsungs telefoner i Danmark bruger Android-styresystemet, og det har ikke altid været nemt at overtale brugere til at stole på systemet.

Flere rapporter viser eksempelvis, at det klart er Android-platformen, som der for findes mest malware og flest virus til.

Men det er en skrøne, mener Peter Stoltz.

"Det er en forudindtaget holdning, som mange sidder med. Jo, der var engang, hvor det var rigtigt nok, men når vi sidder og kigger på tallene, så er Android hverken mere eller mindre usikkert end for eksempel iOS. Men det kommer jo som altid an på, hvordan du bruger det, " siger Peter Stoltz.

B2B-vejen er en relativ ny strategi for Samsung.

Peter Stoltz fortæller, at han endte i stillingen som B2B telekom-ansvarlig for et år siden, netop for at Samsung kunne træde ind på B2B-markedet.

"Vi skal udnytte den teknologi, som vi allerede bruger hos forbrugerne. Mange virksomheder bruger allerede vores skærme og printere, men vi har ikke rigtig gjort noget for at få vores telekom ud - før nu," siger Peter Stoltz.

"Der var ikke gjort noget for at optimere mail-klienten i stock Android, som reelt set ikke er tilstrækkelig for virksomheder, eller for device management, så vi har brugt det sidste års tid til at gøre det klar," tilføjer han.

Device Management og KNOX

I øjeblikket vælger langt de fleste arbejdsgivere at bruge iPhones og iPads, blandt andet på grund af den førnævnte frygt for sikkerhedsproblemer.

Peter Stoltz tror dog, at Samsung vil få stor fremgang i indtoget på B2B telekom.

"Da vi allerede har så godt et tag på consumer-markedet, så tror vi også på, at vi kan gennemføre den samme succes på B2B. Derudover har vi et meget stort sortiment af produkter. Tab S og Galaxy Alpha til direktøren, som er nogle eksklusive produkter og Tab Active og S5 Active, som kan holde til at blive tabt, til håndværkeren, " siger Peter Stoltz.

Samsungs enheder vil blive optimeret til at fungere så optimalt som muligt med device management-programmer som for eksempel AirWatch, så den it-ansvarlige hurtigt kan definere hvilke rettigheder eller restriktioner, som hver enkelt ansatte i virksomheden skal have.

Dertil kommer Samsung også med KNOX, som er en sikkerhedsplatform til at håndtere hver enkelt "person", som en bruger måtte have.

Det betyder, at din Samsung-telefon kan have flere "områder" - containere kalder Samsung det - som er krypterede og kræver kode.

Det kan være særlige apps som arbejdsmail, der kræver ekstra kode eller lignende.

Læs også: Prøvekørt: Samsung overrasker med TO nye Note-modeller
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.