Artikel top billede

Windows 10 får Mac-lignende Touchpad-tricks

Med Windows 10 er der fokus på power- og enterprise-brugerne, og det kræver nye touch-bevægelser for styresystemet.

Windows 10 blev offentliggjort for en måned siden med stor entusiasme fra Microsoft selv og stor interesse fra både medier og brugere.

Fokus i Windows 10 er tydeligt: Enterprise og power-brugere, som har følt sig overset i forbindelse med Windows 8, der var sigtet efter forbrugerne med sine flotte, farverige flader og touch-system.

Derfor kommer der også et nyt fokus på den nok lidt oversete touchpad til Windows-computerne, som ellers i stor stil er blevet udstyret med touchskærme.

Allerede i Windows 8 fik Windows touchpad to nye finger-bevælgelser (gestures), men begge var som en "nødløsning" til dem, som ikke havde en touchskærm for at trække "charms" eller multitasking-menuen frem.

Med Windows 10 bliver det anderledes. Tidligere har det været sådan, at OEM'erne selv har haft mulighederne for at lave de gestures, som de ville. Blandt andet har Asus altid haft ekstra touchpad-gestures, som for eksempel trak "alt-tab"-vinduet op.

I nedenstående videokan du se, hvordan Microsofts Joe Belfiore demonstrerer de nye touchpad-bevægelser, som minder meget om nogle af de funktioner, som findes på Apples Mac-computer, eller som man har kunne bruge i programmer som Dexpot til PC.

Kærlighed til flere skærme

Apple og Windows har altid lånt desktop-features fra hinanden og "inspireret" eller ej, så er det en funktion, som mange Windows-brugere længe har efterspurgt. 

De nye funktioner indebærer blandt andet "tre fingre ned" for at minimere alle programmer og samme bevægelse op for at åbne dem. Tre fingre til siderne bevæger mellem apps i den nye "Task View"-oversigt.

Ud over touchpad-opgraderinger, kommer der også en længe ventet opgradering til, hvordan man får programmer til at spille sammen på flere skærme. Noget som også længe har været ønsket af mange power-brugere.

De nye features skulle snart komme som et preview-build, så entusiaster og beta-testere kan få fingrene i fingerbevægelserne.

Læs også: 10 interessante facts om Windows 10

Læs også: Din næste Windows hedder Windows 10: Her er alle nyhederne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere