Windows 10 får Mac-lignende Touchpad-tricks

Med Windows 10 er der fokus på power- og enterprise-brugerne, og det kræver nye touch-bevægelser for styresystemet.

Windows 10 blev offentliggjort for en måned siden med stor entusiasme fra Microsoft selv og stor interesse fra både medier og brugere.

Fokus i Windows 10 er tydeligt: Enterprise og power-brugere, som har følt sig overset i forbindelse med Windows 8, der var sigtet efter forbrugerne med sine flotte, farverige flader og touch-system.

Derfor kommer der også et nyt fokus på den nok lidt oversete touchpad til Windows-computerne, som ellers i stor stil er blevet udstyret med touchskærme.

Allerede i Windows 8 fik Windows touchpad to nye finger-bevælgelser (gestures), men begge var som en "nødløsning" til dem, som ikke havde en touchskærm for at trække "charms" eller multitasking-menuen frem.

Med Windows 10 bliver det anderledes. Tidligere har det været sådan, at OEM'erne selv har haft mulighederne for at lave de gestures, som de ville. Blandt andet har Asus altid haft ekstra touchpad-gestures, som for eksempel trak "alt-tab"-vinduet op.

I nedenstående videokan du se, hvordan Microsofts Joe Belfiore demonstrerer de nye touchpad-bevægelser, som minder meget om nogle af de funktioner, som findes på Apples Mac-computer, eller som man har kunne bruge i programmer som Dexpot til PC. Kærlighed til flere skærme
Apple og Windows har altid lånt desktop-features fra hinanden og "inspireret" eller ej, så er det en funktion, som mange Windows-brugere længe har efterspurgt. 

De nye funktioner indebærer blandt andet "tre fingre ned" for at minimere alle programmer og samme bevægelse op for at åbne dem. Tre fingre til siderne bevæger mellem apps i den nye "Task View"-oversigt.

Ud over touchpad-opgraderinger, kommer der også en længe ventet opgradering til, hvordan man får programmer til at spille sammen på flere skærme. Noget som også længe har været ønsket af mange power-brugere.

De nye features skulle snart komme som et preview-build, så entusiaster og beta-testere kan få fingrene i fingerbevægelserne.

Læs også: 10 interessante facts om Windows 10

Læs også: Din næste Windows hedder Windows 10: Her er alle nyhederne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.