Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Frigiver API'er til Office 365: Nu kan du selv udvikle til Office 365

Microsoft åbner Office 365 for tredjeparts-udviklere, der nu selv kan være med til at udbygge et af Microsofts vigtigste produkter.

Microsoft slår dørene op for tredjeparts-udviklere, der ønsker at skrive kode og bygge løsninger til det cloud-baserede Office 365.

Det sker med frigivelsen af en række API'er ('application programming interfaces'), der er små stykker kode, som fungerer som 'lim' mellem programmører og selskabers kode og grundproduktet, Office 365.

Dermed bliver der åbnet for, at massevis af selskaber verden over vil kunne tilføje features og funktioner til Office 365-viften af produkter, der blandt andet tæller cloud-baseret mail, fil-håndtering, kalender, kontakt-oversigt og lignende.

Microsoft nævner selv muligheden for eksempelvis at bygge en applikation, der kan gøre, at brugerens rejse-reservationer og -billetter automatisk bliver placeret i kalenderen.

Eller bygge en CRM-applikation, der kan forbinde data og informationer fra et salg eller en kunde direkte med sælgerens mail og andre filer.

Du kan finde Microsofts vejledning til API'erne her.

Satser på Office 365

Lanceringen af API'erne understreger, at Microsoft mener det alvorligt med Office 365, som spiller en væsentlig rolle i Microsoft nye cloud-baserede strategi.

Efter flere års besværligheder meddelte Microsofts nye topchef, Satya Nadella, i foråret, at Microsoft skulle bevæge sig væk fra det mangeårige fokus på Windows og over mod en ny tid, hvor selskabets cloud- og mobile produkter skal i højsædet.

Det kan du læse mere om her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

I denne transformation spiller Office 365 en væsentlig rolle som det cloud-baserede Microsoft-produkt, der har fået bedst fat i markedet.

Det kan du læse mere om her: Microsoft på rette vej: Omsætning buldrer i vejret - men indtjeningen falder

Microsoft vurderer selv, at 70 procent af verdens 500 største virksomheder i dag anvender Office 365 i en eller anden udstrækning.

Ifølge selskabet håndterer Microsofts datacentre indtil videre 450 petabyte data i Office 365-regi.

Microsoft oplyser, at selskabet senere vil lancere flere API'er - blandt andet til Yammer og andre tjenester.

Selskabet har gennem årene fået opbygget et særdeles omfattende økosystem af udvikler-partnere, der udvikler og sælger supplerende løsninger til Microsofts produkter.

Netop API'erne har i et stykke tid været 'det nye sorte' i softwarebranchen.

Det skyldes, at et system eller en applikation i dag sjældent kan leve et isoleret liv, men derimod ofte vil indgå i en større sammenhæng, hvor det altså dermed er nødvendigt, at applikationen kan kommunikere og interagere med andre både interne og eksterne løsninger.

Læs også:

Stor cloud-test: Office 365 versus Google Apps i 2014

Microsofts nye Office-plan: Sådan skal løsningerne fungere nu

Det nye Microsoft: Program-cyklus skal op i fart

Microsofts tophemmelige datacenter: Her gemmer vi dine data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere