Artikel top billede

Afsløring: Android bombarderes med ny malware

Helt nye tal viser, at malware-mængderne på Android bare stiger og stiger. Her er nogle af truslerne.

Læs også:

McAfee advarer igen: Derfor er Android farlig

Android fylder fem år: Sådan erobrede det markedet

I en ny rapport om trusler på mobile platforme udpeger F-Secure Android som det helt store problembarn.

Nu er det ikke første gang, at sikkerhedsfirmaer taler om malware-trusler på Android, men tendensen er alligevel skræmmende.

I rapporten (PDF) skriver F-Secure blandt andet, at der alene i fjerde kvartal 2012 blev fundet hele 96 nye familier og varianter af Android-malware.

Det er næsten en fordobling af den mængde, der blev fundet i kvartalet før.

Det er ikke mindst PremiumSMS-malware, der ligger bag denne stigning. Det er malware, der forsøger at franarre dig penge via falske SMS'er.

21 nye varianter af denne form for malware blev fundet i kvartalet.

Samtidig er bank-trojanere på spil, skriver F-Secure.

Det drejer sig blandt andet om Citmo.A, der stjæler det Transaction Authentication Number (mTAN) , som nogle banker sender via SMS til kunder for at validere transaktioner.

De kriminelle kan med det nummer forsøge at overføre penge fra Android-brugerens konto.

Også malware på andre platforme

F-Secure skriver dog også, at væksten i Android-malware i høj grad hænger sammen med platformens generelt øgede popularitet.

Den modsatte tendens er også årsagen til, at malware, der retter sig mod Symbian, ikke ængere er så stort et problem, som det har været.

"Hvad angår andre platforme, eksempelvis BlackBerry, iOS, Windows Mobile, så sker det, at trusler popper op nu og da. Men det er mest sandsynligt, at truslerne er rettet mod mange platforme, som det er tilfældet med FinSpy4," skriver F-Secure.

Ifølge F-Secure retter 79 procent af den mobile malware sig mod Android-platformen, mens 19 procent går efter Symbian. Blot 0,7 procent er stilet mod iOS fra Apple. 

Læs også:

McAfee advarer igen: Derfor er Android farlig

Android fylder fem år: Sådan erobrede det markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere