Windows 10 får Mac-lignende Touchpad-tricks

Med Windows 10 er der fokus på power- og enterprise-brugerne, og det kræver nye touch-bevægelser for styresystemet.

Windows 10 blev offentliggjort for en måned siden med stor entusiasme fra Microsoft selv og stor interesse fra både medier og brugere.

Fokus i Windows 10 er tydeligt: Enterprise og power-brugere, som har følt sig overset i forbindelse med Windows 8, der var sigtet efter forbrugerne med sine flotte, farverige flader og touch-system.

Derfor kommer der også et nyt fokus på den nok lidt oversete touchpad til Windows-computerne, som ellers i stor stil er blevet udstyret med touchskærme.

Allerede i Windows 8 fik Windows touchpad to nye finger-bevælgelser (gestures), men begge var som en "nødløsning" til dem, som ikke havde en touchskærm for at trække "charms" eller multitasking-menuen frem.

Med Windows 10 bliver det anderledes. Tidligere har det været sådan, at OEM'erne selv har haft mulighederne for at lave de gestures, som de ville. Blandt andet har Asus altid haft ekstra touchpad-gestures, som for eksempel trak "alt-tab"-vinduet op.

I nedenstående videokan du se, hvordan Microsofts Joe Belfiore demonstrerer de nye touchpad-bevægelser, som minder meget om nogle af de funktioner, som findes på Apples Mac-computer, eller som man har kunne bruge i programmer som Dexpot til PC. Kærlighed til flere skærme
Apple og Windows har altid lånt desktop-features fra hinanden og "inspireret" eller ej, så er det en funktion, som mange Windows-brugere længe har efterspurgt. 

De nye funktioner indebærer blandt andet "tre fingre ned" for at minimere alle programmer og samme bevægelse op for at åbne dem. Tre fingre til siderne bevæger mellem apps i den nye "Task View"-oversigt.

Ud over touchpad-opgraderinger, kommer der også en længe ventet opgradering til, hvordan man får programmer til at spille sammen på flere skærme. Noget som også længe har været ønsket af mange power-brugere.

De nye features skulle snart komme som et preview-build, så entusiaster og beta-testere kan få fingrene i fingerbevægelserne.

Læs også: 10 interessante facts om Windows 10

Læs også: Din næste Windows hedder Windows 10: Her er alle nyhederne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.