Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Sådan vil Samsung gøre Android mere sikkert til virksomhederne

Samsung går benhårdt efter B2B-markedet for telecom med sine smartphones og tablets. Med en særlig software vil Samsung gøre sine telefoner sikre nok til at kunne bruges, uden at it-chefen skal frygte for brugen af Android.

"Android er et lige så sikkert system som de andre systemer på markedet"

Sådan siger Peter Stoltz, Samsungs manager for B2B telekom i Danmark, da anklagerne mod Android vedrørende sikkerhed, eller mangel på samme, bliver nævnt.

Samsung har for nyligt opsat en ny strategi og går nu efter B2B-markedet for telekom i Danmark, hvor selskabet allerede har et godt tag på det danske forbrugermarked med sin Galaxy-serie af smartphones og tablets.

Specielt et produkt, som Samsung kommer med, skal kunne overbevise it-afdelingerne om, at netop sydkoreanernes telefoner skal vælges til virksomheden næste gang, der skal købes nye telefoner.

Knox hedder Samsungs sikkerhedsplatform, højt sandsynligt opkaldt efter USA's opbevaringssted for USA's samlede guldreserver.

Det forpligter selvfølgelig at bruge sådan et navn, og Samsung tror da også på, at det vil være den bedste løsning for alle.

"Knox er lidt af en nytænkning inden for brugerkontrol på en enkelt enhed, som administratorer kan kontrollere. Med Knox aflukker vi bestemte områder, apps og muligheder på en telefon, så det så kræver ekstra sikkerhed for at få adgang, " forklarer Peter Stoltz.

Enkelte brugere med hver deres sikkerhed
Knox går i al sin enkelthed ud på, at man kan bygge individuelle brugere i Samsungs telefoner, som hver har deres eget niveau af sikkerhed.

Peter Stoltz forklarer det med, at "private Peter" ikke har behov for, at der er en kode på, hver eneste gang, at han åbner sin telefon, men at som "ansat i Samsung" kræves det, at der skal være en pinkode for at se og læse mails samt den interne Samsung-app.


Derudover kræver det endnu et niveau af sikkerhed at have sin telefon med endnu en mailadresse til, hvis han vil have den på sin telefon, når man mailer med visse klienter og kollegaer i Samsung.

Der kræver det en adgangskode, som er væsentligt længere, men det er også sjældnere, at Peter Stoltz bruger den mailadresse.

"I stedet for at skrive en lang kode ind hver eneste gang, jeg åbner min telefon, så har jeg bare fingeraftryksscanner på til privatbrug, en pinkode til Knox-partitionen til mine Samsung-relaterede mail og apps og til sidst en længere adgangskode til de informationer og kommunikationsveje, som kræver den maksimale sikkerhed," forklarer Peter Stoltz.

Stærk hardwarebaseret kryptering
Ifølge Samsung har hver eneste "container" - altså Knox-bruger, en stærk 256-bit kryptering, så data er 100 procent sikre, med mindre altså at man kender koden. Skulle det dog ske, så har Samsung indbygget en form for "killswitch", som kan slette alt på telefonen via en computer.

Knox's kryptering går langt ned som i hardwaren, der ligger i systemet. Det betyder, at selv kernen er sikret af en kryptering.

Faktisk skulle Samsungs nye B2B-tiltag være så sikre, at Samsungs telefoner og tablets for nyligt er blevet certificeret til at kunne bruges til "fortrolige dokumenter" hos den amerikanske regering og tilknyttede afdelinger.

Læs også: Samsung på offensiv: "Nu går vi efter virksomhederne med vores smartphones"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.