Artikel top billede

Afsløring: Android bombarderes med ny malware

Helt nye tal viser, at malware-mængderne på Android bare stiger og stiger. Her er nogle af truslerne.

Læs også:

McAfee advarer igen: Derfor er Android farlig

Android fylder fem år: Sådan erobrede det markedet

I en ny rapport om trusler på mobile platforme udpeger F-Secure Android som det helt store problembarn.

Nu er det ikke første gang, at sikkerhedsfirmaer taler om malware-trusler på Android, men tendensen er alligevel skræmmende.

I rapporten (PDF) skriver F-Secure blandt andet, at der alene i fjerde kvartal 2012 blev fundet hele 96 nye familier og varianter af Android-malware.

Det er næsten en fordobling af den mængde, der blev fundet i kvartalet før.

Det er ikke mindst PremiumSMS-malware, der ligger bag denne stigning. Det er malware, der forsøger at franarre dig penge via falske SMS'er.

21 nye varianter af denne form for malware blev fundet i kvartalet.

Samtidig er bank-trojanere på spil, skriver F-Secure.

Det drejer sig blandt andet om Citmo.A, der stjæler det Transaction Authentication Number (mTAN) , som nogle banker sender via SMS til kunder for at validere transaktioner.

De kriminelle kan med det nummer forsøge at overføre penge fra Android-brugerens konto.

Også malware på andre platforme

F-Secure skriver dog også, at væksten i Android-malware i høj grad hænger sammen med platformens generelt øgede popularitet.

Den modsatte tendens er også årsagen til, at malware, der retter sig mod Symbian, ikke ængere er så stort et problem, som det har været.

"Hvad angår andre platforme, eksempelvis BlackBerry, iOS, Windows Mobile, så sker det, at trusler popper op nu og da. Men det er mest sandsynligt, at truslerne er rettet mod mange platforme, som det er tilfældet med FinSpy4," skriver F-Secure.

Ifølge F-Secure retter 79 procent af den mobile malware sig mod Android-platformen, mens 19 procent går efter Symbian. Blot 0,7 procent er stilet mod iOS fra Apple. 

Læs også:

McAfee advarer igen: Derfor er Android farlig

Android fylder fem år: Sådan erobrede det markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.