Artikel top billede

Windows 10 får Mac-lignende Touchpad-tricks

Med Windows 10 er der fokus på power- og enterprise-brugerne, og det kræver nye touch-bevægelser for styresystemet.

Windows 10 blev offentliggjort for en måned siden med stor entusiasme fra Microsoft selv og stor interesse fra både medier og brugere.

Fokus i Windows 10 er tydeligt: Enterprise og power-brugere, som har følt sig overset i forbindelse med Windows 8, der var sigtet efter forbrugerne med sine flotte, farverige flader og touch-system.

Derfor kommer der også et nyt fokus på den nok lidt oversete touchpad til Windows-computerne, som ellers i stor stil er blevet udstyret med touchskærme.

Allerede i Windows 8 fik Windows touchpad to nye finger-bevælgelser (gestures), men begge var som en "nødløsning" til dem, som ikke havde en touchskærm for at trække "charms" eller multitasking-menuen frem.

Med Windows 10 bliver det anderledes. Tidligere har det været sådan, at OEM'erne selv har haft mulighederne for at lave de gestures, som de ville. Blandt andet har Asus altid haft ekstra touchpad-gestures, som for eksempel trak "alt-tab"-vinduet op.

I nedenstående videokan du se, hvordan Microsofts Joe Belfiore demonstrerer de nye touchpad-bevægelser, som minder meget om nogle af de funktioner, som findes på Apples Mac-computer, eller som man har kunne bruge i programmer som Dexpot til PC.

Kærlighed til flere skærme

Apple og Windows har altid lånt desktop-features fra hinanden og "inspireret" eller ej, så er det en funktion, som mange Windows-brugere længe har efterspurgt. 

De nye funktioner indebærer blandt andet "tre fingre ned" for at minimere alle programmer og samme bevægelse op for at åbne dem. Tre fingre til siderne bevæger mellem apps i den nye "Task View"-oversigt.

Ud over touchpad-opgraderinger, kommer der også en længe ventet opgradering til, hvordan man får programmer til at spille sammen på flere skærme. Noget som også længe har været ønsket af mange power-brugere.

De nye features skulle snart komme som et preview-build, så entusiaster og beta-testere kan få fingrene i fingerbevægelserne.

Læs også: 10 interessante facts om Windows 10

Læs også: Din næste Windows hedder Windows 10: Her er alle nyhederne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere