Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Sådan vil Samsung gøre Android mere sikkert til virksomhederne

Samsung går benhårdt efter B2B-markedet for telecom med sine smartphones og tablets. Med en særlig software vil Samsung gøre sine telefoner sikre nok til at kunne bruges, uden at it-chefen skal frygte for brugen af Android.

"Android er et lige så sikkert system som de andre systemer på markedet"

Sådan siger Peter Stoltz, Samsungs manager for B2B telekom i Danmark, da anklagerne mod Android vedrørende sikkerhed, eller mangel på samme, bliver nævnt.

Samsung har for nyligt opsat en ny strategi og går nu efter B2B-markedet for telekom i Danmark, hvor selskabet allerede har et godt tag på det danske forbrugermarked med sin Galaxy-serie af smartphones og tablets.

Specielt et produkt, som Samsung kommer med, skal kunne overbevise it-afdelingerne om, at netop sydkoreanernes telefoner skal vælges til virksomheden næste gang, der skal købes nye telefoner.

Knox hedder Samsungs sikkerhedsplatform, højt sandsynligt opkaldt efter USA's opbevaringssted for USA's samlede guldreserver.

Det forpligter selvfølgelig at bruge sådan et navn, og Samsung tror da også på, at det vil være den bedste løsning for alle.

"Knox er lidt af en nytænkning inden for brugerkontrol på en enkelt enhed, som administratorer kan kontrollere. Med Knox aflukker vi bestemte områder, apps og muligheder på en telefon, så det så kræver ekstra sikkerhed for at få adgang, " forklarer Peter Stoltz.

Enkelte brugere med hver deres sikkerhed
Knox går i al sin enkelthed ud på, at man kan bygge individuelle brugere i Samsungs telefoner, som hver har deres eget niveau af sikkerhed.

Peter Stoltz forklarer det med, at "private Peter" ikke har behov for, at der er en kode på, hver eneste gang, at han åbner sin telefon, men at som "ansat i Samsung" kræves det, at der skal være en pinkode for at se og læse mails samt den interne Samsung-app.


Derudover kræver det endnu et niveau af sikkerhed at have sin telefon med endnu en mailadresse til, hvis han vil have den på sin telefon, når man mailer med visse klienter og kollegaer i Samsung.

Der kræver det en adgangskode, som er væsentligt længere, men det er også sjældnere, at Peter Stoltz bruger den mailadresse.

"I stedet for at skrive en lang kode ind hver eneste gang, jeg åbner min telefon, så har jeg bare fingeraftryksscanner på til privatbrug, en pinkode til Knox-partitionen til mine Samsung-relaterede mail og apps og til sidst en længere adgangskode til de informationer og kommunikationsveje, som kræver den maksimale sikkerhed," forklarer Peter Stoltz.

Stærk hardwarebaseret kryptering
Ifølge Samsung har hver eneste "container" - altså Knox-bruger, en stærk 256-bit kryptering, så data er 100 procent sikre, med mindre altså at man kender koden. Skulle det dog ske, så har Samsung indbygget en form for "killswitch", som kan slette alt på telefonen via en computer.

Knox's kryptering går langt ned som i hardwaren, der ligger i systemet. Det betyder, at selv kernen er sikret af en kryptering.

Faktisk skulle Samsungs nye B2B-tiltag være så sikre, at Samsungs telefoner og tablets for nyligt er blevet certificeret til at kunne bruges til "fortrolige dokumenter" hos den amerikanske regering og tilknyttede afdelinger.

Læs også: Samsung på offensiv: "Nu går vi efter virksomhederne med vores smartphones"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere