Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Frigiver API'er til Office 365: Nu kan du selv udvikle til Office 365

Microsoft åbner Office 365 for tredjeparts-udviklere, der nu selv kan være med til at udbygge et af Microsofts vigtigste produkter.

Microsoft slår dørene op for tredjeparts-udviklere, der ønsker at skrive kode og bygge løsninger til det cloud-baserede Office 365.

Det sker med frigivelsen af en række API'er ('application programming interfaces'), der er små stykker kode, som fungerer som 'lim' mellem programmører og selskabers kode og grundproduktet, Office 365.

Dermed bliver der åbnet for, at massevis af selskaber verden over vil kunne tilføje features og funktioner til Office 365-viften af produkter, der blandt andet tæller cloud-baseret mail, fil-håndtering, kalender, kontakt-oversigt og lignende.

Microsoft nævner selv muligheden for eksempelvis at bygge en applikation, der kan gøre, at brugerens rejse-reservationer og -billetter automatisk bliver placeret i kalenderen.

Eller bygge en CRM-applikation, der kan forbinde data og informationer fra et salg eller en kunde direkte med sælgerens mail og andre filer.

Du kan finde Microsofts vejledning til API'erne her.

Satser på Office 365

Lanceringen af API'erne understreger, at Microsoft mener det alvorligt med Office 365, som spiller en væsentlig rolle i Microsoft nye cloud-baserede strategi.

Efter flere års besværligheder meddelte Microsofts nye topchef, Satya Nadella, i foråret, at Microsoft skulle bevæge sig væk fra det mangeårige fokus på Windows og over mod en ny tid, hvor selskabets cloud- og mobile produkter skal i højsædet.

Det kan du læse mere om her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

I denne transformation spiller Office 365 en væsentlig rolle som det cloud-baserede Microsoft-produkt, der har fået bedst fat i markedet.

Det kan du læse mere om her: Microsoft på rette vej: Omsætning buldrer i vejret - men indtjeningen falder

Microsoft vurderer selv, at 70 procent af verdens 500 største virksomheder i dag anvender Office 365 i en eller anden udstrækning.

Ifølge selskabet håndterer Microsofts datacentre indtil videre 450 petabyte data i Office 365-regi.

Microsoft oplyser, at selskabet senere vil lancere flere API'er - blandt andet til Yammer og andre tjenester.

Selskabet har gennem årene fået opbygget et særdeles omfattende økosystem af udvikler-partnere, der udvikler og sælger supplerende løsninger til Microsofts produkter.

Netop API'erne har i et stykke tid været 'det nye sorte' i softwarebranchen.

Det skyldes, at et system eller en applikation i dag sjældent kan leve et isoleret liv, men derimod ofte vil indgå i en større sammenhæng, hvor det altså dermed er nødvendigt, at applikationen kan kommunikere og interagere med andre både interne og eksterne løsninger.

Læs også:

Stor cloud-test: Office 365 versus Google Apps i 2014

Microsofts nye Office-plan: Sådan skal løsningerne fungere nu

Det nye Microsoft: Program-cyklus skal op i fart

Microsofts tophemmelige datacenter: Her gemmer vi dine data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“
Den første generation af internettet var baseret på, at du skulle tænke og pege, men i fremtiden kommer det til at handle om en dialog mellem mennesker og maskine, spår Henrik Fabrin, der er stifter af botvirksomheden Certainly.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.