Artikel top billede

Microsofts nye Office-plan: Sådan skal løsningerne fungere nu

En række Office-nyheder fra Microsoft vidner om, at selskabet har truffet en afgørende beslutning om, hvordan fremtidens Office-løsninger skal fungere.

Microsoft har truffet en afgørende beslutning om, at Office-teknologierne i fremtiden først og fremmest skal leveres som cloud-løsninger.

Sådan lyder det blandt andet i en ny rapport fra analysefirmaet Forrester, hvor det fremhæves, at tjenester som Yammer, OneDrive og Office Graph er født i skyen - og at skyen langt hen ad vejen er blevet en forudsætning for, at man kan anvende de nyeste Microsoft-løsninger.

Office Graph vil eksempelvis kun blive leveret fra Office 365, ligesom Office til iPad også kun er for Office 365-kunderne, hvis man vil vil oprette og redigere Office-dokumenter på iPad'en.

"Beskeden til teknologi-lederne er klar: I den nærmeste fremtid vil den bedste måde at anvende Microsoft Office-teknologi på være via Office 365. Dette er helt sikkert en god ting: Cloud muliggør deling, kommunikation og individuel mobilitet på tværs af forrretningen," lyder det blandt andet fra Forrester.

Ikke længere kun til Windows

"Office til iPad vidner om en ny, mere inkluderende mobil-vision. Den 27. marts 2014 frigav Microsoft endelig Word, Excel og PowerPoint til iPad. De komplette apps, tilgængelige for Office 365-kunder, viser et vendepunkt i Microsofts tankegang i forhold til, hvor informations-arbejdere kan bruge deres produktivitetsværktøjer."

"Dette er et kritisk statement fra Microsoft: Det vil ikke låse forretningsledere fast til Windows mobile platform. Mens dette er opmuntrende, så tog Microsoft ikke skridt til at linke disse apps sammen med populære fil-løsninger som Dropbox eller iCloud," skriver Forrester i Offiice-analysen.

Skiftet er permanent

Og hvis du er en smule træt af al denne denne cloud-snak og i virkeligheden bare ønsker en helt traditionel Office-pakke og lokale it-installationer, må du nok desværre til at vænne dig til tanken om, at der blæser nye vinde over Microsoft. Forrester skriver:

"Vi mener, at Microsofts skridt til at gøre Office 365 til en platform for cloud collaboration og produktivitet er reelt, permanent og en game-changer for virksomheder. Men dette skridt giver både fordele og udfordringer for teknologi-ledere."

En af de konkrete udfordringer, Forrester fremhæver, er, at det med Office-muligheden på iPad er blevet sværere for it-cheferne at argumentere for, hvorfor man kun ønsker at understøtte Windows 8-tablets i organisationen.

Til gengæld giver det øgede cloud-fokus den fordel, at man konstant får gavn af nye funktioner og teknologier frem for at skulle vente tre år til den næste store frigivelse, mener analysefirmaet.

Læs også:

Test: Her er dommen over Microsoft Office Online

Stor cloud-test: Office 365 versus Google Apps i 2014

Dommen over Office til iPad: Geniale eller gumpetunge apps




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere