Artikel top billede

Afsløring: Android bombarderes med ny malware

Helt nye tal viser, at malware-mængderne på Android bare stiger og stiger. Her er nogle af truslerne.

Læs også:

McAfee advarer igen: Derfor er Android farlig

Android fylder fem år: Sådan erobrede det markedet

I en ny rapport om trusler på mobile platforme udpeger F-Secure Android som det helt store problembarn.

Nu er det ikke første gang, at sikkerhedsfirmaer taler om malware-trusler på Android, men tendensen er alligevel skræmmende.

I rapporten (PDF) skriver F-Secure blandt andet, at der alene i fjerde kvartal 2012 blev fundet hele 96 nye familier og varianter af Android-malware.

Det er næsten en fordobling af den mængde, der blev fundet i kvartalet før.

Det er ikke mindst PremiumSMS-malware, der ligger bag denne stigning. Det er malware, der forsøger at franarre dig penge via falske SMS'er.

21 nye varianter af denne form for malware blev fundet i kvartalet.

Samtidig er bank-trojanere på spil, skriver F-Secure.

Det drejer sig blandt andet om Citmo.A, der stjæler det Transaction Authentication Number (mTAN) , som nogle banker sender via SMS til kunder for at validere transaktioner.

De kriminelle kan med det nummer forsøge at overføre penge fra Android-brugerens konto.

Også malware på andre platforme

F-Secure skriver dog også, at væksten i Android-malware i høj grad hænger sammen med platformens generelt øgede popularitet.

Den modsatte tendens er også årsagen til, at malware, der retter sig mod Symbian, ikke ængere er så stort et problem, som det har været.

"Hvad angår andre platforme, eksempelvis BlackBerry, iOS, Windows Mobile, så sker det, at trusler popper op nu og da. Men det er mest sandsynligt, at truslerne er rettet mod mange platforme, som det er tilfældet med FinSpy4," skriver F-Secure.

Ifølge F-Secure retter 79 procent af den mobile malware sig mod Android-platformen, mens 19 procent går efter Symbian. Blot 0,7 procent er stilet mod iOS fra Apple. 

Læs også:

McAfee advarer igen: Derfor er Android farlig

Android fylder fem år: Sådan erobrede det markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere